SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yağış Heyelanlara Yolaçtı

0
Güncellendi - 2018-10-26 18:26:22
Yağış Heyelanlara Yolaçtı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Doğanşehir ilçesi ile Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesi arasında yer alan karayolunda aşırı yağış nedeniyle heyelan meydana geldi. Kapanan karayolunun tek şeridi ekiplerin çalışmasıyla trafiğe açıldı.

Edinilen bilgilere göre, Malatya-Adıyaman karayolunda sağanak yağış sonrası heyelan meydana geldi. Doğanşehir ilçesi sınırlarında kalan yolda yaşanan heyelan sonucu dağdan kopan toprak ve kaya parçaları karayolunu kapatırken, trafik akışı da bir süre aksadı. Ekiplerin çalışması ile trafik tek yönlü olarak sağlanırken, uzun araç kuyruğunun oluştuğu karayolunda can ve mal kaybının yaşanmadığı öğrenildi.

Dün gece saatlerinde de aynı bölgede yağış sonrası heyelan olduğu ve sabah kadar yapılan çalışmalar ile yolun trafiğe açıldığı öğrenildi. Ekipler bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

MALATYA- SİNCİK YOLU..

Şiddetli yağış nedeniyle yaşanan heyelanda Sincik-Malatya karayolu ulaşıma kapandı.

Edinilen bilgiye göre, Adıyaman'ın Sincik ilçesinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Sincik-Malatya karayolunda heyelan meydana geldi. Heyelan nedeniyle yol ulaşıma kapandı. Sabahın erken saatlerinde ilçeye bağlı Aksu, Geçitli, Arıkonak, Balkaya ve Sakız köylerinden ilçe merkezine öğrenci taşıyan servisler sel taşkını nedeniyle kapanan yolda mahsur kaldı.

ELBİSTAN- GÖLBAŞI YOLU

Diğer yandan Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi ile Adıyaman’a bağlı Gölbaşı ilçesi arasındaki karayolunda etkili olan sağanak yağış nedeniyle yolun 25 ayrı noktasında irili ufaklı heyelan meydana geldi.

Bölgeyi etkisi altına alan sağanak yağış, ulaşımda aksamalara neden oldu. Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi ile Güneydoğu illerini bağlayan Nurhak-Kapıdere-Gölbaşı karayolunda akşam saatlerinde aşırı yağış nedeniyle 25 farklı noktada heyelan meydana geldi. Dağlardan yola akan çamur, toprak ve kaya parçaları sürücülere zor anlar yaşattı. Birçok noktada kapanan yol nedeniyle her iki yönde de araç kuyrukları oluştu. Yolu tekrar ulaşıma açmak için Karayolları Adıyaman Şubesine bağlı ekipler hemen harekete geçti. Çok sayıda iş makinesi yoldaki çamur ve kaya parçalarını temizlemek için uzun uğraş verdi. Ancak yoldaki heyelanlı noktanın fazla olması ve yağışın devam etmesi ekiplerin çalışmasını zorlaştırdı. Bunun üzerine Karayolları Elbistan 58. Şube Şefliğinden destek istendi. Elbistan 58. Şubenin iş makinesi, araç ve personel takviyesi ile gece boyunca aralıksız olarak çalışan ekipler, yolun büyük bölümünü temizledi. Karayolları Elbistan ve Adıyaman ekipleri, özellikle 500 metrelik bölümün kapanmasına neden olan tonlarca toprak, taş ve kayayı temizlemek için büyük uğraş verdi.

Sabah saatlerinde yağmurun dinmesiyle karayolları ekipleri, yaklaşık 6 saatlik çalışmanın ardından yolu tek şeritli olarak ulaşıma açtı. Yolda trafiğin normal olarak akması için çalışmaların aralıksız sürdüğü belirtildi. Heyelan nedeniyle Kapıdere-Malatya tren hattının da zarar gördüğü kaydedildi.

Adıyaman, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • mühendis (5 yıl önce)
    taş duvarın ağırlık tutma ve taşıma gücü beton duvardan daha fazladır. orada duvar boyu alçak yapılmış. akacak malzeme hesaplanmamış
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Ağzı olan konuşuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya delisi (5 yıl önce)
    Çimentodan tasarruf yaparsan olacağı bu sana kalsa nazara geldik dersin.
    0
    0
    Yanıtla