SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Şire Pazarı'na Polis Noktası Kuruldu

0
Güncellendi - 2018-03-20 03:51:59
Yeni Şire Pazarı'na Polis Noktası Kuruldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da asayiş olaylarının zaman zaman yaşandığı Yeni Şire Pazarına Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından sabit polis noktası kuruldu.

Vali Ali Kaban’ın talimatı ile İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Malatya ticaret Borsası’nın da verdiği destek ile Yeni Şire Pazarına Sabit Polis Noktası kuruldu.

Daha önce Yeni Şire Pazarı’nda resmi ve sivil polis ekipleri görevlendirerek, bölgedeki asayiş olaylarının önüne geçmeye çalışan Emniyetin kurmuş olduğu Sabit Polis Noktasının açılışını Vali Ali Kaban, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey ve Şire Pazarı esnafları katıldılar.

Malatya Ticaret Borsası’nın sağlamış olduğu destek ile Polis Noktasının açıldığını belirten Vali  Kaban, Şire Pazarında resmi ve sivil ekiplerin her zaman görev yaptığını  hatırlatarak, bazı sıkıntılı durumlarda polis ekiplerinin zamanında devreye girerek olayların büyümesini engellediğini kaydetti.

Vali  Kaban,  “Malatya’nın en büyük şu anda varlığı kayısıdır. Nereden bakarsanız, ortalama 1 milyar TL.  kadar bir değeri taşıyor. 1 milyar TL değerinde olan bir şehrin ekonomik açıdan, sosyal açıdan, kültürel açıdan kendini ifade açısında önemli bir ürünüdür. Türkiye’nin de önemli bir ürünüdür. Burada hijyen konusunda sorunlar var, onun da kökten çözülmesi gerekir, bu pazarın buradan taşınması gerekiyor. Onunla ilgili Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimizin bir çalışması vardı, onları takip ediyoruz. Özellikle bu ayın içerisindeki sözleşmesini yapacağımız ve Sayın Bakanımızın hakikaten katkısı olan, hatta dokunuşu olmasa mümkün olmayacaktı, bu lisanlı depoculuk olayı kayısının geleceği açısından çok önem taşıyan bir konu.” dedi.

Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ise, Yeni Şire Pazarı’nda alınan önlemler ile asayiş olaylarında azalmaların yaşandığına işaret ederek,  “2015 yılında 7 olay meydana gelmiş, 10 olaydan 7 tanesi kasten yaralama yönelik olarak meydana geldi. 4 olaydan 2 darp diğer ikisi bıçak ve silahla yaralama. 2016 yılında bu olaylarda azalmanın olduğunu gördük, gerekli önlemlerden sonra 6’ya düştü" diyerek,  2017’de devam eden tedbirler kapsamında Şire Pazarı'ndaki ekiplerin 1 adet, 2018 yılının ilk 2 ayında ise 5 adet ruhsatsız  tabanca ele geçirdiğini söyledi.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, amaçlarının tüccarın ve üreticinin huzurlu bir ortamda  ticaret yapmasını sağlamak olduğunu ve bunun içinde Ticaret Borsası  olarak her zaman üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, kendilerine destek veren  Vali Kaban ve Emniyet Müdürü Urhal ile emniyet mensuplarına teşekkür etti.

Yeni Malatya Gazetesi-malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Vatandaş (6 yıl önce)
    Hayırlı uğurlu olsun Bayram bey kardişim...
    0
    0
    Yanıtla
  • mesut (6 yıl önce)
    Sayın Valim 11000 nüfuslu toki ye bir polis noktası koysanız hemen hergun bir vukaat var olay bitio anca polis gelebilio sizce daha caydırıcı bir durum olmazmı bazan toki işmerkezinin önü adeta çakal yuvası oluo bunları göremeyen ler var bari siz görün.
    0
    0
    Yanıtla