Malatya'daki Sulama Birliklerinin başkanları, AKP Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz'ü TBMM'deki makamında ziyaret ederek, kanal aşınması ve su kaybı sorunlarını dile getirdiler.
Ziyarete ilişkin olarak Öz'ün sekreteryasından yayınlanan basın bülteni şöyle:
"Derme Sulama Birliği Başkanı Abdullah Polat, Suçatı Sulama Birliği Başkanı Sait İlhan, Sultan Suyu Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Mustafa Çalışkan, Doğanşehir Sulama Birliği Başkanı Abuzer Toprak ve Sultan Suyu Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Zeki Solmazgül ve Battalgazi Sulama Birlik Başkanı Ramazan Akın da aralarında bulunduğu başkanlar, AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öze ziyarette bulundular.
Sulama birliği başkanları ziyaretleri esnasında sorunları anlattılar. Özellikle mevcut kanalların aşınması ve su kayıplarından bahsettiler.
Ömer Faruk Öz, ziyaret esnasında sulama birliklerinin sorunlarını yakınen takip ettiğini ve bildiğini belirtti. Sulama birliklerinde yetki kargaşası ve mevzuat sıkıntısı olduğu, bu sıkıntıların aşılması için Meclis gündemin de sulama birlikleri ile ilgili kanun tasarısı bulunduğu, bu kanun tasarısı görüşmelerinde bu sorunların giderilecek şekilde yasalaşması için takipçisi olacağız dedi."