SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Eski Kadın Hakem de Yeni MHK'da Görev Aldı

Malatyalı Eski Kadın Hakem de Yeni MHK'da Görev Aldı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Merkez Hakem Kurulu (MHK) başkanlığına Ahmet İbanoğlu'nun (fotoğraftaki) getirildiğini duyurdu. Yeni MHK'da görev alan isimlerden eski kadın hakemlerden Malatyalı Seçim Demirel'in yanı sıra, Malatya Bölgesi'nin eski hakemlerinden olan ve geçmişte Malatya'da havacı astsubay olarak görev yapan Sefer Altuntaş da görev aldılar.

TFF'nin resmi internet sitesinde yer alana açıklamada, yönetim kurulunun dün yaptığı toplantının ardından Lale Orta'dan boşalan MHK başkanlığına Ahmet İbanoğlu'nun getirildiği belirtildi.

İbanoğlu başkanlığındaki MHK'nin yeni üyeleri ise şöyle:

Ünsal Çimen, Tolga Özkalfa, H. Ahmet Erdoğan, Erhan Sönmez, Seçim Demirel, Sefer Altuntaş, İbrahim Çınar, Ziya Çetin

MALATYALI ESKİ KADIN HAKEM..

Seçim Demirel, 1976 yılında Malatya'da dünyaya gelmiştir. Seçim Demirel, Malatya İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. 9 sezon Süper Lig'de yardımcı hakem olarak görev alan alan Seçim Demirel, FIFA kokartı sahibi olmuştur. Ayrıca FIFA Dünya Kupası'nda maç yöneten ilk Türk kadın hakem de Seçim Demirel oldu. Seçim Demirel aynı zamanda birçok UEFA tarafından düzenlenen Avrupa maçında da görev aldı.

Beden eğitimi öğretmeni olarak görevini sürdüren Demirel, futbol ve hakemliğe olan ilgisini şöyle anlatmıştı:

“Çocukluğumda yaşadığım ortamda futbolla tanıştım ve sonrası geldi. Hep futbol oynamak istedim. Fakat okul yıllarımda yaşadığım coğrafya buna uygun değildi. Kadın futbol takımı yoktu. Malatya İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünde öğrenciyken futbol hakemliği kursu açıldığını öğrenince ümitsizce bir başvuruda bulundum ama kabul edildi. Hakemlik serüvenim de başlamış oldu.”

İstanbul, AA- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Seçim Demirel

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Babuktulu (9 ay önce)
    Listede adı olan Ziya Çetin de ingilizce öğretmeni olarak derslerimize girmişti Malatya Lisesi'nde. Daha sonra tayin ile Ankara'ya gitmişti.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Recep solmaz (9 ay önce)
    Secim hocama başarılar dilerim malatyalı olarak mhk olması bizleri mutlu etmiştir. Tebrikler...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erol (9 ay önce)
    Seçim Demirel'e Malatyalı ve Malatya bölgesinde hakemiydi hatırlatmak idtedim
    Editörün Notu: Haber yeniden düzenlendi, gerekli değişiklikler yapıldı
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Aslanbey (9 ay önce)
    Yani bunu haber yapacağınıza keşke Seçim Demirel'i haber yapsaydınız. Sefer Altuntaş Malatya'da görev yapmış bir astsubay anladığım kadarıyla, ama Seçim Demirel Malatyalı.
    %84
    %16
    Yanıtla