SON DAKİKA
SON DEPREMLER

UKOME Toplanmış da, Ne Karar Almış?!.

UKOME Toplanmış da, Ne Karar Almış?!.
A- A+ PAYLAŞ

Şehir içi trafik sorununun her geçen gün daha da içinden çıkılmaz bir hal aldığı Malatya'da, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) Mayıs ayı genel kurul toplantısını yaptığı belirtilirken, kurulun her vatandaşı ilgilendiren kararları konusunda herhangi bir bilgi verilmemesi eleştiri konusu oldu.

Trafikle ilgili konularda çeşitli kararlar alan UKOME'nin toplantısıyla ilgili, Büyükşehir Belediyesi'nden kısa bir basın bülteni yayınlandı ve 22 konunun görüşülüp karara bağlandığı belirtildi, ancak bu konular hakkında bilgi verilmedi.

Belediyenin, toplantıya ilişkin 'vatandaşı ilgilendiren konular hakkında herhangi bir bilginin yer almadığı' açıklaması şöyle:

"Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), paydaş kurum temsilcilerinin katılımı ile 2022 yılı Mayıs ayı genel kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay başkanlığında yapılan Mayıs ayı UKOME genel kurul toplantısında, gündemde yer olan kavşak düzenleme projeleri, trafik düzenleme projeleri ve toplu taşıma araçları ile alakalı 21 gündem maddesi ve 1 gündem dışı madde görüşülüp, karara bağlandı.

UKOME genel kurulunda alınan kararlar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın onayına sunulurken, diğer konular ise alt komisyona havale edildi. Toplantı katılımcıların görüş alışverişinin ardından sona erdi."

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Muhammed (2 yıl önce)
    Motaş halk otobüsleri vatandaşa karşı biraz kibar olsunlar minibüse binmiş gibi hissediyorum kendimi buna çözüm bulun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • selin (2 yıl önce)
    belediyenin sitesinde yayınlanıyor zaten çok merak ediyorsanız ordan açıp okuyun:)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Trafik polisi görevini yapmıyor. Tek yaptığı göstermelik tabela ve radar koymak. Şehir merkezinde kışla caddesi başından (ordu evi karşısı) İnönü caddesi sonuna kadar durmak duraklamak sözde yasakken, polis öylece bakıyor. Hiçbir şehirde şehrin ana arterinde hiçbir araç yolun bir şeridini işgal edemez. Bu yollar ikişer şeridi de sürekli açık tutulursa şehir merkezinde trafik akar… bunu bile bilmeyen ukome niye toplanır anlayamadım
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    çevre yolunda hız limidi kaç km bilen varsa yazsın. hız limit levhaları bir çok yerde söküldü radar devam ediyor. ya radar koymayın yada tabelaları yerine koyun. ukome 80km/s açıklamış ancak uygulamada kaç bilmiyoruz.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • BURAK (2 yıl önce)
    UKOME nin aldığı kararlar laftan kalıyor çevre yolunda hızı 82 olacaktı ne oldu yolun ortasına demir parmaklık yapılıp ondan sonra hız artırılacaktı bu karar alınalı bir yıl oldu kaç metre demir parmaklık yapıldu belediyemiz bunları niye yapmıyor ünüverste kavşağından osb kavşağına kadar otobüs ve kamyonlara kamyonetlere 50 km hız sınırı koyulmuş Allah için sizce bu hız sınırı sizce nekadar doğru dünyada petrol bukadar pahlanmışken bu araçların hız sınırını 70 km çıkararak zaman kaybı ve yakıt israfını niye önlemiyorsunuz
    %34
    %66
    Yanıtla