SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Malatyaspor’a Destek ve Moral Ziyareti

0
Güncellendi - 2020-03-06 19:08:21
Yeni Malatyaspor’a Destek ve Moral Ziyareti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Aydın Baruş, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AKP Milletvekili Ahmet Çakır, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, taraftar derneği ve taraftarlar, BtcTurk Yeni Malatyaspor’a destek ve moral ziyaretinde bulundu. 

Süper Lig’de 2019-2020 sezonunun ikinci yarısına iyi başlayamayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, İttifak Holding Konyaspor ile son derece önemli bir karşılaşmaya çıkacak. Malatya Valisi Aydın Baruş, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, taraftar derneği ve taraftarlar, kritik mücadelesi öncesi Orduzu Pınarbaşı Nurettin Soykan Tesisleri’nde yönetim, teknik heyet ve futbolcuları ziyaret ederek, moral verdi. 

Malatya Valisi Aydın Baruş, destek ve moral ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Yeni Malatyaspor’a canı gönülden destek verdiğimizi buradan ifade ediyoruz. Bugün, birlik ve beraberlik günüdür” ifadelerini kullandı. 

Yeni Malatyaspor’un zor bir dönemden geçtiğini dile getiren Vali Baruş, şunları kaydetti: “Bu süreçte Malatya’nın bütün insanıyla birlikte beraber olması lazım. Çünkü Malatyaspor, Malatya’nın markası, göz bebeğidir. Bu gözbebeğine bütün Malatyalılar olarak sahip çıkmalıyız. Bizde bu sahip çıkmayı ifade etmek için bu ziyareti gerçekleştirdik.” 

Vali Baruş, sarı kırmızılı takımın Konyaspor ardından da hafta içerisinde Trabzonspor ile karşılaşacağını anımsatarak, “Bu iki maçtan da en iyi sonuçla çıkıp, Malatyaspor’un rahatlamasını temenni ediyoruz. Takımın başına Hikmet Karaman getirildi. Hikmet Karaman, hırslı bir hoca ve kendisine güveniyoruz. İnşallah kendisiyle birlikte takımımız yeni bir hava bulur ve önümüzdeki süreçten Malatyaspor’un güçlenerek çıktığını görürüz. Çünkü şehir olarak buna ihtiyacımız var. 24 Ocak’ta bir deprem ardından da artçı sarsıntılar yaşadık, vatandaşlarımızda olumsuz etkilendiler. Malatyaspor’un başarılı olması hem bu olumsuz havadan çıkmamızı hem de yeni bir ivme ve sevinç kazandırması açısından son derece önemli. Malatyaspor’umuza başarılar diliyorum. Tüm Malatyalılar olarak önümüzdeki maçlarda Malatyaspor’a sahip çıkalım, birlikte tribünlere koşalım. Takımımızı destekleyelim. Takımımız, bizim arkasında olduğumuzu gördükçe de daha güçlü olacaktır” şeklinde konuştu. 

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise Yeni Malatyaspor’un ayağının tökezlediğini ancak yoluna devam ettiğini belirtti. 

Tüfenkci, sarı kırmızılı takımın yeni teknik direktörüyle birlikte yeni bir kan ve heyecanla ligde hak ettiği yere geleceğini ifade ederek, “Ben kimilerinin dediği gibi Yeni Malatyaspor’un küme düşeceğine inanmıyorum. Yeni Malatyaspor futbolcularıyla, teknik direktörüyle, yönetimiyle esasında daha üst sıraları hak eden bir takım. Şehir olarak esasında bunu hak ediyoruz. Dolayısıyla bu kısa süreli bocalamayı Konyaspor maçıyla beraber atlatacağız. Yeni Malatyaspor, her maçı final havasında oynayarak yoluna devam edecek. Şehirde bu birliktelik ve bütünlük var. Şehrin isteği var, bundan sonraki iş futbolculara ve teknik heyete düşüyor. İnşallah onlarda üzerlerine düşeni yaparlar. Bizlerde hem genel anlamıyla hem de yerelde Malatyalılar olarak takıma sahip çıkacağız” diye konuştu. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da sarı kırmızılı kulübü ziyarette bir Malatya fotoğrafının oluştuğunu ve fotoğrafın içerisinde herkesin yer aldığını ifade etti. 

Gürkan, hassasiyetleri için tüm katılımcılara teşekkür ederek, “Malatyaspor, birinci yarıda hakikaten iyi bir performans gösterdi, başarılı sonuçlar aldı ve ligde de iyi bir sıraya geldi ama ikinci yarıda ayağı biraz tökezler gibi oldu. Fakat Malatya ve Malatya insanı zor zamanda hep takımının yanında olmuştur. Artık şimdi eleştiri zamanı değil. Hepimiz Malatyaspor’un yanında duracağız ve dirilişini hep birlikte tribünlerde alkışlayacağız” dedi. 

Gürkan, BtcTurk Yeni Malatyaspor’un İttifak Holding Konyaspor ile oynayacağı karşılaşmaya herkesi davet ederek, taraftarların karşılaşmaya ücretsiz olarak götürüleceğini ve maçtan sonrada ücretsiz olarak merkeze getirileceğini söyledi. 

Sivil toplum kuruluşları ve gençlik teşkilatlarının kendilerini ziyaret ettiğini aktaran Gürkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Onlarda şu heyecanı gördüm; Malatya’da artık direnişin zamanı değil, dirilişin zamanı. Malatya’da dirilişin zamanı olacak. Yeni bir sayfayı, yeni teknik direktörümüzle açacağız, hocamızdaki o heyecanı da gördüm. O heyecanımız inşallah futbolcularımıza ve sahaya yansıyacak, seyircilerimizde futbolcularımızın arkasında dimdik duracak ve takımı 90 dakika boyunca yılmadan, bıkmadan destekleyecek. Bu yeni sayfayla birlikte Malatya yeni bir dirilişin içerisinde yeni güzel spor destanları yazacak. İnşallah önümüzdeki sezonda da çok daha üst segmentlerde ve sıralarda olmak üzere mücadelesine devam edecek. Malatyalılar üzüntüye kapılmasın ve kendi aralarında sıkıntılı ifadelerde bulunmasınlar. Hepimiz Malatya’nın ortak paydası olan Malatyaspor’umuzu statta tribünleri doldurarak destekleyeceğiz.” 

AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca ise uzun süredir Malatya’da sevindirici haberlere hasret kaldıklarını kaydederek, “İnşallah başta kulüp başkanımızın ve yeni hocamızın getireceği yeni heyecanla Yeni Malatyaspor’umuzdan bir sevindirici haber almayı umuyoruz. İnşallah bu heyecanı, bu sevindirici haberi bize yaşatırlar” dedi. 

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de “Malatya olarak 8 haftadır sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Tabi bu sıkıntılı süreç bizleri üzüyor. Bu üzüntüden de hep beraber çıkacağız” diye konuştu. 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise “Malatyaspor’dan hep kazançlı ve güzel sonuçlar elde ettik. Hep iyi neticeler aldık. Birkaç haftadır bir tökezleme oldu ama inşallah Konyaspor maçıyla onu da aşacağız. Bizde Yeni Malatyaspor’umza desteğe geldik” şeklinde konuştu. 

BtcTurk Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek de ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu moral desteği çok anlamlı ve önemli” dedi. 

Gevrek, ikinci yarıda kötü bir gidişatlarının olduğunu ifade ederek, “İlk yarıyı 24 puanda bitirdik. Ama bu kötü gidişatlar futbolun içerisinde var. Bu biraz uzun sürdü. İnşallah bu tabloyla, birlik ve beraberlik içerisinde hep birlikte bunun içerisinden çıkacağız. Konyaspor ile önemli bir maçımız var, bu maç öncesi bu ziyaretin çok anlamlı ve önemli olduğunu biliyoruz. İnşallah yönetimimiz, teknik heyetimiz, futbolcu kardeşlerimizin hepsi bu sorumluluğun farkındalar. Bu şehir birlikte çok büyük başarılara imza attı. İkinci yarı çok sıkıntılı başladı ama inanıyorum ki bu sıkıntıyı bu moral ziyareti, taraftarlarımız ve camiamızla beraber atlatacağız. Konyaspor maçını kazanıp yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi. 

Taraftar dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de İttifak Holding Konyaspor maçı öncesi güzel bir tablo oluştuğunu ifade ettiler.

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • KERNEKLİALİ (4 yıl önce)
    Eminim ki futbolcularda bu ziyaretten çok etkilenmişlerdir.konya maçında fark atarlar.Şu artık iyice su yüzüne çıkmıştır ki biz bir futbol şehri değiliz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar (4 yıl önce)
    Akıllara durgunluk veren ciddi yönetimsel hatalar yapıldı,futbolda tabi ki iniş çıkış olur Sergen gibi bir hoca gönderilip neden Özdeş gibi bir hoca getirilir ? Gönderilmek zorunda ise farklı isimler olabilir ama Hikmet gibi daha tecrübeli bir hoca alınamazmıydı, yine o dönem sürekli tekrarlanan orta saha ve forvet için ihtiyaç olarak neden kaliteli bir iki isim alınmadı? Alınmayı boşver mevcut futbolcularını neden verdin ?Neden sahip çıkamadın? Kim bu telefon açarak başkanım futbolcuna ihtiyacımız var yardımcı olun diyen hatırı sayılır kişiler? Özellikle 2.yarı takımdaki bu ruhsuzluk,isteksizlik nedir _? Sorular çoğaltılabilir ama gerçek olan yönetimin bu işi iyi yürütemediğidir.Arkamızdaki düşme hattındaki takımların puan kaybedeceği bu hafta mutlak surette Konyayı yenmemiz ve trabzonla en azından bir beraberlikle 4 puan alarak ki denizli ve gençlerbiriğininde puan kaybetmesi muhtemel, 10'cu sıraya yükselerek yolumuza devam etmemizdir.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (4 yıl önce)
    Malesef artık çok geç.Bundan sonra objektiflere poz vermek hiçbir şeye yaramaz.taraftarı daha çok çileden çıkarır.göz göre göre bile bile yapılan kasıtlı hatalar kulübü bitirmiştir.ortada takım yok,ziyaret neye yarar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu saatte ne yapmaları gerekirdi?Sizin gibiler gibi ringe havlumu atmalarını beklerdiniz. 11 maç var 7 ‘si içerde alınacak 12 puan sana yetecek.Hep beraber bunu başarmalıyız.”Her eyi bir tarafa bırakıp tam destekle inancımızı yitirmeyeceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zakkum (4 yıl önce)
    Gecmis olsun beyefendiler
    0
    0
    Yanıtla
  • Darendeli (4 yıl önce)
    Resimde bulunan beyler anlaşılan sizde takımın gidişatına razı olmuş durumdaınız.Gevrek efendi size ne anlattı merak ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Yousef (4 yıl önce)
    Soylediginize kendiniz bile inanmıyorsunuzdur. Futbolcuların umrunda mi siyasilerin ziyareti? Tabi ki değil. Bu insanlar moral kazansın istiyorsanız Adili görevden alin ve yeni başkanla alacaklarını ödeyin. Ama siz, dostlar alışverişte görsün zihniyetindesiniz. Derdiniz moral veya takım değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Boş beleş yorumlar yapmayın.Futbolcuların paraları. öncelikle TFF tarafından güvence altında.Yiğitsen ödeme bak neler oluyor.Darmadağın ederler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Darendeli (4 yıl önce)
    Gevrek sen gitmeden bu işler düzelmez ayrıca senin ceketinin düğmesi yokmu!
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 FFM (4 yıl önce)
    Yinede sağ olsunlar ya hiç hatirlamasalardi Onlarin zamani çok değerli ayrim yapmadan Siyaserin kim olursa olsun sadece seçim zamani Gelirler çok efendi cana yakin alçak gönülü pirlanta gibiler seçim bittimi kazanan çok yoruldum der 4 yil Görünmez kazanamiyan da hirsini zavali halkta öc alir acaba ufukta seçimmi var hayra alamet değil
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (4 yıl önce)
    körler sağırlar birbirlerini ağırlar... size bu saatten sonra kim inanıyor acaba...
    0
    0
    Yanıtla
  • REMZİ (4 yıl önce)
    Bayağıda yakışıklı çıkmışlar .güzel poz vermişler...
    0
    0
    Yanıtla
  • TURGUT ÖZMÜŞ. (4 yıl önce)
    Takım ,hepimizin, geç bile kalındı, M ,Vekilleri nerdeler ?
    0
    0
    Yanıtla