SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sağlıkta 'Konteyner Çilesi' Sorunları da Beraberinde Getiriyor!..

Sağlıkta 'Konteyner Çilesi' Sorunları da Beraberinde Getiriyor!..
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra, özellikle konteynerde hizmet veren aile sağlığı merkezlerindeki aksaklıklar eleştiri konusu oluyor.

Depremlerin üzerinden bir yıldan fazla süre geçmesine rağmen, ağır hasar alan aile sağlığı merkezi binalarının yerine konteynerlerin alternatif olarak sunulması sorunları da beraberinde getiriyor.

Konteyner aile sağlığı merkezlerinden sağlık hizmeti alan vatandaşlar, gerektiği kadar birim açılmaması ve buna bağlı olarak hasta potansiyelinin altında hizmetin verilmesiyle konteyner aile sağlığı merkezlerinin önünde kuyruklar oluştuğunu dile getiriyorlar.

Konteynerde hizmet veren aile sağlığı merkezlerinin önünde bekleme alanı olmamasını da eleştiren vatandaşlar: "Kar yağması, yağmur yağması veya yaz sıcağı hiçbir yetkilinin umurunda bile değil. Bu merkezlerde çocuklar, gebeler, yaşlılar ve engelli vatandaşlar da sağlık hizmeti alıyor. Bazı yerlerde aile sağlığı birimi sayısı potansiyelin altında. Buna bağlı kuyruklar oluşuyor. Sıra numarası verilemiyor. Sıramız geçmesin diye bir kaldırım kenarına bile oturamıyoruz. Yaşlısı, hamilesi, engellisi ayakta tek sıra bekliyoruz." diye ortak tepkilerini dile getirdiler.

Depremden sonraki ilk zamanlarda, o günlerin olağanüstü şartlarına göre bu durumun idare edilebilir olduğunu düşünen vatandaşlar: "Depremlerin üzerinden bir seneyi aşkın bir süre geçti. Artık konteyner aile sağlığı merkezleri ihtiyacı karşılamıyor. Bunların yerine ya sağlam binalar bulunup hizmetlerin oradan verilmesi gerekir. Ya da konteynerlerden daha büyük çelikten yapılan, binaları aratmayan içinde bekleme alanı olan, yağmurdan, kardan, sıcaktan koruyan yapılar yapılmalı" dediler.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Malatyalı (9 ay önce)
    Malatya'daki hastanelerin yükünü alan ve 1. basamakta hizmet veren aile sağlığı merkezleri ile ilgilenilmiyor. Bir kaç konteyner ayarlanarak sorun çözüldü sanılıyor. Vatandaş mağdur oluyor, kimin umurunda!. Birkaç konteynerle personel sayısını azaltarak verilen hizmet sonucu kuyruklar artıyor. Vatandaş tam anlamı ile aile sağlığı merkezinden hizmet alamıyor. Sancak sağlıktaki yöneticilerin umurunda bile değil.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlty (9 ay önce)
    8 kişiyiz. Oy vermiyoruz ve bu vebala ortak olmuyoruz. Hepsi mevcut sorunları çözmek yerine sorunları yönetmeye aday.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Malatya (9 ay önce)
    Bu Erhan Berk ne işe yarıyor
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Malatyalı (9 ay önce)
    Gaziantep Nurdağın da depremden iki ay sonra oradaki esnafa çelikten dükkân yapılıp teslim edildi. Malatya'da dükkânı boşver sağlık ocağı bile barakadan resmen. İşte hükümetin verdiği değer
    %89
    %11
    Yanıtla