SON DAKİKA
SON DEPREMLER

UMKE'den 5 Günlük Deprem- Kaza Tatbikatı

UMKE'den 5 Günlük Deprem- Kaza Tatbikatı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), Arapgir İlçe Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü ile itfaiye ekiplerinin katılımıyla deprem tatbikatı yapıldı.

Arapgir ilçesinde 5 gün süren tatbikatta deprem senaryosu, sıkışmalı trafik kazası ve engebeli ortamda hasta taşıma gibi vakalara müdahale edilerek, yaralıların tedavi ve nakilleri gerçekleştirildi.

İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi gibi çeşitli kurumların desteği ile gerçekleşen tatbikatta 58 UMKE personeli olmak üzere 76 kişi görev aldı.

Arama ve kurtarma personelleri göçük altında sıkışmış yaralı ile araç içeresine sıkışan yaralıyı kurtardı.

Tatbikatla ilgili konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erhan Berk, olası afetlerde yardıma ihtiyacı olan herkese en etkin ve doğru biçimde sağlık hizmeti vererek, sonrasında ambulanslarla yaralılar hastaneye sevk etmek için tatbikatlar yaptıklarını belirtti.

Tatbikatın 5 gün sürdüğünü aktaran Berk, "4 gece, 5 gün süren saha tatbikatı içerisinde bir afet durumunda yaşanabilecek olayların hemen hepsi senaryolaştırılmaktadır. Bunların içerisinde sıkışmalı trafik kazası, depremde göçük altında kalan yaralıları kurtarma ve sağlık müdahalesi gibi yaşanabilecek olayların çoğunu senaryolaştırmaktayız. Ekiplerimiz tüm bu senaryolara hazırlık yapmaktadır." ifadelerini kullandı.

Berk, yapılan bu tatbikat ve eğitimlerin her alanda devam edeceğini aktararak, "100 yıllık Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına daha güçlü bir sağlık ordusuyla girmeyi kendimize görev edineceğiz ve hep beraber bu hedefte yürüyeceğiz." diye konuştu.

Berk, tatbikat sonrasında sahada bulunan tüm ekiplere teşekkür etti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Huzur (6 ay önce)
    Gördük gördük
    %67
    %33
    Yanıtla