SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uzaktan Dersle 3D Yazıcı Yaptılar

0
Güncellendi - 2021-01-22 02:03:16
Uzaktan Dersle 3D Yazıcı Yaptılar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da öğrenciler uzaktan eğitim canlı ders sistemi üzerinden öğretmenlerinin desteği ile 3D Yazıcı yaptılar. 

Özel Mimar Sinan Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi  öğrencileri Pandemi Sürecinde de Uzaktan Eğitim Canlı Ders sistemi ile öğretmenleriyle beraber 3D Yazıcı yaptılar. 

Proje koordinatörü Elektrik Elektronik öğretmeni Selen Terece'nin öncülüğünde öğrenciler 3D yazıcı üretmek için kolları sıvadı. Çeşitli fabrikalardan yazıcı için gerekli bazı parçaları temin eden öğrenciler, yaklaşık 3 aylık bir çalışmanın sonunda 3D yazıcı prototipini imal ettiler.  

Terece,  "Dışarıdan herhangi bir yardım almadan tamamen bize ait olan çizimlerle makinemizi tasarladık. 1,5 ay gibi bir sürede çizimleri tamamladık. Sonra montaj aşmasına geçtik. Kestik, deldik, bir sanayici gibi çalıştık Projemizi 3 ayda tamamladık. Yazıcıdan ürün de çıkarmaya başladık.” dedi.  

Okulun Kurucusu Ahmet Polat Kaya ise " Biz öğrencilerimizin önünü açtık, cesaretlendirdiği teşvik ettik. Bizim çocuklarımız her şeyi başarır. Yeter ki uygun ortam verilsin. Yazıcının patentini almak için çalışmalarımızı  sürdürüyoruz. Bu güzel projede emeği geçen Bütün öğretmen ve öğrencilerimizin tebrik ederim. Okul olarak öğrencilerimizin hayallerini gerçekleştirmeye dönüştüreceğiz." dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız