SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Malatyaspor'u Kümede Tutabilirdim"

A- A+ PAYLAŞ

Teknik direktör İrfan Buz, Türk futbolunun çok kötü durumda olduğunu belirterek, "Futbolumuzda topyekun bir değişim gerekiyor. Federasyonda futbolun içinden gelen kişilerin görev alması lazım." dedi.

Teknik direktörlük kariyerinde Yeni Malatyaspor, Bursaspor, Gençlerbirliği, Osmanlıspor, Samsunspor ve Kasımpaşa'da görev yapan İrfan Buz, AA muhabirinin sorularını cevapladı.

Türk futbolundaki son durumu değerlendiren Buz, "Türk futbolu dip yapmış durumda. A Milli Takım, UEFA Uluslar Ligi'nde küme düştü. FIFA Dünya Kupası'na gidemedi. Avrupa kupalarında 4 takıma düştük. Çok büyük zararlar gördük. Finansal anlamda yayın ihalesi sıkıntılı. Bir sürü istifalar oldu. Futbolumuzda topyekun bir değişim gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Futbolun geleceğinden büyük endişe duyduğunu dile getiren 55 yaşındaki teknik adam, "Federasyonda futbolun içinden gelen kişilerin görev alması lazım. Neyi kaybedebiliriz ki? Zaten dip yapmışız. İşinin ehli kişilerin göreve gelmesi halinde büyük bir değişim içine girebiliriz. Radikal kararların alınması lazım." şeklinde konuştu.

"Türk futbolu adına süreç daha iyi işleyecek"
İrfan Buz, yeni spor yasasıyla Türk futbolunun daha iyi duruma geleceğini düşündüğünü söyledi.

Kulüplerin mali anlamda yaşadığı sıkıntının gittikçe büyüdüğüne vurgu yapan Buz, "Borç batağına giren bir sürü kulüp var. Bunların önünü kapatmak ve işlerin düzgün bir şekilde ilerlemesi açısından sorumluluk alınması gerekiyor. Bundan sonra Türk futbolu adına süreç daha iyi işleyecek. Kulüpler daha titiz olmak zorunda. Sorumluluk sahibi kişilerin imzasının önemli olması gerekiyor." diye görüş belirtti.

"Teknik adamların cesaretli olması gerekiyor"
İrfan Buz, Türkiye'de genç oyuncuların daha fazla süre alması gerektiğinin altını çizdi.

Antrenörlüğe Almanya'da başladığını ve kariyeri boyunca genç oyunculara forma şansı verdiğini aktaran tecrübeli çalıştırıcı, "Gençleri oynatan bir teknik adamım. Teknik adamların cesaretli olması gerekiyor. Çok fazla koltuğunu düşünmeyecek. Risk alacaksınız. Üretken olmanız gerekiyor. Uzun yıllar Almanya'nın genç milli takımlarında çalıştım. Bize genç futbolcuları kazandırmayı gösterdiler." değerlendirmesinde bulundu.

Süper Lig'deki yabancı futbolcu kuralıyla ilgili de konuşan İrfan Buz, "Rekabet ortadan kalkıyor. Gelişimle ilgili sıkıntılar oluyor. Bu kurala karşıyım. Tamamen serbest olmalı. Futbolda pasaport yok. Kim iyiyse onu oynatırsınız." dedi.

"Yeni Malatyaspor'u kümede tutabilirdim"
İrfan Buz, son olarak görev yaptığı Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'un küme düşmesini değerlendirdi.

"Görevde kalsaydım Yeni Malatyaspor'u kümede tutabilirdim." diyen Buz, şu görüşlerini aktardı:

"Çok üzgünüm. İlk gittiğimizde zor durumda olan bir Yeni Malatyaspor vardı. İkinci senemizde direkt Süper Lig'e çıktık. Malatya halkıyla bu güzellikleri yaşadığınız zaman ömür boyu unutmazsınız. Son gelişimizde Yeni Malatyaspor yine zor durumdaydı. Başarılı bir dönem geçirdik. 45 puanla ligde kaldık. Görevden ayrıldığımızda arkamızda Medipol Başakşehir ve Giresunspor vardı. Giresunspor aynı hocasıyla devam ederek ligde kaldı. Biz göreve devam etseydik eminim ki daha farklı olabilirdi. Devre arasında takviyeler yapıldı. Görevde kalsaydım Yeni Malatyaspor'u kümede tutacağıma yüzde 100 eminim. Ayrılığımız erkendi. Yeni Malatyaspor ile her zaman dokumuz uyuşmuştur. Halkla birlikte çok iyi bir sinerji yakalamıştık. Onlar beni, ben de onları seviyorum."

Hedefleri bulunan bir kulüpte görev almak istediğini belirten İrfan Buz, "Hedeflerimiz var. 2013'te Türk futbol piyasasına girdim. Bursaspor'da UEFA Kupası'na giden son teknik adam benim. Gençlerbirliği'nde futbol piyasasına çıkardığımız oyuncular belli. Hem geliştiren hem de yarışmacı bir teknik adamım. Ekibimle ilgili bazı değişikliklere gittim. Teknik ekibe 2 yabancı arkadaş aldık. Pantelis Pantelopoulos performans hocası olarak görev yapacak. Almanya'dan da Paco Vaz'ı ekibe aldık. Teknik ekibimizi kuvvetlendirerek iddiamızı sürdürmek istiyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

İstanbul, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Ftf44 (1 yıl önce)
    Çöpleri takıma dolduran sensin ondan dolayı kendini savunuyor herhalde.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Aydın (1 yıl önce)
    Beş tane sağ bek vardı hepsini gönderdin. Bir tane alamadın. Bu takımın bu hale gelmesinde en büyük katkı payı sensin.Göz göre göre takım kümeye gitti.Sen bu takıma bir tane transfer yapamadın. Seyrettin. Sezon başında baktın olmuyor bırakabilirdin ama bırakmadın. Takımı kaosa sen götürdün.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Malatyasporu bu durumd getiren sensin utanmadan bir ligde bırakırdım diyorsun 3 ligde futbolcu aldınız adil gevrek le beraber şimdide kalkmış ligde bırakırım diyorsun hadi oradan
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Gazi (1 yıl önce)
    Bu takımı siz ve siyasiler düşürdü. Sosyal medyanın algı operasyonlariyla dolduruşa gelip baskana baskı yaparak hatalar yaptırdınız. Kulube kurşun sıkanlarin peşine takılıp takımın ahengini bozdunuz.Herhalde rahatlamışsınızdır.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Oyunculara transfer ücretlerini cebinizdenmi verecektiniz.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Saçları Güzel (1 yıl önce)
    O değilde saçları çok eyi olmuş ha. Ekme mi? Protez saç mı?
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Kadir (1 yıl önce)
    Sezon açında yazmıştım buradan takım kurmuyor koltuğunu koruyor dedim buhangi takımda başarılı oldu bizim şampıyor olduğumuz sene gelen yabancılar iyı çıktı bir ara 8punan farkta takmıştım a atanla süper liğe çıktık amaşimdi konuşuyor samsunun hocasız şampıyor olacağı takımı dağıttı kovuldu şimdi konuşuyor geç hoca geçbu ayakları
    %29
    %71
    Yanıtla
  • ruşen ucar (1 yıl önce)
    hadi be ordan derim sagbek olmayan bir takım kurduran hoca konuşuyor aklımiz ile alay ediyor..bu takimi başkan biryana düşüren hoca olmaktan gerceginden kurtaramaz..
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Çok haklısın, onun döneminde sahada pısırık pısırık gezen topçular vardı, biz taraftar olarak bunu görüyorduk... Çıkmış konuşuyor
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    İrfan hoca doğru söylemiş, eğer dediği gibi görevde kalsaydı bu takım 20 puan gibi rezil bir şekilde küme düşmezdi. Giresun ve Başakşehir bizim takımdan daha da geride olmalarına rağmen gelip biz geçtiler. Bu takımı düşüren ne teknik direktör. ne de futbolculardır. Bu takım %100 olarak başkan ve yönetim tarafından düşürülmüştür. Başkan açısından bakılırsa "Biz bu takımı 2.ligden süper lige getirdik, düşerse de kimseye hesap verme zorunluluğumuz yok" diye kendini savunmaktadır. Oysa bu yönetim, dönem başında henüz takımın 12 milyon TL borcu varken görevi bıraksaydı, ne bu kadar borç birikir, ne de takım ligden düşmezdi. VeSSelam...
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Shakiri (1 yıl önce)
    Saçı ektirdin ya, artık seni kimse tutamaz İrfan Klopp...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hüsnü (1 yıl önce)
    Avrupanın bir sezonda bir takıma en çok çöp oyuncunun alınmasına sebep olan tek T.direktör olarak tarihe geçtin hoca.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Fikret (1 yıl önce)
    Kümeye ben düşürdüm demiyorda kümede tutardım diyor Türk futbolunun özeti böyle boş boş konuşan teknik direktörler olsa gerek Allah aşkına şunları bide haber yapıp milleti iyice bunaltmayın
    %87
    %13
    Yanıtla
  • ali yılmaz (1 yıl önce)
    Sen o sezon başında takıma ne kadar teneke varsa doldurulduğunda sesini çıkartamadın ya o zaman zaten son kaçınılmazdı hoca. Sonrada elindeki kadronun değerini ederini algılayamadan 3-4-3 le süper lige başlarsan tabiki 5 haftada 12 gol yersin ve dibe doğru gidersin.
    %93
    %7
    Yanıtla