Malatya Belediyesinin Emlak Müdürü kadrolu Başkan Yardımcısı vekili Abuzer Kabakaş, Cemal Akın döneminde belediyeye alınan B. Kabakaşın yanı sıra, yaklaşık bir ay önce Fuarcılık A.Ş üzerinden işe alınan ve Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde inşaat teknisyeni olarak çalıştırılan S. Kabakaşın kendisinin yeğenleri olduğunu itiraf etti.
Abuzer Kabakaş, Park Bahçeler Müdürü İdris Alanın soyadını taşıyan birçok insanın işe alındığı yönündeki iddiaları da doğruladı ancak "Onlar Müdür Beyin akrabaları değil köylüleri. Köydeki herkesin soyadı Alan" şeklinde komik bir savunma yaptı.
Malatyahaber.com, Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki işlerin ihale edildiği firmalara usulsüz ve etik olmayan yöntemlerle, ağırlıklı olarak üst düzey yetkililerin yakınları ve akrabalarından oluşan eleman alımına vurgu yapılan ve bu yönde soruların sorulduğu haberlere belediyenin açıklamasında yine yanıt verilmemesi üzerine şehir dışında bulunan Emlak Müdürü kadrosundan Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Zootekni* bölümü mezunu Ziraat Mühendisi Abuzer Kabakaşa telefonla ulaştı.
Kendisine bağlı Park Bahçeler Müdürlüğünü ilgilendiren haberler için Yalan haber suçlamasında bulunan Başkan Yardımcısı Vekili Abuzer Kabakaş, alınan elemanlara ilişkin sorulan sorulara Doğru! yanıtı neden kendisinin vermediği sorulunca Gönderilen cevaptan haberim yoktu diye cevap verdi.
Kabakaş, Cemal Akın döneminde işe alınan B. Kabakaş ile yaklaşık bir ay önce Fuarcılık A.Ş üzerinden işe alınan ve Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde inşaat teknisyeni olarak çalıştırılan S.Kabakaşın kendisinin yeğenleri olduğunu söyledi.
Abuzer Kabakaş, suçlamaların yersiz olduğunu savunarak Belediyede görev yapan birçok üst düzey yetkilinin yanı sıra bazı çalışanların da akrabaları var diyerek işe alım noktasında sadece kendisinin değil bazı üst düzey görevlilerin yakınlarının da usulsüz işe alındığı imasında bulundu.
Abuzer Kabakaş, Park Bahçeler Müdürü İdris Alanın görev başlamasının üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen soyadını taşıyan birçok insanın işe alındığı iddialarına da Evet doğrudur. Bu arkadaşlar Müdür Beyin soyadını taşıyor ancak bunlar Müdür Beyin akrabaları değil köylüleridir. Müdür Beyin köyündeki bütün insanlar Alan soyadını taşıyor" şeklinde komik bir savunma yaptı.
---
(*) ZOOTEKNİ NEDİR: Zootekni, hayvan türlerine göre en ucuz, en kolay, en bol üretim tekniğinin nasıl gerçekleştirileceği, değerlendirileceği ve devam ettirileceğine yönelik bilim dalı. Veteriner fakültelerinde ve ziraat fakültelerinin zootekni bölümlerinde Zootekni I (Genel Zootekni, koyun yetiştiriciliği, sığır yetiştiriciliği), Zootekni II (atçılık ve kanatlı hayvan yetiştiriciliği), laboratuvar hayvanları yetiştiriciliği, hayvan davranışları, hayvan psikolojisi, arıcılık, kürk hayvanları yetiştiriciliği, kedi-köpek yetiştiriciliği, hayvan ıslahı, biyoistatistik, genetik gibi dersler verilmektedir.