SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Köprüde Birleşmeye 198 Metre Kaldı

0
Güncellendi - 2019-09-30 22:19:36
Yeni Köprüde Birleşmeye 198 Metre Kaldı
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ- Malatya arasında, Doğu ve Güneydoğu ile Orta Anadolu ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayan yollar üzerinde stratejik bir konuma sahip yeni Kömürhan Köprüsü, gelecek yıl hizmete açılacak.

Karayolları Genel Müdürlüğünce Elazığ-Malatya illeri arasındaki kesimin bölünmüş yol bütünlüğünün sağlanması, daha konforlu ve güvenli bir ulaşımın temin edilmesi amacıyla 2014'te Karakaya Baraj Gölü üzerindeki yapımına başlanan "Yeni Kömürhan Köprüsü Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi"nin yüzde 90'ı tamamlandı.

Mevcut güzergahı kısaltacak

Projede yer alan nihai beton imalatları tamamlanan 2 bin 400 metre uzunluğundaki Kömürhan Tüneli, mevcut güzergahı 1 kilometre kısaltarak, zaman ve akaryakıttan tasarruf sağlayacak.

Büyük ölçüde yerli teknoloji ve iş gücü kullanılarak yapılan 660 metre uzunluğu ve 23 metre genişliğindeki modern köprünün ise 462 metrelik kısmı tamamlandı. Köprünün her iki yakasının birleşmesine 198 metre kaldı.

Köprünün iki aksında bulunan 168,5 metrelik pilonun 160 metrelik kısmı yapıldı. Yüzde 90 fiziki gerçekleşmesi sağlanan 340 milyon lira maliyetli köprünün tamamlanması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Dünyada 4. sırada yer alacak

Ters-Y tipi kule olarak tasarlanan Kömürhan Köprüsü tek pilon ve orta açıklığı 380 metre özelliğiyle dünyada 4. sırada yer alacak. Bağlantı yolları, köprü ve tünel ikincil işleri ile birlikte proje 2020 yılında bitirilecek.

Yeni Kömürhan Köprüsü, teknik özellikleri bakımından Türkiye inşaat sektörü için bünyesinde yenilikler içeren örnek projelerden birisi olarak tanımlanıyor.

Kömürhan Köprüsü Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi'nin tamamlanmasıyla 1 milyon 750 bin metreküp toprak, 180 bin metreküp beton, 6 bin ton demir, 6 bin 650 ton çelik imalatı, 920 ton gergin eğik kablo, 210 ton art germe çelik, 120 bin ton plentmiks temel ile 73 bin ton asfalt işi gerçekleştirilmiş olacak.

Elazığ, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • malatyalı (5 yıl önce)
    malatya kuzey çevre yolu projesi 20 yıldır yerinde sayarken 50 yıl daha yetecek bir köprüye alternatif yapılması çok acı bir durum.izahı yok bunun oradaki yol ve köprü gayet güzel .tünel ve köprü yapılması kimin aklına gelir malatyalı ve elazığlı olupda bunu kim düşünmüş cevap hiç kimse..niye yapıldı peki inandırıcı bir durumda yok ..beylerderesi viyadüğü yapılırken muhalefet partilerinin il yöneticileri 40cm iki taraf arasında kot farkı olduğunu proje yapım aşamasında dile getirmişlerdi .iktidar partisi akp il yöneticileri bunları vatan hainliğine varan çekememezlikle suçlamıştı.net hatırımda kalan olan şeylerdi.vatan hainleri haklı çıktı beyler.sonuç türkiyede yok böyle rezil viyadük..il yöneticilerine ne mi oldu malatya halkı siz haklısınız dediler.dahada fazla oy verdiler..ilginç
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal (5 yıl önce)
    İnşallah Beyler deresine de böylesi güzel bir köprü, Kömürhan'a alternatif olarak yapılır. Çünkü bu köprümüzün bir alternatifi yok. Aksi bir durumda doğu ile batıyı birbirine bağlayan Kömürhan köprümüz bir kıymet ifade etmez diye düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayhan (5 yıl önce)
    Güvenli ve rahat bir sürüş tamam ama bu 1 km neyin nesi? 1 km için mi bunca emek ve masraf.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hiç bir şeyi beğenmiyorsunuz hadi ordan
    0
    0
    Yanıtla
  • Kara (5 yıl önce)
    Bu yoldan gece gecmeyen insan anca sallar bu kopru niye var diye hic bu koprude heyelana denk gelip ustunuze kaya parcasi dustumu dusmedi cunku bu yolu on yilda bir kullaniyorsunuz ne kadar bos beleş adam var ulkede
    0
    0
    Yanıtla
  • Çevre yolunun olmamasından dolayı, her gün kullandığım çöşnük, beylerderesi güzergahındaki kamyonların,tırların otobüslerin arasındaki trafiğin ne kadar tehlikeli olduğunun bilinciyle on yılda bir, belkide hiç kullanmayacağım bir köprünün bana ne faydası var! Asıl boş beleş adam sensin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Bu köprüden önce çevre yolunu yapıp hizmete açmak akıllarına gelmemiş mi ? Çevre yoluna ödenek bulamayan yetkililer! Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Benim için önceliği olmayan bir hizmet.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özkan (5 yıl önce)
    Offff malatyanin kayısısı ;))) eski köprü daha sağlam duruyor ama inşallah daha çılgın proje olan beylerderesi köprüsüne benzemez. Beylerderesi köprüsüne ilk girişte bir besmele,çıkarken de şükür ediyorum çökmedi diye.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay (5 yıl önce)
    1 km değil editör yanlış haber yapıyorsunuz tünel ile birlikte kaç km kısalacak onu söyleseniz insanlar yanlış anlıyorlar tşk.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (5 yıl önce)
    Belki Barajda'ki su seviyesini yükseltecekler önemli akarsu kollarına ait olan bir barajhavzası
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (5 yıl önce)
    hepsi 1km içinmi bu
    0
    0
    Yanıtla
  • Hepsi 1 km için değil eski köprünün devamındaki virajlarda ne kazalar oldu bilirmisin sen
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Müthiş bir proje yol tünelle 1 km kısaltılmış kimin aklına gelirki? 380 milyona mal olan köprü için diyecek çok söz yok, sözün bittiği yer.. hele birde tüneli eklesen 1 milyarı bulur muhtemelen.. ne diyelim bilmiyorum, insan böyle hizmeti istemese yeridir, maliyeti akla zarar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eskimalatyalı (5 yıl önce)
    Sindire sindire yapıldığı malum inşallah şuan rezil durumda olan Beylerderesi gibi olmaz .. Malatya ve Elazığ gibi yüksek oy alınan illere ne kadar önem verildiği bu tür sürünen projelerle halka yansıtılıyor umarım halkımız birgün anlar ne kadar kıymetli olduğunu...
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (5 yıl önce)
    bir köprü varken bu yenisi neden yapılıyor anlamak mümkün değil. kimse 1 km kısalmayla bu işi izah etmeye kalkmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • gerksiz (5 yıl önce)
    büyük israf oldu
    0
    0
    Yanıtla