SON DAKİKA
SON DEPREMLER

VDB'den Koronavirüs Önlemleri

0
Güncellendi - 2020-03-22 20:47:39
VDB'den Koronavirüs Önlemleri
A- A+ PAYLAŞ

MÜKELLEFLERE ÖNEMLİ UYARILAR.. Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı, korona virüs salgını nedeni ile çeşitli kararları hayata geçirdi. Buna göre, vergi dairelerinde görevli personel ve işlem için gelenler haricindeki kişilerin kuruma alınmasına izin verilmezken, ödemelerin de İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden yapılması kararlaştırıldı.

Malatya Vergi Dairesi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, gerek ulusal gerekse uluslararası boyutta yakından takip edilen yeni korona virüs salgını ile mücadele kapsamında uzmanların yaptığı tavsiyeler, değerlendirmeler ve analizler çerçevesinde zorunlu durum olmadıkça vatandaşların kalabalık ortamlarda bulunmamasının önem arz ettiği hatırlatıldı.

Açıklamada, vatandaşların ve çalışanların korunması ile salgının yayılmasını engellemek adına ikinci bir düzenlemeye kadar bazı tedbirlerin alındığı belirtildi.

Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından alınan tedbirler ise şu şekilde:

"Bilindiği üzere gerek ulusal gerekse uluslararası boyutta yakından takip edilen Yeni Korona Virüs Hastalığı (Kovid-19) ile mücadele kapsamında uzmanların yaptığı tavsiyeler, değerlendirmeler ve analizler çerçevesinde zorunlu durum olmadıkça vatandaşlarımızın  kalabalık ortamlarda bulunmaması önem arz etmektedir.

Bu çerçevede vatandaşlarımızı ve çalışanlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığınca yapılan değerlendirmeler sonucunda ikinci bir düzenlemeye kadar aşağıdaki tedbirlerin alınması uygun bulunmuştur.

1- 10.04.2020 tarihine kadar vergi dairesine verilmesi gereken tüm dilekçelerin İnteraktif Vergi Dairesi uygulaması üzerinden elektronik ortamda verilmesi ya da posta yoluyla gönderilmesi, bu çerçevede; işe başlama, işi bırakma, şube açılış-kapanış, borcu yoktur yazısı, mükellefiyet durum yazısı, tecil başvurusu, uzlaşma talebi vb. tüm dilekçelerin elektronik ortamda İnteraktif Vergi Dairesi'nin web (ivd.gib.gov.tr) veya mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden ya da posta yoluyla gönderilmesi gerekmektedir

2- Gayrimenkul sermaye iradı, menkul sermaye iradı, ücret ile diğer kazanç ve iratlar için Hazır Beyan Sistemi üzerinden beyannameler verilecektir. Bilindiği üzere İlimizde mücbir sebep halinin başladığı 24.01.2020 tarihinden mücbir sebep halinin sona ereceği 30.04.2020 (bu tarih dahil) tarihine kadar verilmesi gereken beyanname ve bildirimlerin verilme süresi 15.05.2020 günü sonuna kadar uzatılmış olup, belirtilen gelir unsurlarına ilişkin verilmesi gereken beyannamelerin bu tarihe kadar Hazır Beyan Sistemi web (hazirbeyan.gib.gov.tr) ya da mobil uygulaması üzerinden gönderilmesi mümkün bulunmakta olup 10.04.2020 tarihine kadar Vergi Daireleri / Malmüdürlükleri tarafından elden beyanname alınmayacaktır.

3- Kredi kartı ile İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden ve anlaşmalı bankalar aracılığı ile ödenebilen vergi, harç ve idari para cezası ile değerli kağıt bedelleri çok zorunlu ve acil durumlar dışında 10.04.2020 tarihine kadar vergi dairesi vezneleri yerine İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla yapılacaktır.

4- Öte yandan İlimizde  mücbir sebep halinin başladığı 24.01.2020 tarihinden önce tahakkuk etmiş olup, vadesi bu tarihten sonrasına rastlayan her türlü vergi, ceza ve gecikme faizi ile, mücbir sebep süresi içerisinde verilecek beyannameler üzerinden tahakkuk edecek olan vergilerin ödeme süresinin 01.06.2020 günü sonuna kadar uzatıldığının da göz önünde bulundurulması gerekmektedir.

5- Kurumlar vergisi mükelleflerinin vergi ödemeleri vergi dairelerinin vezneleri yerine alternatif ödeme kanalları (İnteraktif Vergi Dairesi, anlaşmalı bankalar ve PTT) üzerinden yapılacaktır.

6- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişilere potansiyel vergi kimlik numarası verilme işlemleri İnteraktif Vergi Dairesi'nin (ivd.gov.tr) web uygulaması üzerinden gerçekleştirilecektir."

Bülten- malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Kemal (4 yıl önce)
    Corona virüs tedbirleri çerçevesinde alınan önlemler içinde ,Zamanı gelen Araç egzos ve genel muayenesi için bir erteleme söz konusu mu?
    0
    0
    Yanıtla