SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yavuz Bingöl Çalıp Söyledi, Depremzedeler Dinledi

Yavuz Bingöl Çalıp Söyledi, Depremzedeler Dinledi
A- A+ PAYLAŞ

Sanatçı Yavuz Bingöl, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin etkilediği Malatya'daki konteyner kentte yaşamını sürdüren depremzedelere konser verdi.

Bingöl, ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun vefatının 50. yıl dönümü dolayısıyla çıktığı turne kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığının Malatya'da kurduğu konteyner kentte afetzede vatandaşlarla buluştu.

Depremzedelerle yakından ilgilenen Bingöl, konser öncesi gazetecilere, Aşık Veysel'in ölümünün yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği konserleri Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ertelediğini hatırlattı.

Konserlere dün Aşık Veysel'in memleketi Sivas'tan başladığını anlatan Bingöl, şöyle devam etti:

"Bugün Malatya'dayız. Konteyner kentte bir moral konseri gibi düşündük. Yarın Gaziantep sonra da Şanlıurfa'da olacağız. 3 Temmuz'dan sonra da Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay'da konserlere devam edeceğiz. Buradaki vatandaşlarımızın acılarını biraz hafifletmek adına geldik. Çünkü hayat devam ediyor. Çok insanımızı kaybettik Allah rahmet eylesin. Biz de üzerimize düşen vazifeyi bu ülkenin sanatçılar olarak yapmaya çalışıyoruz."

Yavuz Bingöl, sürekli deprem bölgesinde olduğunu anlatarak "Daha çok Kahramanmaraş ve Hatay'da kaldım. Orada kültür sanat çadırları kurdum, çocukları biraz eğlendirdik, depremzede çocuklardan oluşan halk müziği korosu oluşturduk. Halen çadırlarımız duruyor ve faaliyet devam ediyor." diye konuştu.

Daha sonra Yavuz Bingöl, Aşık Veysel'in eserlerini seslendirdi, konteyner kentte kalan depremzedeler de Bingöl'e eşlik etti.

Programa Malatya Valisi Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Çolak, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen,, konteyner kent sorumlusu Doğanyol Kaymakamı Mete Öztürk de katıldı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Murat (10 ay önce)
    Alma aşık Veysel in adını o ağzına,,, aşık veysel kimseye yanaşmayan onuruyla yaşayan bir büyük halk ozaniydi,
    %100
    %0
    Yanıtla