SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bana Tevdi Edilen Sorumluluğun Farkındayım"

A- A+ PAYLAŞ

Son Valiler Kararnamesi ile Kocaeli'nden deprem bölgesi Malatya'ya atanan Vali Seddar Yavuz bugün görevine başladı. Vali Yavuz, “Mesai mefhumu gözetmeksizin gece gündüz çalışacağız ve bu şehirde her zaman olduğu gibi kimsesizlerin kimi olmayı asla ihmal etmeyeceğiz” dedi.

10 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanan Malatya Valisi Ersin Yazıcı'nın yerine atanan Vali Seddar Yavuz, kente gelerek görevine başladı. Valilik girişinde polis mangası tarafından törenle karşılanan Yavuz'u vali yardımcıları ve kurum müdürleri de karşıladı.

Makamına oturarak göreve başlayan Vali Seddar Yavuz basın mensuplarına yaptığı açıklamada, asrın felaketinde büyük hasar gören Malatya'yı yeniden ayağa kaldırma adına var güçleri ile çalışacaklarını söyledi. 

Malatya'da deprem sonuçlarını ortadan kaldırmak için tüm kurumlarla birlikte çalışacaklarını da belirten Yavuz, “Bu çalışmayı gerçekleştirirken, bakanlarımız, milletvekillerimiz, büyükşehir belediyemiz, belediye başkanlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız, STK'larımız ile hep birlikte işbirliği içerisinde ortak akıl ve istişare kültürünü hakim kılarak bu şehrin acil sorunlarına çözüm bulma gayreti içinde olacağız. Vatandaşlarımız devletimize ve bizlere güvenmeye devam etsin” dedi.

6 Şubat'ta yaşanan ve 11 ilin etkilendiği deprem sonrası ilk günden itibaren Kahramanmaraş'ta koordinatör vali olarak görev aldığını da hatırlatan Yavuz, “Dolayısıyla ilk gün yaşananlardan, 2 ay içerisinde yaşananlara bizzat şahit oldun. 35 yıllık mülki idare amirliği mesleğinde burası beşinci ilim. 35 yıl içerisinde edindiğim tecrübelerimi bilgi ve birikimimi işbirliği halinde bu şehre yansıtmak istiyoruz. Elbette iş birliği ve koordinasyonu ortak aklın bir kez daha altını çizmek istiyorum, böylesi felaketlerde fedakarlık yapmadan bu sorunların altından kalkmak mümkün değil. Bu fedakarlık hem kamu kurumları ve kuruluşları açısından hem de bizatihi vatandaşlarımız açısından da fedakarlıklar mutlak suretle yapılmalı. Dolayısıyla Allah mahcup etmesin, milletimize ve devletimize karşı bu şehri gönlümüze yazacağız. Vatandaşlarımızın her bir sorununu kendi sorunumuz olarak göreceğiz. Mesai mefhumu gözetmeksizin gece gündüz çalışacağız ve bu şehirde her zaman olduğu gibi kimsesizlerin kimi olmayı asla ihmal etmeyeceğiz. Bu işi yaparken hep beraber yapacağız. Sadece bir kişiden değil şehrin tüm aktörlerinden, sokaktaki vatandaşından en üst tepedeki insanına kadar herkesin işbirliği ve koordinasyon içerisinde bu şehre hizmet edeceğiz. Bu duygularla bir kez daha hepinizi tüm hemşehrilerimi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.

“EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET ETMENİN GAYRETİ İÇİNDE OLACAĞIM”

Vali Yavuz, yayınladığı mesajda da şöyle dedi:

"Değerli Hemşehrilerim

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile atandığım Malatya Valiliği görevine bugün itibariyle başlamış bulunmaktayım. Bu anlamlı görevde bana tevdi edilen sorumluluğun farkındayım. Bu şehir ve sizlere en iyi şekilde hizmet etmenin gayreti içinde olacağım.

Valiniz olarak öncelikli görevlerimden biri, 6 Şubat Depremlerinden sonra ciddi hasar almış olan ilimizi yeniden inşa, imar ve ihya etmek olacaktır.

Söz konusu çalışmalarımızı ilgili bakanlarımız, milletvekillerimiz, büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, STK‘larımız, yerel basınımız ve hayırsever iş insanlarımızın destekleriyle birlikte yürüteceğiz.

Saygıdeğer Malatyalılar, kadim medeniyetlere ev sahipliği yapan ve Anadolu'nun önemli bir merkezi olan, insanlarının da her zaman vatan sevgisini, milli birlik ve beraberlik duygusunu ön planda tutan bu şehre hizmet edecek olmanın mutluluğu içerisindeyim.

Bu duygu ve düşüncelerle Malatya’mıza hizmet etme şerefini şahsıma tevdi eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya şükranlarımı sunuyorum."

Bülten- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • MECZUP (1 ay önce)
    Sayın valim hoş geldiniz diyor Rabbim yar ve yardımcın olsun, ilk önce bütün bu vekillere, bürokratlara, o başkana bu başkana, bu müdüre bu, yardımcıya kulağını kapat, sonra kapındaki hizmetliye sokaktaki esnafa duraktaki yolcuya sokakta geçen insanlara Malatya'yı sor sorunları dinle gerekeni yap, dinleme dediklerimizi dinlerseniz Malatya'ya geçmiş olsun sizi de kaybettik deriz zaten sahipsizdi o yüzden çok da dert etmeyiz elbet bir babayiğit devletin yumruğu gelir der bekleriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (1 ay önce)
    Hoşgeldiniz Sayın Vali'm Malatyamıza Yeni Göreviniz Hayırlı Olsun İnşaAllah Allah! Güç Kuvvet Versin Kolaylıklar İhsan Eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (2 ay önce)
    Ben neden siyasilere ve bürokratlara güvenemiyorum sizce sorun bendemi onlardamı
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (2 ay önce)
    Hayırlı Olsun İnşaAllah Sayın Vali'm
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Malatya (2 ay önce)
    Sayın Valimiz hoşgeldiniz umarım sorunları en kısa zamanda ele alıp rezerv alanlar ivedilikle çözüme kavuşturursunuz.Başarılar dilerim
    %72
    %28
    Yanıtla
  • malatyalı (2 ay önce)
    sayın vali en önemli sorun konut sorunu,toki konutları 4 aydır çekilişi dahi yapılmadı.teslim edilen en fazla 2-3 bindir.30 bin aile dışarıda kalıyor.durum çok vahim.işyeri sorunlarını hiç sormayın.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Murat (2 ay önce)
    Her gelen kaseti başa alıp aynı türküleri söylüyor Allah yardımcımız olsun
    %83
    %17
    Yanıtla