SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vakıf Çatısı Altında Olacak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ansiklopedisi'nin hazırlanması ve yurt dışında kullanılacak coğrafi tescile ilişkin amblemin belirlenmesi amacıyla toplantı yapıldı.

Vali Ulvi Saran Başkanlığı'nda Öğretmen evinde gerçekleştirilen toplantıya, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er ve Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut'un yanı sıra akademik kurum üyeleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Toplantı öncesinde basın mensuplarına bilgiler veren Vali Ulvi Saran, "Gündemimiz çok enteresan bir konuyla alakalı. Malatya Ansiklopedisi'nin hazırlanması ve yurt dışında kullanılacak coğrafi tescile ilişkin amblemin belirlenmesi amacıyla burada toplandık. Malatya'nın nabzını tutan ve temsil eden idari, yerel ve akademik çevreden çok değerli seçkin katılımcılar var. Bu yapı, Malatya'nın gerek kültürel tanıtımı gerekse sosyal yapı bütünleşmesi açısından önemli bir etkinliğin harekete geçirilmesidir.
Özellikle gündemin birinci maddesini teşkil eden Malatya ansiklopedisi, epeyce bir süreden beri seçkin bir grup bilim adamımızın ve araştırmacılarımızın gönlünde olan ve hayata geçirmek üzere ciddi gayret gösterdikleri bir konudur. Ben göreve başladığım günden bu yana sağ olsunlar birkaç kez ziyarete geldiler. Gerek kültürel ve tarihi derinliği gerekse ilin Türkiye'de tanınır olma kabiliyetine ve kapasitesine dayalı olarak mevcut bilgi hazinesine dönüştürme, bir kültürel yapıya dönüştürme açısından neler yapılabileceği konusundaki gayret ve düşüncelerini ortaya koydular. Bu anlamda bizden destek istediler. Tabi ki kültürel faaliyetler resmi prosedürlerle, resmi ve otoriter anlayışlarla, devletin mevcut hiyerarşik yapısıyla yürütülmekten çok, sivil bir ortamda daha gönüllü daha bilgiye ve bilgi kaynaklarına samimi şekilde yönelme, bu kaynakları, toplumun yararına sunarak yapılabilecek bir şey. Bu anlamda başlangıçta gösterdikleri çabanın ortaya koyduklarını gördüm. Gayet güzel bir plan oluşturdular.

Malatya'yı birçok yönüyle; ekonomik, sosyal, kültürel ve tarihi boyutlarıyla tanıtacak değer hazinesini ansiklopedik bütünlük içerisinde ortaya koyacak bir yapıyı tasarladılar. Bunun elbette günümüzde çeşitli yansımaları var. Ansiklopedik tarzındaki bir bilgi hazinesinin günümüz çağında ve günümüz özelliklerinde eski anlayışla yürütülmesi mümkün değil. Şu şekilde bunu ifade edebiliriz; günümüzde bilgi kaynakları klasik yapı veya araçlarla insanlar arasında paylaşılmıyor. Basılı materyal belki ikinci planda kalıyor. Web teknolojilerinin geliştiğini, iletişim çağında olduğumuzu göz önüne alarak, birçok bilginin ve medya organları tarafından yayımlanan birçok yayının ve birçok malzemenin medya organlarının günümüzdeki en çok geçerli aracı olan internet teknolojileri aracılığıyla toplumlara ulaştırdığını görüyoruz. Özellikle yaygın ve paylaşılabilir bilgi ortamları ve ansiklopedik tarzda konumuzu teşkil eden çalışmalar; internet teknolojileri aracılığıyla ve web ortamında daha kolay ulaşıyor. Şimdi Malatya
ansiklopedisi gibi muhakkak içeriğinde çok zengin bilgi kaynaklarının yer alacağına inandığım bir çalışmanın hem basılı hem de internet ortamında istifadeye sunulması gerektiğini düşünüyorum. Çalışmayı yapacak arkadaşlarımız Malatya'da faaliyet gösteren Kayısı Vakfı çatısı altında çalışmalarını sürdürecek. Biz de Valilik olarak kendilerine destek vereceğiz" dedi.

Malatya Ansiklopedisi Editörü ve Malatya İnönü Üniversitesi Ekonometri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Karagöz ise, 2 yıldır bu çalışmaları sürdürdüklerini kaydederek, "8 koordinatör, 40 akademik kurum üyesi ile birlikte 100'le ifade edilen bir kadro bu çalışmayı yönetiyor" diye konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız