SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Malatyaspor Furyaya Ayak Uyduranlardan.."

0
Güncellendi - 2020-04-21 00:23:40
A- A+ PAYLAŞ

Spor yorumcusu Erman Özgür, “Guilherme, Jahovic gibi oyuncular, Anadolu kulüpleri için çok lüks oyunculardır. Puan ortalamasında 2 puanın üzerine çıkmış bir takımın teknik direktörünü göndermek biraz futbolla alakası olmayanların işi” dedi.

Ertv’de yayınlanan Spor Aktüel programına skype ile bağlanan spor yorumcusu Erman Özgür, koronavirüs salgınının spor üzerindeki etkileri, bundan sonraki süreç ve BtcTurk Yeni Malatyaspor’un durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Özgür, koronavirüs nedeniyle liglerin süresiz askıya alındığı dönemde tesislere gidip çalışabilen futbolcuların avantajlı olduklarını ifade etti. 

Bir program dahilinde çalışılması gerektiğine dikkat çeken Özgür, “Bu işi parkta, bahçede, evde kendi imkanlarınla yapmak mümkün değil. Çoktan bütün oyuncular sıfıra düştü. Sürekli tesislere giden oyuncular için farklı bir şey söyleyebilirim. Ama haftada 4-5 antrenman 2’si, 3’ü koşu üzerinden ve diğerlerini fitness salonu üzerinden yapanlar ufakta olsa bir avantaja sahipler ama takım antrenmanı yapmayan her futbolcu, ligdeki her takımın futbolcusu için şuanda bir eşitlik söz konusu” dedi. 

Özgür, geri dönüş için 20-25 günlük bir kamp dönemine ihtiyacın olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

“Bu 20-25 gün yaz tatilinden döndükten sonra yapacağın kamp çalışmalarına çok benzer. Bir hafta 10 günlük ağırlık ve koşu antrenmanları, üzerine de 1-2 tane hazırlık maçı yapılabilir. Ama şuanda bütün takımlar ve eli kolu bağlı olan teknik direktörler için şartlar eşit diyebilirim.” 

Koronavirüs ile birlikte yeni bir sürece girildiğini ifade eden Özgür, “Bizim futbolumuza bu virüsün verdiği zarardan daha çok zaten ekonomimiz zarar veriyordu. Virüste son darbeyi vurdu diyebilirim. Maalesef bizim kulüplerin yöneticileri futbolun içerisinden gelmediği için ya da yöneticilik konusunda bir eğitim almadıkları için FİFA, UEFA, finansal fair-play örneğinde olduğu gibi bizim yakamıza yapışmadan biz kendimiz oyuncu yetiştirmeye ya da altyapıya yönelmeyi çok fazla beceremiyoruz. Bu konuda federasyonunu bugünkü krizi fırsata çevirmesi gerektiğini düşünüyorum. Minimum her yıl 2 tane altyapıdan oyuncu yetiştirip, bu oyuncuları 20’şer maç oynatmadan bana göre yabancı kriterini serbest bırakmak ya da çok yüksek sayıda yabancı oyuncu oynatmak Türk futbolu için bir zarar. Hepimiz yabancı sınırının kalkmasını istiyoruz. Fakat bunun öncesinde 4-5 yıllık altyapıya yapılan yatırımlar olmadan bunun serbestliğini getirmek Türk futboluna zarar verir” şeklinde konuştu.

Özgür, ‘Lig yeniden oynanır mı?’ sorusuna, “Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu konuda her hafta bir güncelleme yaptığını düşünüyorum. Muhtemelen koronavirüs bu sezonla, bir sonraki sezon arasına sıkışan maç trafiğinde futbolcuların yazlık tatilini çalacak, eğer oynatmayı başarabilirsek. Fakat Haziran ayında ne olacak, durum ne, salgın ne durumda olacak bunun güncellemesini yapmak lazım. İkincisi UEFA Avrupa’daki tüm ligleri aynı zamanda oynatma kararı alırsa ya da şimdiki ligleri olduğu gibi tescil etme kararı da alabilir, bunların ülkelerin kendi federasyonlarına bırakacak mı, bırakmayacak mı? Bu işin siyasetten bağımsız olarak biraz UEFA üzerinden çözüleceğini düşünüyorum. Eğer oynatmayı başarırsanız, bunu iki tane şehre sığdırmayı da yanlış olarak düşünüyorum. Çünkü hem şampiyonluk hem de kümede kalma mücadelesinde seyirci avantajı olan takımların bunu kullanması gerektiğine inanıyorum. Seyircisiz oynamak bir parça daha doğru ama Alanya, Antalya’ya bütün maçları sığdırmak bana göre doğru bir yaklaşım değil” şeklinde cevap verdi. 

Özgür, Liglerin bir şekilde biteceğini kaydederek, “Ya tescil edilecek ya oynanacak. Küme düşmeme konusunun gündeme gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Alttan 3-4 takım çıkabilir. Önümüzdeki sezon 20 takımla oynanabilir. Ama ne olursa olsun bizim federasyonumuzun liglerimizle ve futbolumuzla ilgili yapması gereken en önemli şeyin virüs salgınından sonra maçların ne zaman oynanacağı değil, kulüplerimizin ekonomilerinin düzelmesi adına ne yapacağı. Bence bunun planlaması şuanda ligin planlamasından daha önemli” diye konuştu. 

Erman Özgür, BtcTurk Yeni Malatyaspor ile ilgili ise şunları söyledi:

“Guilherme, Jahovic gibi oyuncular, Anadolu kulüpleri için çok lüks oyunculardır. Puan ortalamasında 2 puanın üzerine çıkmış bir takımın teknik direktörünü göndermek biraz futbolla alakası olmayanların işi. Biz herhalde dünya rekoru kırıyoruz. Türk futbolunda ligde işlerine son verdiğimiz hocalar üzerinden bir dünya rekoru kırıyoruz. Yeni Malatyaspor’da bu furyaya ayak uydurmuş takımlardan bir tanesi. Sezonun ilk yarısında istenilen puanın üzerine çıktığın andan itibaren çabuk gelecek bonservis bedelleri yönetimlerin başını döndürüyor. Halbuki büyük resme bakarsanız sizin için özel oyuncular, sana sezonda 3-4 maç kazandırdığı zaman senin o bonservis bedelinden aldığın parayı zaten kazandırıyorlar.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Ziya (4 yıl önce)
    Bugün Ajanssporda geçen haberde Defans oyuncusu Arturo minanın Transfer ücretinin 200.000 euroluk kısmı ödenmiş geriye kalan 800.000 euronun geldiği takım olan river plateye ödenmediği ortaya çıkmış.Klüp parasını istiyormuş.(2017 den beri Malatyasporda oynuyor)Demekki neymiş Malatyaspor bunların babalarının çiftliğiymiş.O şakşakcılarda bu çiftliğin marabalarıymış.Buradan bir vatandaş olarak vakit geçmeden yetkili mercilere çağrıda bulunuyor.Bunlar gitmeye gidecekler ancak Bunların öyle biz gidiyoruz deyip,gitmeden önce yaptıklarının hesabını tüm Malatyalılara vermelerini istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih Yavuz (4 yıl önce)
    KEsinlikle savciliga basvurulsun bu adam kendini malatyalilarin ustunde gormeye basladi. kendine gore medyatik olmaya basladi. bu takim malatyalilarin takimi. kendisinin takimi deil . eger ben cikardim ben dusururum derse bu saatten sonra belediye den baska kimse de klubte baskanlik yapmasin kardesim. simit satan adam da gelir baskanlik yapar. senin farkin ne?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Arkadaşım Bir klüp başkanı her sene takımın hep en iyi bir iki oyuncusunu satıyor ve satılan oyuncuların yerine tasarruf yapmak zorundayız deyip oyuncu almıyorsa ,hele özellikle bu yılda takımı ayakta tutan ,takımın tek gol attıranı ile tek gol atanının gitmesine göz yumuyor ise Takıma gelen Türkiyenin en iyi hocalarının istediği hiç bir oyuncuyu almayıp,tasarruf yapmak zorundayız diyerek hasbelkader bu güne kadar gelen kaliteli hocalar sayesinde bu ligde şans eseri kalıyorsa bu takımın klüp başkanının zarar açıklaması çok komik ve acıdır.Olaylardan ,olanlardan sonra şu nokta gayet açık ve net ortaya konmuştur.Malatyanın sembollerinden biri futbol takımı ,bir spor klübü olarak değil ,bir ticari müessese olarak kullanıldığına şahit olduk Bakın bu klüb 1986 da kurulmuş ve son 5 yılda adını duyurmuş bir klüp.Yani öyle 50,100 yıllık bir klüp değil.Ne oldu da 35-40 trilyon zarar edersin.Geçmişten borcun yok,süper lige çıkmışsın para almışsın,Yayın gelirleri,galibiyet ve beraberlik paraları.Bir iki yüz bin dolara aldığın oyuncuları milyon eurolara satmışsın.YerineTasarruf ediyoruz deyip oyuncu almamışsın.Klüp yedekleri sakat ve acemi neredyse bedavaya gelen oyuncularla dolu sen kalkışmışsın klüp 40 milyon zararda diyorsan bu hiç inandırıcı gelmiyor beyler. .Bu sakin zamanda içişleri bakanlığı bu klübün gelir ve giderlerine el koymalı neyin ne olduğu açıklanmalıdır.Bakalım neresinden bir çapanoğlu çıkacak?
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (4 yıl önce)
    selahattin gürkan umduğumuz gibi çıkmadı malatyasporla ilgili çok duyarsız malatya şehri ile ne yaptıkları zaten ortada bari malatyasporda duyarsız kalmayın.. malatyasporun onursal başkanı ahmet çakırdan ricam var.. içişleri bakanlığından uzman ve bilir kişiler tarafında malatyasporun bütün hesapları incelensin. sahte ve şişirme faturalar kesin vardır. bu takımın borcu olmadığı gibi kasasında da para olması lazım. kaliteli ve pahalı topçular almadılar. kaliteli topçularıda sattılar.. topçu satış gelirleri.. yayıncı kuruluş gelirleri. spor toto.. idaa gelirleri.. reklam ve sponsorluk gelileri.kombine ve seyirci gelirleri. bence giderden çok gelirler var. lütfen sayın ahmet çakır. uzman ve bilirkişiler şişirme ve faturalardan anlar.. şunuda söylemek lazım. cenabı allah diyorki herşeyle yanıma gel kul hakkıyla gelme. eğer kul hakkıyla gelirsen bu dünyada ciğerini yakarım öbür dünyada canını yakarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlik le ama o hesabı selahattin Gürkan değil şehrin valisi sorar savcılığa gel gidip suç duyurusunda bulunalım 10 tane taraftar gitsin suç duyurusunda bulunsun bakalim Adil Gevrek ve ekibi rahat uyuyabiliyormu
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (4 yıl önce)
    İzledim bu programı ve aynı değerlendirmelerde bulundu taraftarlatek farkı başkanı topa tutmadı.! Evet herkes herşeyin farkında kulubü amatçr kafa ile yöneten bir yönetim olduğunun aslında inanın herkes farkında ! Ne diyor erman özgür ; bir bir kulubün b planı olur diyor ; Satacağın adamın yerine en az onun kalitesinde adam almadan bu işlere girilmez diyor ; bunu inanın bilmeyen yok spor camiasında.Ayrıca satarken de pat diye satılmaz beklersin daha iyi zaman da daha büyük paralara verirsin katkıyı daha çok sağlarsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Yönetim başarısız olmuştur. Bu bir gerçek. Başarısız olan yönetimler istifa eder. Ya da tıpkı Malatyaspor da olduğu gibi takımı kökten yok edene kadar koltuğu bırakmaz. Neden bu koltuk bağımlılığı? Peki şehrin siyasileri yöneticileri neden bu duruma seyirci kalıyor? Tıpkı Malatyasporda olduğu gibi herkes klübün yok olmasını bekliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih Yavuz (4 yıl önce)
    adil ve tayfasi MAlatyalilari da alt lige dusurmekle tehdit ediyorlar. Bak bize destek olmazsaniz takim kume duser biz olmadan da takim tekrar yukselmez deyip koltugu kurtarmanin hesabindalar. Takim kumede kaldiginda gideceklerini biliyorlar o yuzden kume dusmesini istiyorlar ki koltuklarini kaybetmesinler. bunlarin da hikmet ve haso dan bi farki yok. gelen giden ayni. vizyon yok. Malatyali mac izlemek istiyor kardesim. yok anadolu klubu bilmem ne. sivas da anadolu klubu trabzon da. vizyon meselesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Adil gevrek e hesap soran kimse yok hiç mi bir kulüp kontrol edilmez gelir gider dengesi dengesiz birbirini tutmuyor geçen yil da aynı şekildeydi ben burdan yazdim ama şeffaf değiller 70 trilyon borç çok büyük bi borc galibiyet alamayan takım var tek gelirde yayin geliri galibiyet de alamazsan gelirler eksiye düşüyor en iyi iki adamını rakiplerine armağan eden adam dan başkan olmaz gelen futbolcular hepsi çöp 37 yaşındaki futbol hayati bitmiş umut gidip afrikanin en kalitesiz liginin alt liginden yusuf diye bir çocuk geldi resmen devre arasinda biz transfer yaptik demek için alinan çöpler varr ptt 1.lig de bile bu kadar kötü adamlari arasan bulamazsin kulübü nasil zarara uğrattılar batırdılar resmen artık 3.lig deki yesilyurt u çıkarır bi Çakma Malatyaspor daha kurarlarr soymaya alışilan Malatyaspor ve Yenimalatyaspor var bi kulübü daha batırırlarr
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 MALATYA (4 yıl önce)
    Çok doğru yorum, Malatya' yı bu yıl küme düşürmeyi başarmak gerçekten çok zordu bakalım neler olacak?
    0
    0
    Yanıtla