SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Malatyaspor'da Sadık Sıkıntısı

0
Güncellendi - 2017-01-24 18:19:18
Yeni Malatyaspor'da Sadık Sıkıntısı
A- A+ PAYLAŞ

TFF 1. Ligin 19’uncu haftasında deplasmanda Samsunspor’a konuk olacak olan Evkur Yeni Malatyaspor, zorlu karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdü. Deplasmandan 3 puanla dönmeyi hedefleyen sarı kırmızılılar tempo artırdı.

Ligde 18 hafta sonunda 34 puan toplayan ve gol averajıyla Eskişehirspor’un gerisinde ikinci sırada yer alan Evkur Yeni Malatyaspor, ligin 19’uncu haftasında Pazar günü deplasmanda ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren Samsunspor ile karşılaşacak.

Deplasmanda Denizlispor ile birlikte en çok puan toplayan takım olan sarı kırmızılılar, zorlu mücadelenin hazırlıklarını Orduzu Pınarbaşı Tesisleri’nde, teknik direktör İrfan Buz yönetiminde sürdürdü. Antrenmana, sakatlıkları bulunan defans oyuncuları Mehmet Sak, Sadık Çiftpınar ve Murat Akça birlikte, golcü futbolcu Dialiba ve ayağında ödem bulunan, tedavisi süren forvet oyuncusu Ahmet Aras katılmadı.

Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman, pas ve koşu çalışmasıyla devam etti. Daha sonra gruplara ayrılan futbolcular, tam saha pas yaptı. Antrenman pas ve şut çalışmasıyla tamamlandı.

SAKATLARIN DURUMU

Evkur Yeni Malatyaspor’un fizyoterapisti Savaş Akkaya, sakat futbolcuların durumlarıyla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.

Akkaya, “Mehmet Sak’ın ön adale grubunda ikinci derece ve üzerine yakın bir yırtık durumu var. Ortalama ön görü süremiz 3-4 hafta gibi bir tedavi süresi olacak. Rehabilitasyonunu yoğun bir şekilde devam ettiriyoruz. Sadık Çiftpınar’ın da dizinde bir pozisyona müdahale etmek istediği anda iç yan bağında bir esneme söz konusuydu. Ortalama 3 hafta onu da bir korumaya alacağız. Milli takım arasından sonra lige hazır etmeye çalışacağız. Pereira’nın herhangi bir sıkıntısı yok. Sadece kasık içerisinde biraz lokalize ödemi bulunuyor. Fakat herhangi bir yırtık ya da risk arz edecek bir durumu yok. Halihazırda antrenmanlara çıkıyor, maçlara da çıkmaya hazır. Dialiba’nın kasığındaki yırtığı daha kısa sürede toparlamak adına rejenarasyonu hızlandırıcı iğneler ve yoğun bir rehabilitasyon programıyla, aynı zamanda formdan düşmemesi adına kapasitesini korumaya çalışıyoruz. Dialiba’yı yakın zamanda alacağımız bir MR görüntüsüne göre hazır olup olmayacağına dair değerlendirmemizi yapacağız. Ahmet Aras ise ayağını burkmuştu. Tendonda bir problem yok. Bu haftaki maça hazır hale getireceğiz” diye konuştu

“SAKATLIKLARI TEK BİR NEDENE BAĞLAMAK DOĞRU OLMAZ”

Akkaya, bir gazetecinin sakatlıkların zeminden kaynaklandığı ifade ediliyor, siz bu kanıya vardınız mı?’ sorusuna, “Sakatlanma sporun içerisinde her zaman olabiliyor. Bunu sadece zemine ya da başka bir etkene bağlamak doğru değil. Sadık, bir pozisyon sonrasında iç yan bağında gerilme oldu. Zeminin bir etkisi illaki var. Bazı arkadaşlarımızın sakatlıklarında etkisi olabilir. Fakat bununla beraber havanın soğukluğu etkendir. Hocalarımız, sakatlıkları önlemek adına çok doğru bir antrenman programı takip ediyorlar ama sporda sakatlıklar olabiliyor. Tek bir nedene bağlamak doğru olmayacaktır” cevabını verdi.

“SADIK ÇİFTPINAR SAMSUNSPOR MAÇINDA OYNAYAMAYACAK”

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan  Buz da, takımdaki sakat futbolcuların durumlarıyla ilgili de bilgiler verdi. Defans oyuncusu Sadık Çiftpınar’ın Samsunspor maçında forma giymesinin zor olduğunu kaydeden Buz, “Pereira’nın durumu maç saatinde belli olacak. Ama Pereira maça yetişecek. Ahmet Aras’ında Mersin İdmanyurdu maçında ayağı burkulmuştu, onun ödemi var ayağı şişti. Onu da maça yetiştireceğimizi düşünüyoruz. Sadık ile ilgili sıkıntı var. Dizi şişti, iç bağlarda sıkıntısı bulunuyor. Samsunspor maçında oynayamayacak. 2-3 haftalık bir periyot olabilir” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • ilyas (7 yıl önce)
    Allah tüm futbolcularımıza acil şifa versin. Hedefe yürüdüğümüz böylesi zor şartlar altında transferlerin niçin yapılmasını istediğimiz açıkça anlaşılıyordur eminim.Bu takımda elbetteki sakatlıklar olacak bu işin doğasında var ama bunu düşünerek a,b,c planlarımızın da olması lazım.6 gün sonra bitecek olan transfer görüşmelerinin ivedilikle sonlandırılmasını ümit ediyorum. İnşallah hedefimiz olan şampiyonluğa erişiriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (7 yıl önce)
    saat 09:01 de yaptığım yoruma kimse el atmamış 12:02
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (7 yıl önce)
    Sadık yoksa normalde Sezer stopere geçer.Sol bek Osman Fırat olur. Mba yedek Kiraz sol açık olur. Ancak Osman Fırat ismini birileri çizmiş. Sol bek Kiraz olur. Önünde sol açıkta Mba olur. Bakalım nasıl bir 11 göreceğiz. Geçen sene Ramazan sol bekten sol açığa gidene kadar bayağı puan kaybetmiştik. Şimdi Mba yedek olana kadar puan kaybına devam edeceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (7 yıl önce)
    Yıldızlar sakat. Kadro eksik, beraberlik iyi sonuç olur, kazanırsak sürpriz olacak, yenilirsek de kimse kimseye yüklenmesin...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla