SON DAKİKA
SON DEPREMLER

UEFA Maçında Başakşehir'in Golü Eski YMS'li Mounir'den

UEFA Maçında Başakşehir'in Golü Eski YMS'li Mounir'den
A- A+ PAYLAŞ

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçında Medipol Başakşehir sahasında Belçika temsilcisi Antwerp ile 1-1 berabere kaldı. M.Başakşehir'in golünü, 54. dakikada, geçtiğimiz sezon Yeni Malatyaspor'da forma giyen, alacakları ödenmediği için sözleşmesini sezon bitmeden feshederek ayrılan ve Yeni Malatyaspor'un, Adil Gevrek yönetimini şaibe altında bırakan bir şekilde uygun koşullardaki transfer opsiyonu avantajını kaybettiği, yeni sezon için de M.Başakşehir'le anlaşan Mounir Chouiar'dan geldi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçında sahasında Belçika ekibi Antwerp ile 1-1 berabere kalan Medipol Başakşehir, tur şansını rövanş karşılaşmasına bıraktı.

54. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. Berkay Özcan'ın pasıyla sol kanatta topla buluşan Münir, rakibini çalımlayıp ceza sahasına girdi. Münir'in sol çaprazdan şutunda meşin yuvarlak yan direğe çarpıp ağlara gitti: 1-0.

87. dakikada Antwerp beraberliği yakaladı. Vines'ın ceza sahasına gönderdiği topa Almeida kafayı vurdu ve meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 1-1.

Mounir'in gidişinde şaibe iddiaları
Yeni Malatyaspor'da, alacakları ödenmediği için, kulüpte kiralık olmasına rağmen '1 milyon euro' karşılığı transfer edileceğine dair opsiyon bulunan, geçtiğimiz Nisan ayında Malatya'yı terkeden Mounir Chair'in de kulüpten ayrılmasının şaibeli olduğu iddiaları da gündeme gelmişti. İddialara göre, yeni sezon için M.Başakşehir kulübüyle anlaşan bu futbolcunun, Yeni Malatyaspor'u terkediş süreci, M.Başakşehir'e çok daha uygun fiyata gitmesi için kurgulanmış ve bile bile Yeni Malatyaspor, transfer döneminde 1 milyon euroya anlaşıp çok daha yüksek bedelle satabileceği Mounir'i "anlaşılamayan (!)" bir şekilde elden kaçırmıştı. Bu konuda kulislerde, içerisinde yine Adil Gevrek'in adının geçtiği çok ciddi iddialar konuşuluyor.

Yine benzer bir şekilde, eski başkan Adil Gevrek'in, ödendiğini söylemesine rağmen 260 bin euroluk günü gelmiş alacağını ödemediği için boşa çıkan, sonra da 'bedelsiz' olarak Televizyoncu Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu İngiliz Kulübü Hill City takımına transfer olan Benjamin Tetteh'i, boşa çıkaran ve birkaç milyon euro transfer bedeli umut eden Yeni Malatyaspor'dan bedelsiz ayrılmasına yol açan süreçle ilgili de Gevrek hakkında bazı iddialar bulunuyor.

Karşılaşma 1-1 sona erdi.

Emre Belözoğlu yönetiminde Avrupa'da yenilmezlik sürdü
Medipol Başakşehir, teknik direktör Emre Belözoğlu yönetiminde Avrupa kupalarında oynadığı beşinci maçı da kaybetmedi.

Bu maçlarda 3 galibiyet elde eden turuncu-lacivertliler, iki de beraberlik aldı. Beş maçta 9 gol atan Medipol Başakşehir, kalesinde 3 gol gördü.

Emre Belözoğlu idaresinde çıktığı ilk iki maçta Maccabi Netanya ile sahasında 1-1 berabere kalıp, rakibini deplasmanda 1-0 mağlup eden İstanbul ekibi, 3. turda Breidablik'i deplasmanda 3-1, sahasında da 3-0 yenmeyi başarmıştı.

Antwerp'te Gerkens rövanşta yok
Belçika ekibi Antwerp'te sarı kart ceza sınırında olan Pieter Gerkens Medipol Başakşehir karşısında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.

Gerkens, 25 Ağustos'ta Belçika'da oynanacak rövanş maçında forma giyemeyecek.

Mark van Bommel: Son dakikalarda beraberlik golünü bulduk, açıkçası şanslıydık
Antwerp Teknik Direktörü Mark van Bommel, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, "İkinci maça 0-0 başlayacağız. Deplasman golü avantajı artık yok. Farklı bir şekilde oynamamız gerekiyordu. Çünkü sakat oyuncularımız vardı. Şanslar yüzde 50-50 diyebilirim. Son dakikalarda beraberlik golünü bulduk, açıkçası şanslıydık. Güzel bir goldü ama şanslıydık. Taktik dolu bir maçtı. İzlemesi sıkıcıydı ama iyi bir sonuç aldık." ifadelerini kullandı.

Daha farklı bir oyun oynamak istediklerini ancak bunu tam anlamıyla başaramadıklarını aktaran Hollandalı teknik adam şöyle konuştu:

"Defansif oynamadığımızı söyleyebilirim. Öyle gözüktü ama defansif oynamak istemedik. Zor bir maçtı. Skorla alakalı mutlu olduğumu söyleyebilirim. Sakat olan oyuncularımız var. İyi bir sistemde oynuyoruz. Diğer maçlardan farklı oynadık diyebiliriz."

Erdinç Sözer: Emeğimize yazık oldu, galibiyeti hak etmiştik 
Medipol Başakşehir'in teknik sorumlusu Erdinç Sözer, "Beklediğimiz mücadeleli bir maç oldu, iyi bir takıma karşı oynadık, biz de iyi bir takımız. 90 dakika büyük emek verdik, güzel bir golle öne geçtik, skoru tutmamız gerekiyordu. Bir orta ile beraberlik golünü yedik ve maç 1-1 bitti. İlk devre daha hızlı oynamamız gerekiyordu, topla çok durağan kaldık. İkinci devre daha hızlandık daha iyi oynadık. En iyi dönemimizde golü bulduk. Sakatlık riski olan oyuncularımızı kenara aldık, duran top sonrasında dönen pozisyonda golü yedik. Emeğimize yazık oldu, galibiyeti hak etmiştik. Netanya’ya karşı da sahamızdaki ilk maçta 1-1 berabere kalmıştık, sonra turu geçtik. O istekle, o motivasyonla rövanşa gideceğiz. Tur atlamayı çok istiyoruz. Yarın yenilenme çalışması yapacağız, ardından Kayseri maçımız var, üç günde bir maç kolay değil. Gelecek hafta bizim için, oyuncular için, kulüp için önemli bir hafta. Çok iyi odaklanmamız gerek. Ondan sonra ilerisine bakacağız. Kayseri ve Antwerp maçlarının ikisinden de başarıyla ayrılmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Turu geçmeyi istediklerinin altını çizen Erdinç Sözer, "İki takımı aynı seviyede görüyorum belki bizi biraz daha iyi görüyorum. Bunu da maçta gösterdik. Bu maçı domine etmeye çalıştık, daha çok emek verdik. Antwerp iyi ve organize bir takım. Hızlı oyuncuları var. Gelecek hafta Antwerp’te şansımız var. O istek ve motive ile maçı almamız lazım. O istek ile de oynamamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

İstanbul, AA- iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Kulüpler lige çıkar düşer ama kimse bir kulübü 400 trilyon borç batağına sokamaz ,bu arada bire alınıp ona satılan oyunculardan gelen paralar,yayıncı kuruluştan gelen paralar,reklam ve tribün gelirleri nerede bu paralar, esasında adil gevrek kadar onu bulup bu şehre getirenler ,yaptıklarını seyredenler sonucunda ses çıkarmadan hesap sormadan gitmesine göz yumanlarda o kadar sorumludurlar.
    %100
    %0
    Yanıtla