Sinop'ta geçtiğimiz günlerde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Dr. Mehmet Turan Yazlak'ın ismi, Malatya'da Niyazi Mısri İlkokulu'nda oluşturulan kütüphaneye verildi.
Hempa Çocuk Derneği öncülüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla hayata geçirilen kütüphane, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış programında duygu dolu anlar yaşanırken, Yazlak'ın ailesi ve katılımcılar duygularını dile getirdi.
Törende konuşan Dr. Mehmet Turan Yazlak'ın annesi, oğlunun isminin böylesine anlamlı bir yerde yaşatılacak olmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Diğer konuşmacılar ise projeye emek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederek, kütüphanenin çocuklara faydalı olması temennisinde bulundu.
İha
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.