SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valilikte 'Kış Tedbirleri' Görüşüldü

Valilikte 'Kış Tedbirleri' Görüşüldü
A- A+ PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş başkanlığında  “Kış Tedbirleri Koordinasyon Toplantısı” gerçekleştirildi.

Valilik 2 Nolu Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda Vali Baruş, 2018-2019 yılı kış programı kapsamında kış mevsimi nedeniyle genel hayatı etkileyebilecek kar yağışı ve don olaylarına karşı koordineli çalışmalarla alınacak tedbirler ile vatandaşların can ve mal güvenliği açısından sorunsuz bir kış sezonu geçirilmesi amacıyla bir araya gelindiğini ve güncellenen planların değerlendirileceğini söyledi.

Kış Tedbirleri Koordinasyon Toplantısında İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mustafa Türker tarafından yapılan slayt sunumunun ardından, İçişleri Bakanlığı Afet ve acil durum yönetimi başkanlığı tarafından yayınlanan "Kış Tedbirleri" genelgesi doğrultusunda; yaklaşan kış mevsiminde yerleşim birimlerinde genel hayatı etkileyeceği ve kurumlar arası koordinasyonu gerektirebileceği değerlendirilen, muhtemel yoğun kar yağışı ve don olayı kapsamlı meteorolojik uyarılarda, olası can ve mal kayıplarının önlenmesi amacıyla Valilikce gerekli tedbirlerin  alınması ve hazırlıklı olunması amacıyla Vali Aydın Baruş başkanlığında çalışmalar ve alınacak karalar görüşüldü.

Toplantıda, 2.Ordu Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karayolları, Meteoroloji Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, DSİ 92. Şube Müdürlüğü, Fedaş-Aksa Müessese Müdürlüğü kurumlarınca alınacak tedbirler karara bağlandı.

Toplantıya Vali Aydın Baruş’un yanı sıra Vali Yardımcıları, Belediye Yetkilileri, ilçe kaymakamları ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Maytung (6 yıl önce)
    Toplantının sonunda il müftüsü eşliğinde Kış gelmesin diye dua etmişler
    0
    0
    Yanıtla
  • Gereksiz (6 yıl önce)
    Cezmi kartay ı, kaçak AVM yi, imar ucubesi rezidans inşaatını ve çevre yolunu bunlar halledemez.
    0
    0
    Yanıtla