Geçtiğimiz haftalarda Beykent Üniversitesi'nden 'Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler' alanında doktora yaparak 'Dr.' ünvanı aldığını duyuran, Yeşilyurt ve Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanlarından, 'iş insanı' Hacı Uğur Polat'ın, İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde düzenlenen 'Dünden Bugüne Yahudilerin Kudüs Diplomasisi' konulu söyleşide konuşmacı olarak yer aldığı bildirildi.
Kuyumculuk yaparken 2014 yılında AKP'den Yeşilyurt Belediye Başkanlığı görevine seçilen, daha sonra Ahmet Çakır'ın milletvekili adayı olmasıyla boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine getirilen, 2019 seçimlerinde de Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olmasına karşın partisi tarafından aday gösterilmeyen, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi sırasındaki en büyük icraatı, yerlerine Millet Bahçesi yapılan İnönü Stadı ile Atatürk Spor Salonu'nu törenle yıkmak olan Hacı Uğur Polat, aday gösterilmeyince iş dünyasında yeni faaliyetlere girişmiş, İstanbul'a taşınmıştı.
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ'NDE 'DR' ÜNVANIYLA KONUŞTU..
Özel Beykent Üniversitesi'nde 'Siyonizm ve Kudüs'ün Musevileştirilmesi' konulu çalışmasıyla doktora yaptığı ve doktor ünvanı aldığını geçtiğimiz haftalarda, cübbe giydirilirkenki bir fotoğrafıyla sosyal medyasında duyuran Hacı Uğur Polat, kendisi belediye başkanlığı görevlerinden önce Belediye Esenlik Şirketi Genel Müdürü iken, İnönü Üniversitesi'nden 'yetersizlik' gerekçesiyle uzaklaştırıldığı için Malatya Belediyesi bünyesindeki MOTAŞ Şirketinde genel müdür olarak görev alan, daha sonra yeniden üniversiteye geçerek İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne geçen Gökhan Tuncel'in dekanı olduğu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde düzenlenen bir etkinliğe konuşmacı olarak katıldı, yeni ünvanı ile kamuoyunun önüne çıktı.
Fakültenin Kudüs Öğrenci Topluluğu tarafından 'Dünden Bugüne Yahudilerin Kudüs Diplomasisi' adlı söyleşide konuşmacı olan 'Dr.' Hacı Uğur Polat'ın katıldığı bu etkinlikle ilgili olarak, İnönü Üniveritesi'nin resmi internet sayfasında, üniversite öğrencilerinin muhabirliğini yaptığı İnühaber muhabirleri tarafından haber şöyle:
"İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) ile Kudüs Öğrenci Topluluğu tarafından “Dünden Bugüne Yahudilerin Kudüs Diplomasisi” adlı söyleşi düzenlendi.
İİBF Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye, 2018-2019 yılları arasında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Dr. Hacı Uğur Polat konuşmacı olarak katıldı.
İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat’ın da iştirak ettiği söyleşiye; İİBF Dekanı Prof. Dr. Gökhan Tuncel, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Sezik, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Canbay, Kudüs Öğrenci Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Harun Bekiroğlu, IYFO Kudüs Kongresi Üyesi Eyüp Yiğit, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) adına Dr. Öğr. Üyesi Enes Gül, Malatya Yeşilyurt Belediyesi Koordinasyon İşleri Müdürü Ahmet Berber, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Yaptığı konuşmada, Kudüs’ün önemine değinerek Kudüs’e hâkim olan bir devletin, dünyaya da hâkim olacağını söyleyen Dr. Hacı Uğur Polat, şunları ifade etti:
“Siyonizm karşıtlığını sloganik durumdan kurtarmamız gerekiyor. Mutlaka bu karşıtlığın alt sebeplerinin doldurulması icap eder. Şu soruların yanıtlarının bilimsel olarak anlaşılması önemlidir: Siyonizm nedir? Siyonizm sadece kendi başına bir güç müdür? Siyonizm’in Dünyadaki diğer siyasi, iktisadi, askeri güçlerle bağlantısı nedir? Siyonizm’in gelişmesi nasıl olmuştur? Bunları çok iyi analiz etmemiz gerekir ve iyi bir analizin sonunda da, bilim üreterek, ilim üreterek mücadele yoluna devam edilmesi gerekiyor. ‘Kahrolsun İsrail!’ demenizle İsrail kahrolmuyor. Mutlaka onun fiziki alt yapıları oluşturulmalıdır.”
Tarihte Yahudiler ile Müslümanlar arasında çok büyük problemlerin yaşanmadığını söyleyen Polat, Yahudilerin sürgün edildiğinde, Müslümanların Yahudilere ev sahipliği yaptığını vurguladı. Avrupa Hristiyanlarının Endülüs’te gerçekleştirdiği katliamlarda, Endülüslü Yahudilerin Osmanlı Devleti tarafından kurtarıldığını söyleyen Polat “Bizler yani Müslümanlar yönettiğimiz topraklarda ‘Her zaman bütün dinler inançlarını serbestçe yaşayabilmeli ve hiçbir dini gruba baskı yapılmamalı’ anlayışında olmuşuz. Tarih bize bu sorumluluğu vermiş.” dedi.
Söyleşi yapılan soru- cevap ile son buldu."
Bu arada, Hacı Uğur Polat'ın, Cumhurbaşkanlığı Hükümeti'nin son dönemlerde, İsrail ile sıcak ilişkiler kurması, yeniden elçi ataması, birçok konudaki işbirliği konusunda ne düşündüğü merak konusu oldu.
malatyahaber.com- inonu.edu.tr