İnönü Üniversitesi 16. Geleneksel Kültür Sanat ve Spor Etkinlikleri 18 21 Mayıs 2010 tarihleri arasında kampuste yapılacak.
Bahar Şenlikleri olarak da bilinen etkinliklerle ilgili üniversitenin resmi internet sitesinde şu bilgiler yeraldı:
"İnönü Üniversitesi 16. Geleneksel Kültür Sanat ve Spor Etkinlikleri programı 18 21 Mayıs 2010 tarihleri arasında düzenlenecek.
Dört gün sürecek olan 16. Geleneksel Kültür Sanat ve Spor Etkinlikleri 18 Mayıs 2010 Salı günü saat 11 : 30da İnönü Üniversitesi Mudanya Meydanında protokol konuşmalarıyla start alacak.
Konferans, tiyatro, spor, konser ve çeşitli eğlence programlarıyla zenginleştirilen 16. Geleneksel Kültür Sanat ve Spor Etkinliklerinin dört günlük programı şu şekilde gerçekleştirilecek.
Bahar Şenliği etkinlikleri kapsamında birinci gün halk oyunları gösterisi, Havacılık Topluluğunun paraşüt gösterisi, THM konseri, satranç turnuvası, 2. Ordu Komutanlığı Bando Takımının bando konseri ve sanatçı Kıraçın konseriyle tamamlanacak.
İkinci gün İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Server Acimin sunacağı Pardus Kurulum başlıklı konferansı, İnönü Üniversitesi Oda Orkestrasının konseri, Çekirge Grubunun sunacağı Urfa Sıra Gecesi ve sanatçı Oğuz Aksaç konseri ile tamamlanacak.
Üçüncü gün Türk Telekom etkinlikleri, üniversitemiz öğretim üyesi Prof. Cemal Yurganın sunacağı Magazin Yaşamın Müzik Beğenisine Etkisi başlıklı konferansı, öğretim üyemiz Doç. Dr. İsmet Emrenin sunacağı Okuma Kültürünün Bireyleşmeye Katkısı başlıklı konferansı ve sanatçı Mirkelam ile Kargo grubunun konseriyle tamamlanacak.
16. Geleneksel Kültür Sanat ve Spor Etkinliklerinin dördüncü günü ise satranç turnuvası finali, Türkçe Topluluğu tarafından düzenlenen Malatyalı Şairler programı, 1. Engelliler Spor Şenliği, tiyatro, Burcu Göker ve Eric Jenkins ikilisinin sunacağı piyano ve kemen dinletisi ve sanatçı Yonca Lodi konseri ile son bulacak."