SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valinin Resmi Bayramlaşma İçin Cami Avlusunu Seçmesine Tepki

Valinin Resmi Bayramlaşma İçin Cami Avlusunu Seçmesine Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Ersin Yazıcı'nın Malatya'da Valilik görevine başlamasından sonra Malatya Valiliği’nin Ramazan Bayramı’nın ardından Kurban Bayramı ile ilgili resmi bayramlaşma törenini de Kernek Camisi’nde düzenlemesine Malatya Kültür Yaşam Derneği tepki gösterdi.

Malatya Kültür Yaşam Derneği Yönetim Kurulu tarafından yayınlanan açıklama şu şekilde:

“Türk’üyle Kürt’üyle, Alevi'siyle Sünni'siyle, sağcısıyla solcusuyla, hangi görüş ve inançta olursa olsun toplum olarak birlik ve beraberliğimizi, dostluk ve kardeşliğimizi sevgi, saygı ve muhabbetle harmanlayarak perçinlediğimiz; küskünlüklerin, dargınlıkların ve kırgınlıkların nihayete erdirildiği ve yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma kültürümüzün güçlendirildiği bir bayram gününü daha geride bırakırken Malatya Valiliği tarafından daha önceki Ramazan Bayramında olduğu gibi bu defa da Kurban Bayramında da yapılan resmi bayramlaşma programının camide yapılması dikkatimizi çekti.

Şehrimizin ortak yaşam kültüründe çok önemli bir yeri olan Valilik bayramlaşma programları bir gelenek ve teamül haline gelerek, bir kurumun sosyal tesisinde ya da bir otelin resepsiyon salonunda düzenlenirdi.

Düzenlenen bayramlaşma programlarına kadınlarımız, engelli kardeşlerimiz de katılır her görüşte, inançta ve fikirde insanlar birlik beraberlik içerisinde bayramlaşır, bayramın birleştirici ve paylaşımcı özelliğiyle küskünler barışır, aylardır birbirlerini görmeyen hemşehrilerimiz bir anlamda sıla-i rahim yaparlar dolayısıyla da bayram adına yakışır bir şekilde kutlanırdı.

Sevgili hemşehrilerimiz;

Bir şehrin kültürü o şehrin geleneklerinin toplamından oluşur. Biz geleneklerimize ve dolayısıyla kültürümüze sahip çıkmak adına şehri yönetenleri geleneklerimize sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Bu yazdıklarımızı camiyle ilgili olumsuz düşüncelere sahip olduğumuz gibi anlamsız fikirler üretmeden sağduyuyla ve sadece Malatya kültürünün korunması hassasiyetiyle değerlendirmenizi istirham ediyor hepinizin mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyoruz.”

Bülten- malatyahaber.com

FOTO: Ramazan Bayramından sonra Kurban Bayramı için de resmi bayramlaşma alanını Kernek'teki Karagözlüler Camisi avlusu olarak belirleyen Vali Yazıcı, ikinci kutlamaya izinli olması nedeniyle katılmadı. Fotoğraf, Valinin de katıldığı cami avlusundaki Ramazan Bayramı kutlamasından.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

59 yorum yapılmış

  • İhsan (3 ay önce)
    Şu ihsanda çok itici gelen bir şeyler var
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Osman (3 ay önce)
    Din elinizde oyuncak oldu zaten !
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Enes (3 ay önce)
    Bu bayram camiye gittiğinize göre 1 milyon Malatyalı in valisi olmanız gerektiği için diğer bayramlarda Cem eviz kiliseye de gitmenizi istiyoruz.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Dini bayramda camiye giderim cem evinede giderim o da bizin miletimizi ibadethanesi tanıdığım varsa kiliseye gider onların kutlamasına katılırım yanlız ayrımcılıkla beslenenle camiye kiliseye cemevine karṣı çıkar siyonizimin son oyunu tek dünya tek ülke tek din dinsizlik bunu da moderin sanan bir beyinsizler var az da olsa gündemde düṣmüyorlar
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Kadirgali (3 ay önce)A Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Bilimsel açıdan bak olaya duygusal ve sana bebeklikten beri ogretilenle değil....
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Emrah44 (3 ay önce)
    Yanlış bir uygulama. İskenderun'da bir kilise vardı her Ramazan ayinda müslüman kardeşlerimizin ramazan ayı mübarek olsun yazardı aynı hoşgörü muslumanlarin çoğunda yok maalesef. Hatta bazi gerici şehirlerde ramazanda oruç tutmayanlari dövüyorlar.. Sorsan İslam hoşgörü dini der ama güzel İslama en büyük zararı o verir..
    %50
    %50
    Yanıtla
  • malatyalı (3 ay önce)
    Vali Beyi kutluyorum. Eskiden Mensucat Fabrikası Havuzbaşında sanırım balo şeklinde bayramlaşma olurdu. Ancak bayram dini bir bayram olmasına rağmen başı kapalı hanımlar beyleriyle gidemezdi. Bütün bayan katılımcılar başı açık idi. Eşi başını açmayanlar kara kara düşünürdü. Öyle ya eşsiz girilmezdi o cazlı aile toplantılarının yapıldığı yerde. Şimdi değerli valimiz Malatya halkını da insan yerine koydu ve dini bayramın dini bir mekanda kutlanmasını Malatyalılara öğretti. Vali Beyi ne kadar övsek azdır. Zira bize kimliğimizi hatırlattı.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Resmi bayramlaşma yapmamaliydi. Bu ülkede bir tek müslümanlar yaşamıyor
    %50
    %50
    Yanıtla
  • O da yanlışmış Malatya bunları haketmiyor hep büyük devlet adamları yetiştirdi vizyonu bu mudur?
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Ali Malatyalı (3 ay önce)
    Dini bayram. Bayramla ilgili dini ritüeller cami'de yapılır. Devlet ekranı da dahil isteyen herkes ibadethane kurallarına uyarak katılabilir. Devletimiz sözde laik. Gerçekten laik olsa din ile siyaset arasına mesafe konurdu. Eger uygun yer cami ise ve alternatif yoksa camilerde dini ritüelin dışında sosyal, kültürel ki din de kültürün önemli bir parçasıdır bence çokta sıkıntı değil diye düşünüyorum. Esas sıkıntı dini siyasetin aracı yapılması ile vatandaşların kutuplaştıralarak birbirlerine düşmanlaştırılması ve ayrıca insanlarımızın iradesinin dogrudan yana veya tercihinden yana değilde bu kutuplaşmanın etkisi ile ihtiyactan yana kullanılmasının din yolu ile engellenmesi kabul edilemez.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • 44malatya (3 ay önce)
    Camiler ibadet yeridir toplanti toren gosteri yeri degildir Sayin Valimiz Huriyet ve Millet parkinda Bayramlasma Toreni yapsa Daha iyi olurdu
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Kraldan daha fazla kralcı olmak mı acep Deprem oldu belki yer yok denebilir ama ille de merkezi bir yer bulunurdu devlet erkanına.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Süleyman (3 ay önce)
    Helal olsun Kültür Yaşam Derneğine. Demek Malatya'da cesur bir stk da varmış. Valinin nasıl kritik bir ayrıştırmaya imza attığını çok güzel hatırlatmışlar. Yüreklerine sağlık. Yorumlarda dini bayram, camide kutlanır diyenler var hala. Zaten namazdan sonra katılanlar orada bayramlaşmalarını yapıyorlar. Buna kim itiraz edebilir. Ama burada yanlış olan resmi bayramlaşma töreninin camide yapılması. Bunu anlayabilseler daha çok şeyi anlayacaklar ama nerede.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Malatya (3 ay önce)
    Malatya kültür yaşam derneği. Hani nerde adındaki kültür... Otelde bayramlaşma hayrına olmaz. Oteli kullanmak para ile.. Hem adı üstünde dini Bayram.. Kaldı ki vatandaşlar da memnun. Sanene
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Memnun değiliz !
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Tecdeli (3 ay önce)
    Bülent Tüfenkçinin gülüşü ne kadar sahte. İhsan Koca da bayramlaşan vatandaşa nefretle, küfredecekmiş gibi bakıyor.Bunlar maalesef Malatya'yı temsil ediyor.Vah Malatyam vaaah.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Bülent Tüfekçi düzen adamı, bakanlık ona çok şey kazandırdı... İhsan Koca malum Yeşiltepe'den sonra kendine gelemedi. Kahtalı vardı bir ara Şeker işinden iyi nemalandı. Ablaları nerde bu ara sesi soluğu hiç çıkmıyor ? Kesin en baba projenin başında ince hesaplar yapıyordur. Yenilerde fena değil.. Yavaş yavaş. Hadi bakalım tüyü bitmemiş yetimin hakkına dadanmaya devam....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • salih demir (3 ay önce)
    merhabalar  malatyalı  bir vatandaş olarak. sizlerin  yardımınıza  ihitiyacımız var bostanbaşı mahallesinde  evimiz orta hasarlı yapılması ve güçlendirme yapılması için  yetkili firmalardan güçlendirme  projemiz yapıldı . yeşilyurt belediyesinden onaylandı.mütahit bir firma ile anlaştık.noterde sözleşme yaptık.devletimizin bize sunduğu orta hasarlı evler için bize sunulan krediden faydalanmak evimizi bir an önce yapmak için afad ın istediği tüm evrakları tamamlayıp teslim ettik.bizler evimiz yapılsın diye elimizde ne varsa satıp  nerden borç para  alırız diye  çalmadık  kapı bırakmadık. daha sonra afad ın yaptığı açıklamayla  bir daha yıkıldık evinizi yapın bitirin  belediyeden oturma  ruhsatınızı alıp öyle  başvurun öyle kredi vereceğiz demeleri bizleri bir daha ortada bırakmış  oldu..şimdi herkes orta hasarlı evleri olan herkesi kredisi almış diye biliyor bakanlar vekilller öyle bir  açıklama yaptılar ki herkes sorunların çözüldüğünü zannediyor.bizim paramız olsa zaten krediye başvurmayız .binamız yapıldıktan sonra daha niye birde kredinin  altına girelim .saygılar ortada kalmış bir malatyalı depremzede olarak sizlerden yardım bekliyoruz 
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Haci bilen (3 ay önce)
    Aferin vali efendi. Bu din inşallah sizlerin omuzlarında arşa erişicektir.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Haci bilen (3 ay önce)
    Namaza gitmeyene bayramlaşma da yassak. Vali de işin inceliklerini biliyor.
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Hakkı Yusuf (3 ay önce)
    Bu din sizin ellerinizden ne çekti. Devlet görevlisi nedir nasıl olunur bunun eğitimi verilmeli.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Mahmut (3 ay önce)
    Valinin herkesin katılabileceği daha önce bayramlaşma yapılan yerlerin dışında bir caminin avlusunu seçmesine yönelik haklı eleştirilere aşağıdaki yorumlardan görüldüğü gibi dinci kesim (dindar değil, dinci yani dinden menfaat sağlayanlar) tepki gösteriyor. Bulunduğu konum itibarıyla vatandaşı ayrıştıracak işlerden kaçınması gereken görevdeki birine esas yapması gereken hatırlatılıyor. Ama dinciler olayı yine kendi bildik mantıklarıyla yorumluyorlar. İyi o zaman, Kurban Bayramı tatilini niye herkese veriyorsunuz, sadece camiye gelenler bayram yapabilir deyin, daireleri tatil etmeyin o zaman. Şu Hakan diye yazan elemana da ve onun gibilere bu sözüm; daha önce kilisede ya da baloyla mı kutlama yapılıyordu, be çarpık beyinli densiz provakatörler! Vali Bey, destekçilerine bak da ne yaptığını anla.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Öz malatyali (3 ay önce)Mahmut isimli kullanıcı yorumuna
    Gerçek müslüman kalmadı. Bizim milletin sığ düşüncesi kahve dedikodusu ile işler böyle yürüyor. Devlet ciddiyeti vs bunlar için hak getire. Anca ve anca mağduriyet bulur yaratirlar ve istismar ederler. En iyi bildikleri işlerden biridir bu. Milleti ne hale getirdiler yahu Lozan Lozan diye yeri göğü inlettiniz hani 100 senede bitiyordu kahveci dayılar, halaycilar hani dogalgaz,petrol ? Dünyaya bak bizim insanımız gibisini bulamazsın. Şimdide öz benligimiz asimile.ediliyor Araplarla,afrikalilarla. Bu millet uyanmaz nerede siyasal İslamcı ( açıklama yapma gereği duyuyorum çünkü bunun bile anlamını bilemeyecek insanlar var: dini kendi çıkarına göre kullananlar) peşinden giderler !
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Hakan (3 ay önce)
    Nerede yapacaktı kilisede mi yada balo mu düzenleyecekti
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Malatyali (3 ay önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Ne kadar sığ dusuncesiz cahilce bir yorum. Resmi bayramlaşma camide yapılamaz kişisel olarak yapabilir tabi ki de. TURKİYE CUMHİRYETİ LAİK BİR ULKEDİR VE DİN İLE YONETİLMEMEKTEDİR. aksini isteyenler Afganistan'a gidebilir...
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Yıllardır nerelerde resmî bayramlaşma yapılıyor araştır ondan sonra yaz. Eski köye teni adet getirmeyin. Geçmiş yıllardaki valiler dinsiz miydi ki camide bayramlaşma yapmıyorlardı
    %41
    %59
    Yanıtla
  • Bravo! Eski valilere güzel yakıştırma yapmışsınız. Tabii dinsiz demiyoruz ama yaptıkları da hoş değildi şimdiki vali küt diye kitabı uygulamis.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Orhan (3 ay önce)
    Camiye de avlusuna da kadınlar, engelliler, farklı inançtaki kişilerde gidebilir. O kadar abartılacak bir konu değil.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Eyüp hanbay (3 ay önce)
    Kilisede mı bayramlasacak. Bayram İslam dinin Bayramı. İstemeyenin zurriyetini sorgulamali
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Eyüp efendi okuduğunu anlamakta problemin var anlaşılan. Sen kendi zürriyetini bi araştır.
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Eyüp Hanbay (3 ay önce)Selim isimli kullanıcı yorumuna
    Soyadım yazıyor sen yazda bilelim zurnacı
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Zurnacı olduğumu bildiğine göre sen saksafoncusun.Soyadını biliyorum ama sen yine de araştır. Bence bir problem var zürriyetinde
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Muharrem Şahiner (3 ay önce)Selim isimli kullanıcı yorumuna
    Eyüb'ü tanırım 40 yıllık komşum zürriyeti adını soyadını yazmaktan çekinmeyeceğinden de besbelli ortadadır.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • IQ kaç?
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Gel ölç
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Anlaşılan o ki sen malum kanalı izleyen bol bol makarna kolisinden faydalanan arkadaşsin. Karbonhidrat yemekten IQ ile alakalı sorduğum soruyu maruz gör gelip olçmeye çalışsam da pek ölçülecek kayda değer bir şey olmayacağı için gerek duymuyorum. Sana ucuz ekmek kuyruğunda başarılar
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Muharrem Şahiner (3 ay önce)Orhabvelim isimli kullanıcı yorumuna
    Eyüb'ün zekası ekmek pahalanınca dünya görüşünü değiştirecek anlık IQ kıvılcımları çalışmadığı için ölçemeyeceksin bence..
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Öz hakiki Malatyalı (3 ay önce)Eyüp hanbay isimli kullanıcı yorumuna
    Eyüp bey muhtemelen sen 50 yaş üzeri 12-13 bin asgari ücretin de altında maaş kazanan birisin. Tüm gününü bir çay içmeden meydanda boş boş oturarak gecirirp akşam gelip havuz medyası izleyen birisin. Zurriyet falan senin boyunu aşar once gidin RTE nin nas var nas diye dahiyane ekonomist fikrini ne oldu da faizleri tavan yaptirdigini halkın sırtına tüm vergiyi yüklediğini bir araştırın zurriyet falan bilmediğiniz anlamını pek bilmediginiz kelimeler konuşmayın. Saygilarimla
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Alperen (3 ay önce)
    Kurban Bayramı Müslümanların Dini Bayram, (hangi görüş ve inançta olursa olsun) başka inançtan olan birisini Kurban Bayramının nasıl ve nerede kutlanacağı neden ilgilendiriyo/. Tıpkı Hristiyan vatandaşlarımızın Paskalya Bayramı'nı nerede ve nasıl kutyacaının bizi ilgilendirmediği gibi. Bayram Bayram namazıyla başlar, Cami avlusunda Bayramlaşılmasından daha doğru daha doğal ne var? Milli Bayram değilki. Bundan neden rahatsız oluyorsunuz? Müslüman değilseniz zaten sizi ilgilendiren bir durum yok nerede Bayramlaşılırsa Bayramlaşılsın. Müslümansanız camiiden neden rahatsız oluyorsunuz?
    %61
    %39
    Yanıtla
  • Sade malatyali (3 ay önce)Alperen isimli kullanıcı yorumuna
    Diğer bayram da Cem evinde kutlansin olur mu hani ülkede sadece Sünni kesim yaşamiyor ya... Bir sonraki bayram kilise,sinagog vs okeyse dini mabette kutlanmasinda bir sıkıntı yok gibi tüm ülke uzlaşır...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Alperen senin yaşin kaç? İnsanlar camide niye bayramlaşiliyor demiyor devleti temsil eden resmi bayramlaşma neden camide diyor? Kimse dine karai camiye karşı değil. Algida biraz sıkıntı var sanırım. Ülke laik bir ülke ve tek bir din tek bir mezhep insanın yasasogi bir yer değil !! Anladığını umuyor gözlerinden öpüyorum.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hüseyin (3 ay önce)
    Malatya Kültür Yaşam Derneğini tebrik ediyorum. Malatya Valisi sadece bir gurubun, veya sadece camiye gidenlerin valisi olmuş. Siyaset hevesi ile cami avlusuna gidiyor. Oysa bayram; inancı olan olmayan, alevisi sünnisi ile hepimizin bayramı.
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Kurban Bayramı, 30 ağustos zafer bayramı değil gardaş, islam dininin bayramı Kurban bayramı
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (3 ay önce)
    Siyaset böyle bir şey. Koltuk ne kadar tatlı ki Allah'ın evini bile kullanmaktan cekinmiyorlar.
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Mehmet can (3 ay önce)
    Bu olay için demiyorum ancak bu Vali Malatya il olalı bu kente gelmiş en ilginç vali
    %54
    %46
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 ay önce)
    Niye İslam dinin vecibelerinden kurban bayramında Cami avlusuna gelirlerse ödleri mi patlar çağdışılaikus demokratikusların
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Muharrem (3 ay önce)
    Kurban bayramı, kurban kesen herkes zaten camiye geliyor. Bu kendi dinine düşmanlık ne zaman bitecek? Binlerce yıllık bir olguyu bilmem ne derneği için mi değiştirelim yani ?
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Sizler siyasal islamı anlamamakta direnmeye devam ettiğiniz sürece gerçek müslümanlar da dinden soğuyacak maalesef..
    %41
    %59
    Yanıtla
  • Muharrem Şahiner (3 ay önce)Yusuf44 isimli kullanıcı yorumuna
    Abicim bak,gerçek müslüman insanların yorumları ile dininden soğumaz. Camisinden ürkmez.Dinin siyasalı ,sosyalı olmaz din dindir kurban bayramı kurban bayramıdır kültürel bir aktivite değildir.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Dinde dayatma yoktur ama her noktada dayatma ile karşılaşılıyor. Hala bir müslüman olarak sadece bize hoşgorulu olunsun biz kimseye olmayalım umursamayalim modunda davraniş sergileniyor genel itibariyle. Gelecek din uzerine kurulmayacaktir.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Muharrem Şahiner (3 ay önce)Yusuf44 isimli kullanıcı yorumuna
    Yusuf abi, dinimizde hoş görü olmasaydı dinimiz binlerce yıl geçip gelemezdi. Ancak bazıları dinin değerlerini ayaklar altına alıp bence İslam böyle beni hoş göreceksiniz diyorlar.Bir sonraki aşamada sen yobazsın aşırı dincisin biz gerçek müslümanız diyorlar.Her insan değerlidir onların görüşleri de değerlidir ancak dinimizde değerlidir. Umursamazsak herkes istediği gibi İslam oluşturursa İncil gibi birsürü Kuran ortaya çıkar. Bir gerçek müslüman Kuran okuyorsa bilir ki gelecek din üzerne kurulmamıştır, bilakis geçmiş, gelecek, ezel ebed din üstüne kuruludur.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Kardeşim dini herkes özgür ve bireysel uygulamalı. Ama maalesef geldiğimiz noktada araptan çok araplaşmaya başladik. Arabistan bile laikliğe yonelmişken biz laikligin varligini hala kavrayamadik. Mehmet Akif bile demişti gerçek din Türkiye'de. Laiklik herkesin özgür dinini yaşadığı ama devletin din ile yönetilmediği toplumlar için en ideal durumdur. Lütfen araplaşmayin öz hakiki benliğinizi koruyun. Sunnisi,alevisi,hristiyani,dinsizi hepimiz hoşgörülü olmak zorundayız. Önce Türküz hepimiz biriz isteyen dilediği gibi dinini yaşasin
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Muharrem Şahiner (3 ay önce)Yusuf44 isimli kullanıcı yorumuna
    Yusuf abi sanki biri seni kendi dininden korkutmuş. Ben de ölüm sonrasından korkuyorum.Allah bizi korktuklarımıza eriştirsin :)) Bu arada Ben önce müslümanım sonra türküm.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Muharrem kardeş öyle görünmüyor ama bu ülkede hep belli mezhep kollaniyor. Hatta diğer mezhep mensuplarına hakaret ediliyor. Emin misin soğutmayacagindan. tarikatlarda dönen dayak,taciz,tecavüzden bahsetmiyorum bile. Sizler bu olaylara ses çıkarmadıniz sürece bunlari görmezden geldiğiniz sürece insanlar dinden tabi ki uzaklaşacak
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Muharrem Şahiner (3 ay önce)Sadettin isimli kullanıcı yorumuna
    Tek bir insanı dinden soğutan kişi bile büyük hüsrandadır. Yalnız ben "gerçek müslüman" soğumaz dedim. Çünkü gerçek müslüman dinden soğursa neye ısınacak? Abi ben tarikatçı ve şucu bucu da değilim müslümanım. Tarikatlarda çok yanlış uygulamalar da olabilir hadi bunları hoş görelim demiyorum sizin resmi bayramlaşma ile camiyi yanyana görmek istemeyişinizi hoş görmediğim gibi. Ancak ne sizi ne tarikatlar ve cemaatleri sadece bahsi geçen hatalardan ibaret görmüyorum. İşte hoşgörü bana göre budur. O yüzden hep birlikte gördüğümüz hatanın karşısına çıkalım, bu din basit sıradan bir din değil. Ancak; bu dini resmiyetten ayıralım, herkes istediği islamı yaşasın, herkes istediği cinsiyete girsin hoş görelim, her isteyen tarikat kursun hoş görelim, aman konuşmayalım kutuplaşırız sonra, kendi kusurumu boş vereyim hele şu tarikatlarda binde bir yaşanan kusurlara bakayım, zaten din ile gelecek olmaz din canım yanınca yalvaracağım bir totem olsun, bu çocuk müslüman bunun puanı yetmiyor buna torpil yaplım alevinin hakkı kulhakkı sayılmaz, bu imam hatipli bunu askeri okula almayalım bu yobaz gibi gibi söylemler ile bu millet bu dinden zaten yeterince soğumuş tir tir titriyor abi. Dinden soğumak istemeyen dinini anlamaya çalışmalı dinini yerden yere vurmamalı vesselam
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Kardeşim tarikatlara bakar mısın binde bir kusur diyorsun. Kusura bakma da diyanet varsa tarikat niye var hepsi bir masal uydurmuş gidiyor. Menzile bak saltanat kurmuş gavs diyorlar değişik değişik sesler çıkarıyorlar yediği artık yemeği şifa diye yiyorlar. Bir tarikatın holdingle villalarla mersedeslerle ne işi olur?? Devletin içine sızmak istemeleri nedir ? Kusura bakma da bunlar insanı dinden soğutuyor bal gibi istersen imam hatiplerde insanların deizme yonelmelerine bakabilirsin.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Muharrem Şahiner (3 ay önce)Sadettin isimli kullanıcı yorumuna
    Abican; ordu varsa polis niye var, polis varsa jandarma niye var, kaymakam varsa muhtar niye var, Doktor varsa eczahane niye var, Kayısı varsa şeftali niye var... Din varsa şeytan niye var, Gün varsa gece niye var, Can varsa canan niye var, Saltanat yoksa ilke niye var, Sarık yoksa şapka niye var, Halife yoksa patrik niye var, Dil yoksa kültür niye var, Tekke yoksa dernek niye var, Akıl yoksa söz neye yarar..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tolga (3 ay önce)
    Sayın Valimiz Tamda Yerini Seçmiş Kendisini Tebrik Ederim Bunun Neyi Rahatsız Etmiş Ben Çözemedim
    %70
    %30
    Yanıtla
  • yortı (3 ay önce)
    saçma
    %40
    %60
    Yanıtla