SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Abi.. Galatasaray İn-Cinle mi Top Oynadı?!'

0
Güncellendi - 2018-10-31 00:55:37
'Abi.. Galatasaray İn-Cinle mi Top Oynadı?!'
A- A+ PAYLAŞ

Türk basınının önemli isimlerinden Sabah Gazetesi Yazarı Hıncal Uluç, geçtiğimiz Pazar günü Evkur Yeni Malatyaspor'a 2-0 yenilen Galatasaray'ı değerlendirdiği yazısında, ev sahibi takımdan tek bir kez dahi bahsetmezken, okuyanlara adeta, "Galatasaray herhalde in-cinle top oynamış!" dedirtti.

A Spor TV'nin de futbol yorumcularından olan, gerek gazetesindeki köşesinde, gerekse televizyon programında, spor haberlerindeki eksikler, yetersizlikler, basmakalıp örnekleri sık sık gündeme getirerek, eleştirilerde bulunan Hıncal Uluç'un, Evkur Yeni Malatyaspor maçındaki Galatasaray ve teknik yönetimine ilişkin, içerisinde Evkur Yeni Malatyaspor adı geçmeyen yazısının bir bölümü şöyle:

"Cocu intihar etti.. Peki ya Fatih Terim ne yapıyor?.

Schalke maçında beşlik olmaktan önce hakem, sonra da daha maçın başında kırmızı görmesi gereken Muslera kurtarmışken takımı, insan en ufak ders almaz mı?.

Hayır!.

İnadım inat.. Fatih Hocam sahaya yanlış 11 çıkarmak, takımı yanlış oynatmak ve yanlış adam değiştirmekte ısrar ediyor..

Yanında da yardımcı falan yok.. Ben Fatih Hocam'ın daha isimsiz bir Hocayken üstelik Piontek gibi bir dünya devine nasıl isyan ettiğini bilirim.

Denizli de Derwall'e nasıl kafa tutardı, yakından yaşadım, gördüm.

Şimdi Hasan Şaş ve Ümit Davala ağızlarını açamıyorlar. Terim öyle yanlış işler yaparken bile "Hocam üşüttün mü" diyemiyorlar.

Oysa Terim'i içine düştüğü bu inat çukurundan kurtaracak başka kişi yok, kulüpte.

Tarihin en kötü başkanı Mustafa Cengiz adlı megaloman, Hocam'a tarihin en kötü kadrosunu verdi.

Tamam..

Ama iyi olan takım var mı?.

Fener?.. Beşiktaş?. Trabzon.. Kim?.

Hangisi kadro ve hoca olarak senden iyi..

Efendim 5 as oyuncu sakatmış.

Hangi "As!." As lafı anlam mı kaybetti?.

Kenarda oturanlardan hangisi sahada oynayan hangisinden daha iyi?. Ası ile yedeği arasında yarım puan fark varsa iyi..

Hocam, Sahaya kafana göre bir takım çıkarıyorsun..

Tamam.. Ama kusura bakma, artık "Evdeki hesabın çarşıya uymadığını" da göremiyorsun.

Değişiklik zorunda kalınca da yanlış yapıyorsun.

Paralı askerlerin, Galatasaray'ın öz evlatları, gençlerden değerli tamam..

Belhanda'ndan sakın vazgeçme. Tamam..

Ama adam sakatlandı çıkıyor.. Yerine adam var. Genç ve başarılı Yunus.. Ya da "Kurtarıcı" diye aldığın Muğdat.. Ama yaptığına bak.. Ahmet Çalık giriyor.

Donk orta sahaya.. Hadi bir de rotasyon.

Demek yaptığın 11'e ve verdiğin taktiğe güvenin de yok. Belhanda ile Donk ayni tip orta saha mı?. Donk mu oyun kuracak.. Vah ki vah!.

Takım sağ kanattan Selçuk ve Linnes'in ikili oyunlarıyla çok etkili akınlar yaparken, Linnes'i kenara almak ne?. Gazeteler laf arasında "Sakat" diyorlar.. Ne sakatı.. Yayıncı kuruluş "Sakatlandı" lafı etti mi?. Biz gördük mü?.

Yanlış yapıldığı güneş gibi ortaya çıkınca "Sakat" lafını soyunma odasında icat etmek moda oldu.

Galatasaray harika kanat akınları yapıyordu, sen gelip vazgeçirene dek.

Linnes onun için çıktı herhalde.. Çıktı o akınlar bitti. Çıktı, savunmanın sağ kanadı koridor oldu. Maçı bitiren golü yedin..

Öte kanatta Bayram'la Rodriguez niye ikili akın yapmadı?. Bence sen yaptırmıyorsun da ondan. Bayram gibi bir hücum bekine rağmen, Rodriguez'le ikili oynamıyorlar. O zaman da işte Rodriguez böyle küsüyor ve topa vurmaz hale geliyor. Takımın en büyük hücum kozunu da öldürdün Hocam, yan yan ve yan geri taktiklerin yüzünden..

Maç gidiyor. Takım oyunu doldur boşalta döndürmüş. Sen Sinan'ı alıyorsun. Yerine Yunus..

Doldur boşaltta olacak şey mi?..."

Hıncal Uluç'un yazısının tamamını, aşağıdaki linkten ulaşarak okuyabilirsiniz:

Ya Fatih Terim'in Galatasaray'ı ne yaptı?

sabah.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • ufuk (5 yıl önce)
    ciddiye alınmayacak seviye de bir yorumcu,okumaya bile değmez,bu yorumları da yazısını okumadan yazıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulvahap gulezgin (5 yıl önce)
    bizim yorumlar makasa geldi herhalde
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Her konuda bilge, sözüm ona duayen gazeteci Hınç-AL Uluç'un Yeni Malatyaspor hakkında olumlu bir cümlelik dahi söz sarfetmemesi; ne Malatyaspor'u, ve ne de galibiyetimizi küçümsetir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı muzo (5 yıl önce)
    Yokmuş gibi davranın..yazdıklarını okumayada, yorumlamayada gerek yok.Hıncal uluç ;Malatya için yok hükmündedir.Helalmi?
    0
    0
    Yanıtla
  • canani (5 yıl önce)
    Başakşehirle berabere kaldığında ne beddualar etti korkak dedi Erol BULUT'a neler söyledi.Doğunun başarısını istemiyor.Her işi kendisi en iyisini biliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • ERDAL (5 yıl önce)
    Varsın malatya'nın adını anmasın eskilerin güzel sözleri Çağrıldığın yere git, ar eyleme; çağrılmadığın yere gidip yerini dar eyleme. Bunu malatya'ya Çağıran yok Sarmısağı gelin etmişler, kırk gün kokusu çıkmamış. Bunlar 40 Yıldır Anadolu Takımlarını Yok Sayarak YORUM YAPIYORLAR YAZIKLAR OLSUN.
    0
    0
    Yanıtla
  • kemal (5 yıl önce)
    bu adam ne yorumladığını bilmiyor. ondan dolayı he hee deyip geçmek gerekiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Canercan (5 yıl önce)
    Malatya spora karşı bir tavrı var sanirim
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (5 yıl önce)
    Bu ve bunun gibi sözde spor yazarlarının sayesinde gelişmiyor Türk futbolu. Resen emekliye ayırmak lazım bunun gibileri.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    Suç hıncal Uluç da değil onu sayfanıza haber yapıp koyan sizde madem o Malatya sporu ağzına almıyor sizde onu haber yapmayın ı bizim ona ihtiyacımız yok onlar gibileri Malatya ya ihtiyacı var Malatya gs yenmese nasıl program yapacaklar acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • hakkı (5 yıl önce)
    normal yaw hee hee deyin geçin ne yazdığını kendi bile bilmiyor. zamanında böle takımmı olur defans yapıyo diyordu. bol gol kaçırıncada bahsetmiyor. kimki bunlar devirleri bitti, türk futbolunu ne hale getirdi bu ve bunun gibiler. hakemlerden 3-4 tane kaldı onlarda emekli olduğunda Türk futbolu daha iyi yerlere gelecektir. Allahına gurban MALATYAM....
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet yüksel (5 yıl önce)
    1. Bu kim 2. siz neden bunun haberini yapıyorsunuz kilisli olacaksın istanbul takımını tutacaksın vatansız bunlar
    0
    0
    Yanıtla