Koruma altında bulunan ve avlanması yasak olan Yaban Keçisini avlayan bir zanlı için toplam 12 bin 799 TL idari para cezası verildi.
İl Çevre ve Orman Müdürlüğünce konuya ilişkin yapılan açıklamada, yaban keçisi avının yapıldığına ilişkin bilgilerin alınması üzerine Jandarma ekiplerince şüphelinin avladığı 2 yaşındaki dişi yaban keçisi ile birlikte yakalandığı bildirildi. Yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
2009-2010 Merkez Av Komisyonu Kararı gereği Avlanma dönemi, Av hayvanları guruplarına göre başlama süreleri 15.08.2009 tarihinde başlayıp 21.02.2010 tarihinde bitmiştir. Nesli tehlike altında olan bazı türlerin korunması içi avlanılması yasaklanmıştır. Bu hayvanlardan olan Yaban Keçisi İlimiz Hekimhan İlçesi'nde kurulu bulunan üretme istasyonunda üretimi yapılmaktadır. Bu türün avlanması Av Turizmi kapsamında Bakanlığın izni ve sınırlı kota belirlenerek yapılmaktadır. Ancak, zaman zaman korunan bu türler bilinçli davranmayan insanlar tarafından yasadışı avlanmaktadırlar.
İlimiz, DOĞANŞEHİR İLÇESİ ERKENEK Kasabasında koruma altında olan yaban keçisi avlandığı ihbarı alınmasına müteakip 156 nolu Jandarma acil telefonu ile Jandarma kolluk kuvveti yönlendirilmiş, İl Müdürlüğümüz Av Koruma Kontrol ile görevli personeli Jandarma ile irtibata geçilmiş kısa sürede Jandarma tarafından yasadışı av yapan Ali D. isimli şahıs ile birlikte avladığı 2 YAŞINDA DİŞİ YABAN KEÇİSİ olduğu tespit edilmiştir. Jandarma tarafından tutulan tutanak ve ölü yaban keçisi İl Müdürlüğümüze teslim edilmiştir. İl Müdürlüğümüz tarafından Avlanması yasak ve korunan türlerden olan ayrıca üreme döneminde avlanılmış Yaban Keçisi için av yapan şahsa avcılık belgesi olmadan, avlanma sezonu dışında ve koruma altında olan yaban hayvanını avlama kabahati nedeniyle 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu gereği 799 TL İdari Yaptırım ve bu avda avladığı Yaban Keçisi için 12.000,00 TL tazminat bedeli ile birlikte toplam 12.799,00 TL para cezası verilmiştir.