SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yaralı Akbaba, Yorgun Şahin

0
Güncellendi - 2019-09-20 04:46:57
Yaralı Akbaba, Yorgun Şahin
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da devriye görevi yapan jandarma ekipleri, buldukları yaralı akbabayı tedavi ettirdi.

Darende ilçe Jandarma ekipleri, Günpınar Mahallesi'nde devriye gezisi yaparken kayalıklar arasında ayağı yaralı bir akbaba (fotoğraftaki) buldu. Jandarma ekipleri kayalıklar arasından çıkarılan akbabayı İlçe Jandarma Komutanlığına getirerek tedavi ettirdi. Ayağından yaralı akbabaya önce su içirildi. Kendine gelen akbabanın karnı doyuruldu. Gerekli bakımı yapılan akbaba daha sonra veteriner hekim tarafından tedavi edilerek doğa koruma yetkililerine teslim etti.

Doğa koruma yetkilileri gelene kadar akbaba, jandarma ekiplerinin maskotu oldu.

AKÇADAĞ'DA DA YORGUN ŞAHİN..

Bu arada, Malatya’nın Akçadağ ilçesinde yorgun ve bitkin halde bulunan şahin, Milli Parklar Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

Esenli Mahallesi'nde yaşayan Ali Demirci, akşam saatlerinde bahçeye gittiğinde uçmakta zorluk çeken bir şahin gördü.

Şahini yakalayıp bir kutuya koyan ve besleyen Demirci, daha sonra hayvanı Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.

Veteriner kontrolünden geçirildikten sonra yiyecek ve su verilen şahin, bir süre dinlendirildikten sonra doğaya bırakıldı.

Bülten- iha- AA

FOTO: Darende'de bulunan akbaba

FOTO: Akçadağ'da bulunan şahin

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız