SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Bağlantı Yolları İle Ulaşım Rahatlatılacak"

0
Güncellendi - 2019-08-07 03:53:35
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Cevatpaşa Mahallesinde (MAKRO Market Arkası) kamulaştırma sonrasında yıkım ve yol açma çalışmalarının devam ettiği yolda incelemelerde bulundu.

İnceleme gezisine Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Mehmet Mert, Meclis Üyeleri, Cevatpaşa Mahalle Muhtarı Murat Dikenli ve ilgili daire müdürleri katıldı.

Yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür eden Cevatpaşa Mahalle Muhtarı Murat Dikenli, “Bu yolumuz imar çalışmaları tamamlanmış olmasına rağmen 30 yıldır açılmıyordu. Sayın Başkanımızdan Allah razı olsun. Bu yolumuz Altay Kışlası ile Çakmak Kışlası arasında trafiği rahatlatacağına inanıyorum. Yolumuzun açılması ile birlikte bölgemizde daha hızlı bir şekilde gelişecektir” dedi.

Malatya’nın tek aks üzerine hapsedildiğini belirten Başkan Gürkan, “Malatya’da 1970’lerin sonunda açılan çevreyolunun haricinde ikinci bir alternatif yol maalesef açamadık. Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz çalışmalar ile yeni bağlantı yolları ile ulaşımın rahatlatılması için çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığı alan içerisinde kalan 7 evin yıkılacağını belirten Başkan Gürkan, “Büyükşehir Belediyemiz tarafından Muhtarımızın da belirttiği gibi 30 yıldır açılması için beklenen yolumuzda kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. Bugün itibariyle kamulaştırma çalışmalarının yapıldığı 7 ev yıkılarak yol çalışmalarına devam edilecektir. Büyükşehir Belediyesi olarak ilk etap kapsamında 5 km’lik aksta çalışmalar tamamlanacak. 5 km’lik ikinci etap çalışmaları kapsamında ise bu yolumuz Kuzey Çevre yolu ile birleştirilecek. Sivas yolundan İstasyona kadar olan aksın en kısa zamanda yapılacağı kanaatindeyim. Şu anda ekiplerimiz tarafından çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. En kısa sürede İstasyon-Yeşiltepe ve Kuzey Kuşak Yolu ile birlikte Battalgazi yoluna endeksleyip diğer taraftan da Kuzey Çevre yoluna bağlantısı gerçekleştirilecektir.

Bu çalışmalarımızın bir sonraki aşamasında ise Battalgazi yolu ile birlikte Kuzey Çevre Yolu ve Çiftlik mevkiinde birleşecek bir yol aksı olacak. Malatya trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan bu çalışmamızı en kısa sürede tamamlamayı hedeflemekteyiz.

Bostanbaşı’nda da yol çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Gürkan, “Bostanbaşı bölgemizde de aynı bu yolumuza paralel ikinci bir 30 metre yolun yapımı için arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdik. Çok kısa zaman içerisinde ana yola paralel Güney ve Kuzey yönünde ikinci ve üçüncü yollar yapılarak, Malatya trafiği önemli ölçüde rahatlatılmış olacak” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Nurgül (5 yıl önce)
    Beydağı Mah de bir gün yerel yönetimlerin ilgisini Çeker de bizlerde vatandaş otekilestirmeden kurtuluruz inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (5 yıl önce)
    bende sebze hali ve bakırcılar çarşısı ailemizle yürüyecek kaldırım bulamıyoruz esnaf dükkandan çok kaaldırımları işgal etmiş,sayın başkan rica ediyorum çarşıda bir yaya olarak gezin,her taraf panayırrrr
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (5 yıl önce)
    sayın selahattin gürkan.. delik deşik yolları görmüyecekmesin. yama yapmaktan aciz bir şehiriz. yama yapıldığında da. üstüne asvaltı seriyorlar.. kürekle pat pat bitti.. yani çukura zift atıp yapma yok. beceremiyoruz çünkü. sayın başkan.. şehir merkezin deki ve köy yolları delik deşik. yazık. bağlantı yollarını açtığınız içinde teşekürler.. ama şehir merkezindeki ve köy yollarını da görün.. arabalarımız zarar görüyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    Aman ha hic koprulu kavsak ya da alt gecit yapmayin ha ... yazik ya iki asfalt dokunce millet havalara ucuyor hala cöşnük kavsagi kopru bekliyor ama millet sus pus
    0
    0
    Yanıtla
  • debernuş (5 yıl önce)
    yol açacağına önce mevcut kaldırım ve yolları işgalden kurtarsın
    0
    0
    Yanıtla
  • xyz (5 yıl önce)
    Yıllardır aynı terane... Her gelen bu fotonun aynıni çekiyor. Sonuç.... Sonuç yok yapmaya devam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (5 yıl önce)
    Sayın başkan bostanbasi için de talimat verdim dediniz ama tecdenin her tarafı tabelasız inşaat sahası gibi, arabayla nereye girseniz orada kalırsınız, yol yok diye doğru düzgün otobüs çalışmıyor, hergün şoförlerle mahalleli kavga gürültü ,50lik yolun heryeri mucır, ağır vasıta devrilmesi kaçınılmaz ,fahri kayahan misali 30gün bir ekip çalışıp 10 gün ara verip sonra başka bir kurum gelecekse ömür boyu bu yol açılmaz, telekomla tedaş ın anahatları bile yapılmamış , bilginize
    0
    0
    Yanıtla
  • Serpil (5 yıl önce)
    Mevlüt Beye katılıyorum. Ben çocuk arabasıyla 2. Ordu Komutanlığının önundeki kaldırımı kullanamıyorum. O yetmezmiş gibi Turgut Ozal Camiinin hemen yanındaki manavda kaldırımı tamamen işgal.etmiş, geçmek mümkün değil. Allah rızası için bir kontrol edin. Malatya sahipsiz mi? Selahattin Baskanım lütfen sesimizi duy.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamit (5 yıl önce)
    Toplu fotoğrafta sağdan ikinci şahıs her kimse sanki büyük belediyeci gibi, verdiği poza bakılırsa adamın her yerinden tecrübe fışkırıyor gibi bir görüntü veriyor. Helal olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mevlüt (5 yıl önce)
    Selahattin Başkanim rica ediyorum, Allah rızası için 2. Ordu Komutanlığinin önundeki kaldirimi bastan başa bir yürüyün. Artık yüruyemez hale geldik. Malatyanin en merkezi caddesindeki bu rezalete el atın.
    0
    0
    Yanıtla