SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Yeni Terminal Binası 800 Günde Tamamlanacak

0
Güncellendi - 2020-10-09 14:04:50
Yeni Terminal Binası 800 Günde Tamamlanacak
A- A+ PAYLAŞ

İhalesinin 2 Kasım 2020 tarihinde yapılacağı ve yıllık 2,5 milyon yolcu kapasiteli olacağı açıklanan Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası’na ait inşaatın 800 günde tamamlanarak geçici kabule hazır hale getirilmesinin öngörüldüğü öğrenildi.

Devlet Hava Meydanı İşletmesi (DHMİ) tarafından yapılacak olan ve “Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası ve Mütemmimleri” başlığını taşıyan ihalenin idari sözleşmesine göre, işin süresi, ihale sürecinin tamamlanmasından sonra 15 gün içinde yapılacak yer teslimi tarihinden itibaren 800 gün olarak belirlendi.

İhale sürecinin, muhtemel itirazların da sonuçlandırılması ile birlikte 2020 yılı sonunda ya da Ocak 2021’de tamamlanması bekleniyor. Olumsuz hava koşulları için verilen ek 75 günlük sürenin de kullanılması halinde, Malatya Havalimanı Yeni Terminali’nin 2022 yılının sonbahar aylarında hizmete girmesi bekleniyor.

Ödenek 4 yıla yayıldı

Bu arada, “Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası yapım işine ait ihalenin ödeneklerinin de 4 yıla yayıldığı görüldü.

“Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası ve Mütemmimleri” ihalesinin sözleşme tasarısına göre, 2020 yılında ödeneğin % 10’u tahakkuk ettirilecek ve yüklenici firmaya ödenecek.

İhaleye ait % 20’lik ödeneğin 2021 yılında ödenmesi öngörülürken, toplam ödeneğin en yüksek dilimi olan % 40’lık ödenek 2022 yılında ödenecek.

Sözleşme tasarısına göre, ihaleye ait son dilim olan % 30’luk ödenek ise 2023 yılında ödenecek.

İhale kapsamında neler inşa edilecek?

“Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası ve Mütemmimleri” ihalesi kapsamında, terminal binasının yanı sıra, ısı güç merkezi binası, apron bariyer binası, nizamiye binası, menfez ve galeri imalatları, su deposu ve arıtma tesisi, çevre duvarları ve akaryakıt hizmetleri takım komutanlığı (garaj) binası inşa edilecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası ve eklerinin 26 bin 765 metrekarelik bir alana yerleşeceğini açıklamıştı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

GÖRSEL: Yeni Havalimanı Terminali ile ilgili maket görüntüleri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Hava alanı tamamlanana kadar bu da yetersiz kalmasın. Tekrar büyütme planı hazırlarlar artık. Şehir büyük ancak yöneticiler küçük. Malatyanın kaderi bu. Malatya nın büyükşehir olduğunun hala farkında değiller. Ya da onlar için çok da önemli değil. Önemli olan günü kurtarmak. Herşeyi ömürlük yaparlarsa o zaman açılışını yapacakları bir şey kalmaz. Kurdela makas görkemli törenler vs.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (4 yıl önce)
    Malatya Havalimanın pisti olabilecek en güzel yerde, zamanında yer tespiti yapılırken meteorolojik olarak, fiziksel olarak, bütün bölge içinde en uygun yer olarak orası tespit edilmiş.Gerçekten de meteorolojik olarak oradan hiç bir sıkıntı olmamış, özellikle kış aylarında yoğun sis, kar ve kış şartlarında diğer havalimanlarına önemseyen uçaklar daha güvenli ve müsait olarak buraya inmişler.Bizim sorun havalimanının yeri değil tamamen uçak şirketlerinin tasarrufunda olan sefer sayısı, bunda da bizim başarılı bir şekilde lobi çalışmamız gerekiyor, zaten yapılan da yeni bir terminal binası ( ihtiyaca cevap veremediği için) onun dışında yeni bir havalimanı yok, olması demek fazlası ile israf, yeni bir yer, yeni bir pist vb, çok masraflı ve devletimizin extra ödeyecek her kuruşunda herkesin vebali vardır çok günahtır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Orası sivil hava alanı değil piste savaş uçaklarına göre yapilmis uçak direk iniş yapamıyor orası NATO tarafından yapılmış
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adana ile mersin arasina ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVALIMANI neden yapiliyor? Ordu ile giresun arasina ORGI HAVALIMANI deniz uzerine neden yapıldı? Rize ile artvin arasina neden yapiliyor? Kutahya ile afyon arasina neden yapildi? Bunlar masraf degil mi? Masraf ama iki sehir birleştirilmiş... Malatya da ucak sayisi az... elazig da az... saatlerde uyusmuyor... malatya askeri havalimani... zamaninda nato tarafindan orasi belirlenmis sivil de insin denilmiş... biz iki sehir arasina yapilirsa daha fazla ucak iner uçak buluruz gider geliriz diyoruz... sen ne diyorsun anlamadim?
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (4 yıl önce)
    Bu ikinci veya üçüncü kez oluyor yenileme daha öncede yapılmıştı onun yerine sivil havaalanı yapsaydınız çok daha makbule geçerdi
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirro (4 yıl önce)
    Askeri hava alanı kullanmayın sivil alanı olarak zaten doğru dürüst sefer yok Malatya Elazığ arası yakın hersaat dolmuşta var gider geliriz bu kadar israfa degermi yazık milletin parasına.
    0
    0
    Yanıtla
  • harun (4 yıl önce)
    O kadar saçma yorumlar varki bir baştan aşağı okuyun. İhtiyacti yapılıyor. Biri başka projeye baglamis lafı ,biri yeniden başka havalimanı yapılırsa vs hangi dünyada yaşıyorsunuz. İhtiyacti Akp bin de Malatya'ya ihmal ettiği konulardan biriydi yapılıyor şimdi ihtiyaç .Basit düşünün yormayın kendinizi .
    0
    0
    Yanıtla
  • Akıldane (4 yıl önce)harun isimli kullanıcı yorumuna
    O kadar saçma dediğiniz yorumlar aslında malatyayı bilen malatyayı tanıyan insan ların düşüncesi.sizin gibi ezbere konuşmuyorlar.bu kaçtır terminal binası yapılıyor.ortada pist varmı yok.askeri piste devam.birkaç yıl sonra birileri çıkıp diyecekki malatyaya sivil havaalanı yapalım bu artık zaruri ihtiyaç.o zaman ne olacak şimdi bu yapılanlar hep boşuna yapılmış olacak.en sonda yapacağın işi en başta yapacaksın.bunun adı tasarrufdur.
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (4 yıl önce)
    yav arkadaş şimdi bahse girerim yıllık yolcu garantisi verilmiştir ondan yapılıyordur yakında çıkar haberi niye hızlı tren 17 senedir gelmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (4 yıl önce)
    Malatya ile Elazigin ortasına yapılsa idi hem daha verimli hemde günde 5 uçak yerine 10 uçak gelirdi insanlarda istediği saate uçak bulabilir uçak firmaları bir milyon nüfus yerine iki milyon nüfusa göre sefer sayısı koyacaklardi örnekleri vardı adana mersin yada ordu Giresun yada Kütahya Afyon gibi siyasiler neden fikirler sunmazlar . Havalimanı büyük olsa ne olur uçak gelmedikten sonra
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (4 yıl önce)
    Yazık neye paramiza yazık 5 yıl sonrada yeni bir yere sivil havaalanı ve terminal binası yaparlar dilimizde diken bitti uçaklar iniş ve kalkış yapamıyorlar üniversite üzerine gidiyorlar ordan dönerek havaalanına iniş yapıyorlar ve oradan kalkış yapıyorlar bu durum 10,15 dakika zaman kaybına yol açıyor yapacak bir şeyimiz yok sadece seyrediyoruz üzülüyoruz istişare diye diye ne hallere geldik ildeki bütün kararları bir kaç kişi alıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Her şehir kendine has havalimanı olmalı suanki havalimanı mükemmel konuma sahip bölgede bu havalimanı bitince bölgede canlanma Ve yatırım artar ve buraya Malatyalılar sahip çıkar başka sahaya yapınca iki vilayet ismi olunca acaba ne derler Elazığ mı Malatya mı
    0
    0
    Yanıtla
  • necdet (4 yıl önce)
    hızlı treni getirdinizya 17 yıldır hele ilk önce hızlı treni getireydiniz maştinin sırası değildi verdiğiniz sözleri tutun ilk önce
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahdet (4 yıl önce)
    Uçaklar dönüp indikten sonra 10 milyon kapsite olsa ne olur olmasa ne olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Alibeyköy cep otogarina benziyor... bunu yapanlar yabancı olmali galiba... cunku malatyali, kale tarafina iki sehrin ortak kullanacagi her saat ucak gelen yeni havalimani istiyordu tarafina sanirim:-)
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (4 yıl önce)
    İnanilmaz estetik duruyor muhtesem dunyada ilk
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (4 yıl önce)
    İstanbula 3 yılda dünyanın en büyük havalimanı yapıldı. Malatyaya 3 yılda terminal binası. :)
    0
    0
    Yanıtla
  • cirmiktili (4 yıl önce)
    Bu paralar nereden geliyor... Üretime ait fabrikalar, atölyeler yok ama tüketime dair harcamalar maşallah... Bu hastalık böyle devam ederse Parklar, tüketime dair harcanan trilyonlar yarın karın mı doyuracak. (yapılanın kötüsü olmaz amma zamanı mı düşünmek lazım...)
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Havalimanı Terminal binası resimden anlaşıldığı kadar yıllık 2,5 milyon yolcuya göre çok küçük. Yıllık 2,5 milyon yolcu günde 35 uçak ve 7 bin yolcu demek Benden demesi sonra yine büyütmek için ihale yapılmasın. Haberde toplam alan var terminal binası kapalı alan m2 yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Milletle dalga geçmeye devaaammm... Malatya'nın şu an yıllık yolcu kapasitesi resmi verilere göre ortalama iç hat dış hat toplam bir milyon. Şimdi terminal büyüyünce Malatya'nın nüfusu mu artmış olacak yada insanlar yeni terminal yapıldı diye daha çok mu uçacak ki bu ekonomik durumda bırakın uçuş sayısının artmasını düşeceği aşikardır. Bu terminalin yapiminda ki gerçekler birincisi ve en önemlisi yandaş müteahhit zenginleştirme ikincisi yaklaşan seçim için yatırım nasıl olsa tabandan bir Allah'ın kulu çıkıp siz daha 5 yıl önce yeni terminal yapmadınız mı? Diye sormaz soramaz. Eğer gerçekten Malatya'ya bir hizmet yapmayı düşünüyor olsalardı sivil havacılığı askeri alandan çıkarıp yeni bir havalimanı yaparlardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • taylor (4 yıl önce)
    Eski hava alanının ek binaları biraz daha büyütülecek , bu üçüncü masraf ,uçak sayısı ve pist alanlarını artırmadıktan sonra , özel havalanı stadüsüne kavuşmuyorsa yapılan işin çok da önemi yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyam (4 yıl önce)
    800 gün az olmuş keşke 10 sene felan deselerdi bir bina nasıl 800 günde yapılır allah aşkına ne uzun zaman verilmiş böyle
    0
    0
    Yanıtla