SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üyelerimizi Ötekileştirmeyeceğiz"

0
Güncellendi - 2018-12-31 05:58:17
A- A+ PAYLAŞ

Eğitim-Bir-Sen Malatya Şubesi Başkanı Hüseyin Söylemez, “Özgür, özgün ve öncü sendikacılık yapacağız. Siz özgün düşünüyorsanız özgür olabilirsiniz. Özgür olmadığınız sürece öncü olamazsınız. Malatya’da, sendikacılığın ve sivil toplum kuruluşlarının öncüsü olup, bölge illerine de öncülük etmeyi düşünüyoruz” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Malatya Şubesi yeni yönetimi basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Öğretmen Evi’nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Eğitim-Bir-Sen Malatya Şubesi Başkanı Hüseyin Söylemez, basının olmazsa olmazları olduğunu ifade etti.

Söylemez, Eğitim-Bir-Sen 1 nolu şube olarak göreve yeni başladıklarını belirterek, “Eğitim ve diğer konularda basın bizim için önemlidir. Basının desteğini ve zaman zaman eleştirisini almak bize güç katacaktır” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Malatya Şubesi olarak uygulamayı düşündükleri bir takım ilkelerinin olduğunu dile getiren Söylemez, şunları ifade etti:

“Seçim arifesinde alanda söylediğimiz sözlerin başında ilkelerimiz vardı. Kurumsal kimliğin hakim olduğu, üyelerini ötekileştirmeyen, kuşatıcı, öz eleştiriye açık, istişarenin hakim olduğu, üyelerine aidiyet duygusu kazandıran, üyeleri için eğitim programları hazırlayan, kurumların doğrularına destek yanlışlarına sendikal tavır koyan ilkeler üzerinden; Özgün, özgür ve öncü bir sendikacılık sloganıyla yola çıktık. Seçim arifesinde, bu ilkeler üzerinden alanda bütün eğitim çalışanlarından ciddi bir teveccüh gördük. Bizim yükümüzü ağırlaştırdı. Sözümüz orada kalmayacak, bu ilkeler ışığında sendikamız bir ivme kazanacaktır” dedi.

Söylemez, yapacakları çalışmalar kapsamında uygulayacakları ilkeleri şöyle sıraladı:

“Kurumsal kimlik derken bizim için önemli olan kişilere bağlı olan değil, kişilerin değişmesiyle birlikte oradaki o güzel kültürün değişmeyeceği ancak kişilerin liderliği sayesinde oraya değer katacağı bir kimlik. İsimler üzerinden artık paslaşmanın olmadığı, ilkeler üzerinden hareketle her türlü işlemin yapıldığı bir anlayış olacak. Önce Eğitim-Bir-Sen olarak biz kendi kurumsal kimliğimizi koruduktan sonra paydaşlarımız olan kurumlarında bu kimliğini oluşturmasına da katkı sağlayacağız. Bu konuda gerçekten doğrularına destek olup, yanlışları noktasında da asla yanlışlarını görmemezlikten gelmeden çok kırıcı olmadan yapıcı eleştirilerde bulunacağız. Üyelerimizi ötekileştirmeyeceğiz. Merhum Akif İnan’ı anıyorum, sendikayı kurarken şöyle demişti; “Arkadaşlar, bizler bu sendikayı sadece kendimiz, çevremiz, düşüncemizde olan insanlar için kurmuyoruz. Bizden olsun olmasın, isterse inancı inancımızın zıttı olsun, bir hukuksuzluğa uğradığına onun hukukunu korumakla da biz mükellefiz.”

Bugün şapkamızı önümüze koyduğumuzda; bırakın dışarıdaki insanların hukukunu korumak, artık çoğaldık zaman zaman birbirimizin hukukunu çiğniyoruz. Bundan vazgeçmemiz gerekiyor. Bırakın kendi çevremizdeki, anlayışımızdaki insanları kuşatmayı, dışımızdaki insanlarında bizden emin olmasını sağlamamız, adalet ve liyakat üzerinden hareket etmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Öz eleştiriye açık olacağız. Eleştirinin olmadığı yerde putçuluk olur. Yeter ki niyetler iyi olsun; öz eleştiri ve dışarıdan gelecek eleştiriler bize güç katacak, hedeflerimize adım adım ulaştıracaktır. İstişarenin hakim olduğu bir düşüncedeyiz. Biz bu yola çıkarken asla ve asla ani kararlar vermedik, çok uzun süre arkadaşlarımızla istişare ederek, istişarenin bereketi sayesinde, üyelerimizin, delegelerinin neredeyse yüzde 90’ından fazlasının teveccühünü aldık. Üyeleri için yoğun eğitim programları hazırlayan bir sendikacılık düşünüyoruz. Sadece sendika binasında oturup ya da zaman zaman birkaç kurumu ziyaret edip, okul müdürüyle ya da tabelada fotoğraf çekmekle değil bu işin öğretmenler odasından, memur, hizmetli ve şef arkadaşlarımızın odasından geçtiğini biliyoruz. Biz, sorunları dinleyeceğiz, sorunların üzerine gideceğiz ve asla kaçmayacağız. Arkadaşlarımızın sorunlarını dinlerken, sorumluluklarını da hatırlatacağız.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • bilgehan (5 yıl önce)
    her yönetimde olmayı başaran şekilden şekle giren kişileri istemiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan DOĞAN (5 yıl önce)
    sayın başkanım sizin başarılı olmanızı istiyoruz, maalesef üzülerek söylüyorum içimizden bir grup yönetim ve sizin eleştirilecek bir yönlerinizin ortaya çıkmasını sizin aleyhinize biz dememişmiydik diyerek olumsuz propaganda yapmaya hazırlanıyorlar Temennim onlar bu fırsatı bulamazlar. Duamız Sizlerle size ve ekibinize güveniyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • mltykrl (5 yıl önce)
    HÜSEYİN SÖYLEMEZ ÇOK DEĞERLİ BİR ŞAHSİYET.KAZANMASINA BIR EGITIM BİRSENLİ OLARAK SEVINDIM.FAKAT YAZIHAN İLÇE TEMSİLCİLİĞİNE GETİRDİĞİ MÜDÜRDEN DOLAYI İSTIFA EDECEGIM.O TEMSILCININ BULUNDUGU SENDIKADA ÜYE OLMAK HEM EĞİTİM CAMİASINA SAYGISIZLIK HEM DE KİŞİNİN KENDISINE...UMARIM SAYGI DEĞER HÜSEYIN HOCAM BU MESAJIMI OKUYUP CİDDIYE ALIRLAR.SAYGILAR...
    0
    0
    Yanıtla
  • yorumcu (5 yıl önce)
    Eğitim Bir-Sen Başkanı meseleyi de Mehmet Akif İnanı da anlamamış. Hem özgürlükten bahsediyor, hem de "Üyelerimizi ötekileştirmeyeceğiz" diyor. Üyelerini neden ötekileştiresin ki? Zaten senin üyen ve zaten senin gibi düşünüyor. Yani aynı düşüncedesiniz, en ufak farklı görüşünüz yok. Mesele, senin üyen olmasa ve seninle aynı siyasi görüşü paylaşmasa bile diğer öğretmenlerin de hakkını savunmak ve hakkını korumaktır. Bak kendin aktarıyorsun, sendikanın kurucusu M. Akif İnan ne demiş "Arkadaşlar, bizler bu sendikayı sadece kendimiz, çevremiz, düşüncemizde olan insanlar için kurmuyoruz. Bizden olsun olmasın, isterse inancı inancımızın zıttı olsun, bir hukuksuzluğa uğradığına onun hukukunu korumakla da biz mükellefiz". Peki siz ne diyorsunuz, "Üyelerimizi ötekileştirmeyeceğiz". Bu cümleyi tersten okursak şu anlama gelir. "Sendikamıza üye olmayanları ötekileştireceğiz". M. Akif İnan'ın anlayış ve düşünce mirasına ancak bu kadar zarar verilebilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)yorumcu isimli kullanıcı yorumuna
    Yav he! he! ... hele sen şöyle bir kenara çekil önümüzü kapatma
    0
    0
    Yanıtla
  • hocam 6500 üyenin hepsinin Hüseyin Söylemez gibi düşündüğünü nasıl söylersin. Hüseyin bey 10 numara bir insan.Fakat herkesin onunla aynı düşünmesi beklenilemez. Üyeleri ötekilestirmeyeceğiz derken bazı üyelere ayrıcalık tanıyıp gold üyelikler oluşmayacak diyor. Farklı sendikadakiler zaten ötekiler..Ama bu farklı sendikadaki öğretmenler için kötü düşünülüyor anlamına gelmez...Bütün Öğretmenler baş tacı dır..Sendikası bunu değiştirmez...Vesselam
    0
    0
    Yanıtla