SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yazıhan'ın 3'üncü Kadın Kaymakamı

0
Güncellendi - 2018-09-03 02:30:09
Yazıhan'ın 3'üncü Kadın Kaymakamı
A- A+ PAYLAŞ

Mülki İdare Amirlerini kapsayan son Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Yazıhan İlçesi Kaymakamlığı görevine atanan Güher Sinem Büyüknalçacı, bu ilçede görev yapan 3'üncü kadın kaymakam olacak.

Merkeze bağlı bucak iken Temmuz 1990'da ilçe statüsünü kazanan Yazıhan ilçesinin kaymakamlığı görevine, Aydın'ın Karacasu İlçesi Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı atandı. Büyüknalçacı, ilçe olduktan sonra geçen 28 yılda 16 kaymakamın görev yaptığı Yazıhan'da görevlendirilen 3'üncü kadın kaymakam oldu. Yazıhan'da Ekim 2005- Ekim 2007 arası Nilüfer Canat Sürekli, Ağustos 2013- Temmuz 2015 arasında da Hatice Bayar Özdemir kaymakamlık görevinde bulunmuşlardı.

GÜHER SİNEM BÜYÜKNALÇACI

1979 yılında İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi İ.B.B.F. İktisat Bölümünden 2003 yılında mezun oldu.

2006 yılında Muhasebe Uzmanlığı görevini yaptı. 2009 yılında Muhasebe Denetmenliği eğitimini 1. olarak tamamlandıktan sonra, önce İstanbul sonra Yalova Defterdarlığında çalıştı.

2013 yılında Çanakkale Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. 2014 yılında Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü M.B.A. alanında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.2015 yılında İngiltere de başladığı University Of Portsmout’da Master Of Public Administration (Kamu Yönetimi Master’ı ) tamamladı.Rights Of Disabled Adults in UK and Infermances for Turkey (Birleşik Krallıktaki Engelli Yetişkin Hakları ve Türkiye Açısından Çıkarsımlar) konulu master tezini vererek mezun oldu. İngiltere de bulunduğu müddetçe İngiltere ve Avrupa’nın pek çok ülkesinde engellilerle ilgili inceleme ve gözlemlerde bulundu.

27 Aralık 2016 tarihinde Kaymakamlık kursunu Dönem 2.si olarak bitirerek Aydın-Karacasu'da 02 Ocak 2017 tarihinde görevine başladı ve 1 Eylül 2018'de Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Yazıhan Kaymakamlığına atandı. Çok iyi derecede İngilizce ve az derecede İspanyolca bilmektedir.

"ALLAH MAHCUP ETMESİN"

Bu arada  İçişleri Bakanlığından, 2018 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesiyle, Karacasu Kaymakamlığı’ndan Malatya Yazıhan Kaymakamlığına atanan Güher Sinem Büyüknalçacı,veda mesajı yayınlayarak Karacasulu'lardan helallik istedi.

Renkli kişiliği, çocuklara olan düşkünlüğü ve Karacasu’da yaptıkları ile halkın içinden biri olan Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçacı veda mesajına “Bugun yayınlanan Resmi Gazete ile ilk göz ağrım Karacasu ilçemizden Malatya ili Yazıhan ilçemize tayinim çıkmıştır.

Üzerine basarak söylemek isterim ki, çocukluğumdan beri hayalini kurduğum mesleğime Karacasu’nuzda başlamak benim için hep bir onur oldu. Görevim süresince beni bir kardeşi,evladı,ablası,teyzesi olarak bağrına basan Karacasu’ma teşekkür ediyorum.

Benim size hizmetle geçirdiğim her dakikam helal olsun. Bir süre daha (15-20 gün) Karacasu’muzda görevdeyim,bu süreçte de ilk dakikalar gibi çalışmaya devam inşallah. Bir süre daha birlikteyiz.

İlk göz ağrımdan ayrılmak elbette buruk olacak ama mesleğime ‘Vatanımın her bir köşesinde layıkı ile çalışmaya’ talip olarak başladım, Allah bundan sonraki süreçte mahcup etmesin.

Hakkınızı helal edin” ifadelerine yer verdi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi (yenimalatya.com.tr)- malatyahaber.com- Aydın, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Şaban Serezli (5 yıl önce)
    Hep aklıma takılmıştır, sınavları geçen kaymakam adayları yüksek lisans için neden özellikle ve sadece İngiltereye gönderilmek zorundadır?
    0
    0
    Yanıtla