SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversite Merkez Camiinin Temeli Atıldı

0
Güncellendi - 2018-03-25 02:27:26
Üniversite Merkez Camiinin Temeli Atıldı
A- A+ PAYLAŞ

Aynı anda 4 bin kişinin namaz kılabileceği İnönü Üniversitesi Merkez Camii’nin temeli atıldı.

Kampüs içerisindeki yıkılan küçük caminin yerine inşa edilecek olan Merkez Camii’nin temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Vali Ali Kaban, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve kabalık bir topluluk katıldı.

Rektör Prof. Dr. Kızılay, aynı zamanda İlahiyat Fakültesinin uygulama camisi olarak da kullanılacak olan Merkez Camii’nin yaklaşık maliyetinin 15 milyon TL olduğunu belirterek, bunun yarısını Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın vereceği destekle talep ettiklerini belirterek, diğer kalanını ise Malatya’daki kurum ve hayırsever vatandaşlardan toplamayı amaçladıklarını ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yaptığı duanın ardından Üniversitesi Merkez Camii’nin temeli atıldı.

Burhan KARADUMAN, Ferdi DURDU- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Ahmet (6 yıl önce)
    Universiteler arasinda Turkiyede ilk 10, dünyada ilk 500 e tum tam gaz girmeye devam. Çok bilimsel proje ve Yatırımlar yapılıyor. Mogadisu bizi kıskanır valla...Ahmet Kizilay ve ekibi galiba sonu hayal kırıklığı olacak...
    0
    0
    Yanıtla
  • Eroll (6 yıl önce)
    Allahım Sen bize akıl ver bu israflar sayesinde hepsi günahkar, biz bu gidişle afrika benzeyeceğiz iş yok aş yok malatyada birsürü sorun var uğraştıkları işlere bak yazıklar olsun bu ülke ne hale geldi sırf koltuk ve şirin görünmek uğruna..
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    bir de fabrika açılışı yapın..ne olur Allah için...
    0
    0
    Yanıtla
  • servis (6 yıl önce)
    Hayırlısı Olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (6 yıl önce)
    adıda öznur çalık camisi olursa hiç şaşırmam
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Hayırlı olsun. Bize de bu yakışır. Cami çoğaldıkça iman gücümüz artar. Bilim ve teknikte ilerleyemiyoruz, bari, imanımız artsın ilerlesin. Büyük ve elzem bir ihtiyaç tı. Üniversite yönetmini tebrik ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • ZİBETRA (6 yıl önce)
    İbrahim Zübükzade'nin dediği gibi "Din, iman olmayınca kuru bilgi neye yarar!.." Nasıl olsa eğitim ve bilim adına birşey yok üniversitelerde. Ne istiyorsanız onu yapın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)
    Burada lütfen kotu yorumlarda bulunmayin arkadaslar...Eger bugun universitede 15 trilyon bir kütüphane, bir araştırma merkezi veya bir hastane yerine bir cami icin harcanıyorsa bunun sorumlusu malatya da yasayan herkesdir.. En basta da akpartiye oy verenler...Yanlis anlasilmasin bende oy veriyordum ama artik yeter.. belediye başkanı cikiyor baska projesi olmadıgından her ay bilmem ne konağı yapıyor, üniversite cikmis bilim yapacağına zaten var olan ve dolmayan cami yerine baska cami yapıyor, emniyet muduru cikiyor sehrimiz guvenli diyor ayni gun açıklamadan 2 saat sonra valiliğin 2 sokak ötesinde pompaliyla adam olduruyorlar, devletin bakanı geliyor, dalga gecer gibi malatya merkeze büyük bir cami lazım diyor.. artik yeter ya bu ne arkadas..
    0
    0
    Yanıtla
  • süper yorum murat bey teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat bey sadece camii yapılmıyacak içinde okuma salonları kütüphane sosyal tesislerde olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • ümit (6 yıl önce)
    15 trilyon mu, yapmayın etmeyin bu büyük bir israftır. Bu paraya çok daha güzel, hayırlı şeyler yapılabilir
    0
    0
    Yanıtla
  • hayır yapılacak kimse bilmiyecek ama bunuherkes duyacak bilecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Hepimiz müslümanız elhamdüllüllah ama üniverte içinde 3 bin 4 bin kişilik bir cami var cuma günleri orası dolmuyor gerçekten bu cami ihtiyaçmı
    0
    0
    Yanıtla