Bir programa katılmak üzere Malatya'ya gelen Türkiye Küçük Millet Meclisleri (TKMM) sözcüsü sanatçı ve insan hakları aktivisti Şanar Yurdatapan, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Yurdatapan, 12 ay boyunca, TKMM'lerin var olduğu illerde ve İstanbul'un 10 kadar büyük ilçesinde, herkese açık Anayasa tartışma toplantıları yapmayı hedeflediklerini dile getirip, "Kasım ayında Yeni Anayasa'nın usulü ne olmalı, büyüklüğü ne kadar olmalı, içeriği ne şekilde olmalı gibi şekle ilişkin konuları konuştuk. Anayasa toplantılarında sokaktaki insan gelsin görüşünü söylesin istiyoruz" dedi. Toplantıları 6 ilde başlattıklarını, bu sayının 25 ile çıkacağını ve Anayasa tartışmalarını 12 ayın sonunda kitapçık haline getireceklerini ifade eden Yurdatapan, "Bu çalışmaları her yerde belediyelerle birlikte yürütüyoruz. Bu toplantılar bir konferans değil, insanlar oraya kendi görüşlerini açıklamak için geliyorlar. Sadece kendi toplantılarımızın değil, bu konuda toplantı yapan diğer platformların ya da kurumların görüşlerinin sonuçlarını da aynı kitaba alacağız. Katkılarınız için sizlere de teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Anayasa çalışması öncesinde ülkemizin geleceği adına yapılan bu önemli çalışma toplumun her kesimini kapsayan, her kesimin güvenebileceği bir anayasanın oluşabilmesi için gerçekten ümit verici bir çalışma" dedi. Yapılan çalışmayı önemsediklerini ve bu nedenle yardımcı ve destek olmaya çalıştıklarını belirten Başkan Çakır, "Bu tür platformlarda ne kadar konuşulur, tartışılırsa öyle inanıyorum ki gerçekten özlediğimiz bir Anayasaya kavuşmuş oluruz. Ben bu vesileyle size ve ekibinize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.