SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uluslararası Arslantepe Höyüğü Sempozyumu

0
Güncellendi - 2018-01-16 01:20:02
Uluslararası Arslantepe Höyüğü Sempozyumu
A- A+ PAYLAŞ

UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası geçici listesinde bulunan Malatya Arslantepe Höyüğü ile ilgili olarak 1. Uluslararası Arslantepe Arkeoloji Sempozyumu düzenlenecek.

Halen kazıların İtalyan Roma La Sapienza Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Marcella Frangipane tarafından sürdürülen Arslantepe’nin daha iyi tanıtımı ve tarihsel zenginliğinin daha çok bilinir kılmak amacıyla Malatya Valiliği kültür ve Turizm İl Müdürlüğü,  Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, İnönü Üniversitesi, Roma La Sapienza Üniversitesi, Battalgazi  Belediyesi ve İtalyan kültür Merkezi’nin işbirliği ile 4-6 Ekim 2018 tarihleri arasında 1. Uluslararası Arslantepe Arkeoloji Sempozyumu düzenlenecek.

Anadolu’da ilk kurulan kent devleti olma özelliğinin yanında, yine bilinen en eski saraya sahip olan Arslantepe Höyüğü için düzenlenecek olan 1. Uluslararası Arslantepe Arkeoloji Sempozyumu için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Sempozyuma Roma La Sapienza Üniversitesi’nden akademisyenlerin yanında İtalya Büyükelçiliğinden de katılımın olacağı öğrenildi. Sempozyuma arkeoloji ve kazı alanında bilimsel çalışmalara sahip olan Türkiye’deki üniversitelerden çok sayıda bilim adamının da katılımının sağlanacağı kaydedildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTOLAR: Arslantepe Höyüğü genel görünümü

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Arslantepe Takipçisi (6 yıl önce)
    Bildiğimiz kadarıyla İnönü Üniversitesi personeli arasında Burhan Ulaş isimli biri bulunmamakta. Arkeoloji Bölümü'nde de bu isimde bir akademisyen olmadığı belirtildiğine göre düzenleme komitesinde İnönü Üniversitesi ile bağlantılı gösterilen Dr. Burhan Ulaş'ın mesleği ve kurumsal kimliğinin doğru belirtilmesi gerekiyor. Gazetenizden İnönü Üniversitesi'nden teyidinin sağlanmasını rica ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla