SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yerinde Dönüşüm İçin Sadece 56 Ruhsat Verilmiş!.

Yerinde Dönüşüm İçin Sadece 56 Ruhsat Verilmiş!.
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız ve teknik komisyon üyeleri, basın toplantısı düzenleyerek şehirdeki yerinde dönüşümlerin yavaş ilerlemesi ve bu konuyla ilgili çözüm önerilerini dile getirdiler. Yıldız, Malatya'da depremin üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen, şehrin yeniden inşa sürecinde önemli bir ilerlemenin kaydedilemediği ifade etti.

Yıldız ve belediye meclis üyelerinden oluşan teknik ekibin yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

"Depremin üzerinden uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen, yaralarımızı sarmak konusunda hala kat etmemiz gereken çok yol var. Bizler de Malatya'nın yeniden ayağa kalkmasına katkıda bulunmak amacıyla, parti olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Daha önce parti bünyesinde, mimar-mühendis ve şehir plancılardan oluşan teknik bir komisyon kurmuştuk. Bu komisyon, gerek belediye meclislerimizde, gerekse yaptığımız toplantılarda şehrimize katkı sunmak için çalışmalarına devam ediyor. Bizler, Malatya’nın yararına olacak fikirlerimizi beyan ederek sizlere hizmet etmeye kararlıyız.

Amacımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum: Amacımız bağcıyı dövmek değil, Malatya'nın üzüm yemesini sağlamak. Bugün de teknik komisyonumuzla birlikte, siz değerli Malatyalıların sorunlarına çözüm üretmeye yönelik katkılarımızı, basın mensuplarımız aracılığıyla tüm Malatyalılara ve Malatya bürokrasisine aktarmak istiyoruz.

Birlikte hareket ederek Malatya’mızı yeniden güçlü ve sağlam bir hale getireceğimize inancımız tamdır.

Şehrimize ait rakamları incelediğimizse özellikle yerinde dönüşüm çok yavaş ilerlediği ve şehirdeki yeniden yapılanma süreci konusunda bizleri endişelendirmektedir. Örneğin: Yeşilyurt ilçesinde; yerinde dönüşüm için yapı ruhsatı verilen sayı: 35, Battalgazi ilçesinde; yerinde dönüşüm için yapı ruhsatı verilen sayı: 21’dir.

Yerinde dönüşüm konusunda ruhsat alan çok az sayıda hak sahiplerinin bulunmasının birden fazla sebebi olduğu da ortadadır. En önemlisi: verilen hibe ve kredinin yetersiz olması ve vatandaşların müteahhitlere olan güvensizliğidir.

Bu iki önemli problemlere çözüm önerilerimiz ise:
18/10/2023 tarihinde; Afetzedelerden kendi yapısını yerinde yapmak isteyenlere konutlar için 750 bin TL hibe verileceği ve 750 bin TL kredi kullandırılabileceği Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından açıklanmıştır.

• 12/08/2023 tarihinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından açıklanan yapı yaklaşık birim fiyatı 9000TL/m2’dir.

• 20/02/2024 tarihinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından açıklanan yapı yaklaşık birim fiyatı 14.4000TL/m2’dir.

• 12/08/2023 tarihi ile 20/02/2024 tarihi arasındaki artış %60’dır.

• 20/02/2024 tarihinden bu yana maliyetlerdeki artış dikkate alınca artışın neredeyse %100 olduğu değerlendirilebilir.

Bahse konu artışlar dikkate alındığında: afetzedelerden kendi yapısını yerinde yapmak isteyenlere konutlar için 1 milyon 500 bin TL hibe verilmesi ve 1 milyon 500 bin TL kredi kullandırılması öneriyoruz.

Yerinde dönüşümlerin hızlanmamasının bir diğer sebebi ise: vatandaşların müteahhitlere güvenmemesidir.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı veya Malatya Büyükşehir Belediyesinin garantörlüğünde yerinde dönüşümlerin hızlanacağını düşünüyoruz.

Yerinde dönüşümlerde 6306 sayılı kentsel dönüşüm yasasında olduğu gibi 150 m2 altı konutlarda KDV oranının %20’den %1’e çekilerek vatandaşlarımızın sırtından vergi yükünün kaldırılması gerekmektedir. Yerinde dönüşüm ruhsatı almış firmaların inşaat seviyesine göre alacağı hak ediş ödemeleri maalesef çok geç yapılmaktadır. Ekonomide yaşanan hareketliliğe rağmen sabit fiyatla iş alan firmalarımızın ve vatandaşlarımızın işlerinin sekteye uğramaması için ödemelerin zamanında ve düzenli yapılması gerekmektedir.

Ayrıca şehirdeki önemli konulardan biri trafik sorunudur. Şehir merkezi kullanılamaz halde olmasına rağmen, şehirde birçok kavşakta trafik saatlerinde büyük bir sıkışıklık yaşanmaktadır. AKP milletvekili Babacan, attığı tweetlerle Malatya halkını bilgilendirmeye çalışsa da, açıklamaları arasında tutarsızlıklar görülmektedir. Örneğin, 9 Şubat'ta yaptığı bir paylaşımda, Ağustos 2024'te Kuzey Çevre Yolu'nun Battalgazi'ye kadar olan kısmının tamamlanacağını belirtmiş; ardından 13 Eylül'de yaptığı bir paylaşımda, bu yolun Ekim 2024'te biteceğini söylemiştir. Son olarak 19 Ekim'de, önümüzdeki günlerde yolun tamamlanacağını açıklamıştır. Ancak, Kuzey Çevre Yolu'nun Battalgazi'ye kadar olan kısmı hâlâ bitmiş değildir.

Ayrılan ödenek ile yolun tamamının belirtilen tarihlerde bitmesi konusunda endişeliyiz. Ayrıca, şehir merkezindeki "rezerv alanı" ilan edilen bölgelerde planlama yapılmadan yollar kapatılmakta ve araç ile yaya trafiği zor durumda bırakılmaktadır. İnşaat yapılan ve yerinde dönüşüm uygulanan alanlarda, özellikle ara sokaklarda, yönlendirme işaretleri ve trafik levhalarıyla trafik düzenlenmelidir. Böylece, birçok noktada kaosa neden olan trafik sorununun çözülerek şehirde bir rahatlama sağlanması mümkün olacaktır."

İl Başkanı Barış Yıldız tarafından yapılan basın açıklamasına, Cumhuriyet Halk Partisi Teknik Komisyonu’nun üyeleri de katıldı. Komisyon üyeleri; İnşaat Mühendisi Hurşit Kuşçu, Mimar Günnur Tabel, İnşaat Mühendisi Okay Demirhan, Şehir Plancısı Cemal Gürsel Akgün, İnşaat Mühendisi Erol Erdal, Avukat Osman Akyol, İnşaat Mühendisi Güven Korkmaz  Yeşilyurt İlçe Başkanı Hakkı Ayas ve Battalgazi İlçe Başkanı Hülya Gümüş yapılan açıklamada hazır bulundular.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

31 yorum yapılmış

  • bek (3 hafta önce)
    Acaba belediyeler neden ruhsat vermiyor.acaba mesele duygusal mi
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Mehmet (3 hafta önce)
    Bir buçuk yıl geçti. Bu yaptığınızı her ay başında yapmanız gerekiyor. Her ay yetkililere hiç bir şey yapmadıklarını hatırlatınız.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • ali (3 hafta önce)
    kardeşim şu chp nin il başkanlığına aktif, halk ile iç içe, içten birini getirin
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hakan (3 hafta önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    Önemli olan veliye sadık olmak veli ne derse onu yapmak eski il başkanlarını hatırlar mısınız veliye sen vekilliğini yap ben il başkanlığı yapacağım diyen rahmetlileri hatırlar mısınız belki bir çoğunuz hatırlamaz Malatya’nın geldiği nokta bu siyasette Cumhuriyet Halk Partisi Malatya özelinde Veli’nin atadı kişilerce kontrollüce yönetilmektedir
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 hafta önce)
    yazıklar olsun ya devletin biran önce bu yükün altından çıkması için tek kurtuluş olan yerinde dönüşüm gerek şehrin imar güncellemeleri yapılmaması ,gerekte yerinde dönüşüm projelerinin yerel yönetimlerce desdeklenmemesi ile bu süreç daha da zor bir hal alıyor ,belediyeler ne iş yapıyor bilmiyorum arkadaş birakın şu toki sevdasını da yerinde dönüşüm desdekleyen projeler imarlar düzenleyinde şehir biran önce ayağa kalksın neden bu kadar yerinde sayıyor devletimiz de bu yükün altından kalksın herkes evini yerinde yapsın bunları desdekleyin ,Malatya deprem mağdurları olarak bu konuda sayın cumhurbaşkanımız geldiğinde sesimizi duyurup şehirde yerinde dönüşüm desdekleyecek projeler üretilmesi istemeliyiz herkes bekliyor toki ev yapsın devletimizin bu zor durumdan kurtaracak tek şey yerinde dönüşüm hızlandırlarak projelerle desdeklenmeli yerel yönetimler neden bu konuda sessiz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali (3 hafta önce)MUSTAFA isimli kullanıcı yorumuna
    Abim doğru dersin de bakana zor ulaşıyoruz cumhurbaşkanı na nasıl sesimizi duyuracağız zaten böyle olduğunu bilse bunların hepsini kovar bir şehir hicmi ilerlemez insanları tokki ye göndermek marfet değil şehir arsa yığını na dönecek teşekürler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • TOKİ SEVDASI (3 hafta önce)MUSTAFA isimli kullanıcı yorumuna
    Bunların TOKİ sevdası boşuna mıdır? TOKİ Sevdası demek çil çil yeşiller demektir, rant demektir, yandaşın yedi sülalasinin multimilyarları götürmesi demektir. 20 yıldır anlaşılamamış durum! TOKİ biterse tüm kaynakları kesilir, biterler…
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Paşa44 (3 hafta önce)
    Diğer deprem şehirleri Malatya'ya fark attı. Burada ağlamayın kardeşim cimere, çevre şehircilik Bakanlığına, kültür ve turizm Bakanlığına yazın. Malatya'da işler çok ağır işliyor, vatandaş mağdur ediliyor diye. Vatandaşı mağdur edenlerin vebali, günahı edenlerin üzerine olsun. Gün yüzü görmesinler, onları Allah'a havale ediyoruz.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatyali (3 hafta önce)Paşa44 isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeşim cimer e 40 defa yazdım onlar ne yapıyor ankaraya bildirmiyor gideceği yer malatya valiliği çevre şehircilik il müdürlüğü
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Levent (3 hafta önce)
    Ruhsat almış inşaatlara hala elektrik ve su verilmiyor.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Hakan (3 hafta önce)
    Bu il başkanı olacak kişiye itibar etmiyorum çünkü sadece haberlere çıkmak için yapıyor.Editör yayınla korkma ben bir CHP liyim. Sizden iyi tanıyorum oradaki herkesi.Bu kadar etkisiz bir yönetim gelmedi şimdiye kadar.Veli sağolsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali (3 hafta önce)
    Nahlet olsun malatya belediyesi ve 2 ilçe belediyelerine debrem de çıkalı 2 yıl olacak ya insan biraz utanır ya 56 ruhsat ne demek hani bunlar insanları mağdur etmiyecekti ya şaka gibi secim sonunda bu yana Battalgaz belediyesi ne git gel artık akraba olduk günlük bir evrak istiyorlar kos koca bir yıl hibe oldu kardeşim sizler belediye başkanıysanız imarınızı ordaki ekibi anlayanlari getirin ihdas dedi hartia mühendisi tutuk ihdas işlemleri yaptık encümen 2 kere soktuk tapu kadstroya gitti orda ihdas çıkmadı 3 ay öyle geçti çekme dedi onu yaptık bu defa çoğunluk sağlandığına dair çevre şehircilik de yazı getirin onu da getirdik bu defa büyükşehir de kırmızı kod getirin artık burnumuzda geldi ya devletin en güvenilir yerleri noter ler degilmi noterde mutahitle sözleşme yi götürüyoruz yok olmaz noter tastikli karar defteri götürmüştük oda yok ya bu şehrin hiç mi bir sahibi olmaz akp hani bir debremzede mağdur olmayacaktı hep laf bakan geliyor vatandaş şikayet etmeye diye gizli tutuyorlar hibe kıredi yetmiyor bir yanda mart da başlasaydık demir çimento o zaman farklı peki bu vatandas in zararını kim ödeyecek ya insanları sehirin 20 km uzağında tilkiye göndermek kolay onumu istiyorlar bilelim artık ruh halimiz iyi değil ya bilmiyorlarsa en basit Adıyaman belediyesi ne gitsinler adamlar 300 küsür ruhsat vermiş hatay belediyesi vatandaş magdur olmuş diye kolaylık verha sağlıyor bunlar bizi debremden beter ettiler millet konteynirdeya ilde er tv de hulya kaya da başka dile getiren yok bu şehrin bir belediye başkanı o sırtımızda kambur çekiler yerinde dönüşüm le ilgili bir kelime etmiyor sayın tüfekçi cıkmış 4000 küsür yerinde dönüşüm başvuru şu var biri çıkıp demiyor peki kaç tanesine imar verdiniz bir vekil bakana demiyor ki bu para yetersiz siz tokki ye 3,4 trilyona evi yaptiriyorsunuz vatandaş nasıl 1.5 milyona mal edecek varmı allah aşkına malatyada 1.5 milyona ev yapan mutahit vatandaş cebinde üste 700 ,800 1.300 bin gibi para koyuyor oda yetmiyor gibi köstek olup önünü kapıyorlar ne istiyorsunuz malatya büyükşehir ve 2 ilçe belediyesi şehiri terk mi edelim söyleyin ki bilelim ben burdaki iktidar partsi vekileri ve belediyelere hakkımi helal etmiyorum inşallah bizim durumumuza düşeler
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Bülent (3 hafta önce)
    Başkanlık olmasaydı İstanbula gitmiştin neyin sahipliğinden bahsediyorsun şehirde 400 ün üzerinde DOKTOR şehri TERKETTİ
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Orhan (3 hafta önce)
    Tamamen tribüne yönelik siyasi cambazlığı bilenlerin yaptıkları bir iş. Öncelikle şehirde enkazların üstüne konteyner dükkan açan yöneticilerinizin akrabaları başta olmak üzere kim nereye nasıl dükkan açıyor ona bakın.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • PROJE KONTROL (3 hafta önce)
    yerinde dönüşüm için 35 yeşilyurt 21 battalgazimi ruhsat sayısı ?? cayır cayır proje imzalanıyor ne 21 i 35 i el insaf edin bu rakamları veren gerçekçi değil şeffaf değil milletimiz hiç endişe etmesin yerinde dönüşümde harçta alınmıyor süreç çok hızlı ilerliyor ruhsat ve proje kontrol birimleri hiç olmadığı kadar yoğun lütfen gerçekçi olalım .
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Tam 20 ay geçmiş, süreç bayağı çok hızlı ilerliyor!!! Bir de yavaş ilerlese ne olacaktı, onu da açıklar mısın proje kontrol!!! İnsan yazarken utanır…
    %80
    %20
    Yanıtla
  • PROJE KONTROL (3 hafta önce)Proje isimli kullanıcı yorumuna
    20 ay geçmiş , birincisi ne zaman başvurdun ikincisi projeni kime verdinde sallıyor çalışmıyor yüzde 51 çoğunluğu sağlayamayan herkes kurumlara yükleniyor 20 aydır siz neyi bekliyorsunuz ??
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Ne kadar hızlı ilerliyor. 1 yıldır anlaştık daha inşaata başlayamadık
    %86
    %14
    Yanıtla
  • proje kontrol (3 hafta önce)Harputlu isimli kullanıcı yorumuna
    neden başlayamadınız sebebini biliyormusunuz gerçekten ?? belkide anlaştıklarınız sizi çarpmıştır anlaştığınız müteahhit ve mühendis firması gerçekten çalışıyormu bir sorgulayın
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Proje kontrol arkdas buyur benim arsam Battalgaz devlet hast karşısında mart da berli belediyede çıkamadım ihdas dediler 3 ay oylandi ondan sonra kadastroda ihdas olmadığı sonra da çekme dendi kimse yalan söylemiyor secimde sonra verha belediye yi yol ettik önce arsada yüzde 40 di inşaat alanı kurban bayramına yakın imar i duzeltiler sen daha diyorsun cayır cayır imzalanıyor oh ne güzel peki biz niye goremiyoruz
    %79
    %21
    Yanıtla
  • proje kontrol (3 hafta önce)Malatyali isimli kullanıcı yorumuna
    yeşilyurt belediyesi battalgazi belediyesi olsun çevre şehircilik cengiz bey olsun canla başla çalışıyorlar ihdasın neden çözülmediğini neden sorgulamıyorsunuz kurban bayramına kadar çözülürse yok daha neler az abartın , projesi sorunlu olan anlaşamayan herkes veryansın ediyor işini çözenlerde gelip buralarda konuşmuyor yargısız infaz tam gaz vallahi yazıklar olsun
    %17
    %83
    Yanıtla
  • insanda biraz utanma olur.nerdeyse 2 sene geçecek depremden.1 senedir yerinde dönüşümü bekliyoruz izin için.arkadaş takım tutar gibi parti tutmayın.allah korkundamı yok.izin verilseydi şuan inşaatın yüzde 80 ni bitmişti bile.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • PROJE KONTROL (3 hafta önce)aras isimli kullanıcı yorumuna
    1 senedir yerinde dönüşümün neyini bekliyorsun ?? tüm şartlar belli iken siz hala ne bekliyorsunuz belliki yüzde 51 i sağlayamamışsınız , İZİN VERİLMEME GEREKÇESİNİDE AÇIKLASANA ??
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Sayın proje Kontrol, adını ve adresini lütfedersen yanına bir geleleim, bize CAYIR CAYIR imzalanan projeleri bir göster. Bizde bir sorun varda altı aydır ruhsatı alamıyorsak, onu da söyle. Yoksa boşuna palavra ile milletle CAYIR CAYIR DALGA GEÇME.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • PROJE KONTROL (3 hafta önce)projeci isimli kullanıcı yorumuna
    ha gerçekten projecisen geliyorsunuzdur zaten yanımıza 3 belediye ve çevre şehirciliğe ,adını adresini söyle diyor bide yok tc kimlik numaramıda vereyim senin gibi haddini bilmeyene !! HA KOÇUM sen gerçekten projeyle uğraşıyosan kurumlardaki yıl sonu yoğunluğunu zaten bilirsin yerinde dönüşümden tutta güçlendirmeye her ne kadarda 5 temmuzda bitip hala davası süren güçlendirme sürecine, yerinde dönüşümün projelerinin ani olarak kurumlara yığılıpta siz projecilerinde üstün becerisinden kaynaklı adı proje kendisinin ne olduğu belli olmayan ucube tasarımlarınızın bir an evvel düzeltilip vatandaşın mağdur edilmemesi için canla başla çalışan teknik personelin emeğini zaten görüyo olman lazım eğer projeciysen , ha yine söylüyorum sen ve senin gibi projecilerin olmayan mühendislikleriyle vatandaşın parasını alıp işleri takip etmemeniz dolayısıyla vatandaşın kurumları doldurup projem ne oldu parasını verdim çizmiyor ilgilenmiyor demesinden zaten kurumlar usanmış durumda DAHA kötüsünü söyleyeyim siz projeciler mühendis felan değil hepiniz YAZILIM OPERATÖRÜSÜNÜZ mevzuatlardan bir haber ortada mühendis diye gezip hiçbir şeyi hakkıyla yapamayanlarsınız ne yazık ki , ha biz kimiz SİZİN AÇIKLARINIZI KAPATIP VATANDAŞI MAĞDUR ETMEMEK İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞAN KURUM MEMURLARIYIZ ha bundandır ki eksiklerinizi hızla kapatıp vatandaşı mağdur etmiyoruz ve cayır cayır iş görüyoruz sizler gibi milletin elindeki avucundakini alıp telefonlarımıza bakmamazlık etmiyoruz bir çamura bir kere düşülür siz ve sizinkiler bu mesleği icra ettiğinden ötürü aynı eksikleri döne döne yaptılar yapıyorlarda HA BUNLARI NEDEN SÖYLÜYORUM MİLLET-VATANDAŞ sizide-bizide birde bu açıdan görsün diye GÖRMEMEK İÇİN GÖZLERİNİ KAPATANLARA ZATEN SÖZÜM YOK , ÇAMUR AT İZİ KALSIN HERKESİN NE YAPTIĞI İÇ YÜZÜ DÖKÜLSÜN KURUMLARA YÜKLENİP MİLLETİ KEK YERİNE KOYDUĞUNUZ YETER !
    %0
    %100
    Yanıtla
  • PROJE KONTROL (3 hafta önce)projeci isimli kullanıcı yorumuna
    HA BU ARADA 6 ayda bir ruhsatı bir kurumdan çıkaramıyorsan bırak bu işleri , işini düzgün hakkkıyla yapan projesi takibi ilgisi tam olan her türlü işini çözüyor bu durumda sorun kurumlardamı yoksa sizin kapasitenizdemi bir sorgulayın derim , vatandaşa gelince her gördüğünüz sakallı dedeniz olursa sonuç bu olur sadece mağdur olursunuz İŞİNİ DÜZGÜN YAPAN MEVZUATLARA HAKİM İŞİNİN TAKİBİNİ ÖZENLE YAPAN HERKES KURUMLARDA İŞİNİ ÇOK HIZLI ÇÖZÜYOR kiminle çalışacağınıza iyi karar verin araştırın yoksa yarı yolda kalırsınız sonrada veryansın başkada bişey söylenmez bu kadar lafın üzerine
    %0
    %100
    Yanıtla
  • zurna44 (3 hafta önce)
    Adıyaman'ı chp aldıktan sonra işler son sürat ilerlerken iktidarı destekleyen Malatya'da işler kaplumbağa hızıyla ilerliyor. Depremde Malatya'nın onda biri hasar almayan antep'e Malatya'dan daha fazla konut yapılıyor. Sahipsiz Malatya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Adıyaman hızlı yapilabilir.. aynı yerine yıkılan binayı yapmak sorun değil ki.. bırakın yapsınlar.. malatya oyle değil.. şehir ileriye dönük dusunulerek yapilacak.. ayni yerine bina değil yol genisletme otopark kaldırım tramvay düşünülüyor çünkü.. yani kısaca bina aynı yerine değil 5, 10 mt geriden yapilacak.. Bundan hazır değil .
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Serdar karatepe (3 hafta önce)
    Sahipsiz Malatya. Haykırmak lazım Malatya'nın sahibi yoktur.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • PROJE KONTROL (3 hafta önce)Serdar karatepe isimli kullanıcı yorumuna
    sahipsiz hiçbir şehir kendi kendine yükselmez merkezi kısa sürede toplanmaz , hibeler krediler çıkarılmaz tokiden kimseye ev dağıtılmaz yerinde dönüşüm için milletin önü açılmaz KAPATIIĞINIZ GÖZLERİNİZİ AÇIN şehir merkezine inin kaç yerde inşaat çalışması var bir bakın SAHİPSİZ MALATYAYMIŞ EL İNSAF SİZ DAHA SAHİPSİZ YERLER GÖRMEMİŞSİNİZ EMEK ÇÖP BU ŞEHİRE VE ŞEHİRDEKİLERE ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamdi (3 hafta önce)
    Biz zaten kuzey çevreyolununu biteceğine hiç inanmadık inanmıyoruz.Ama başka bir şehrin çevreyolu olsa çoktan bitmişti bizimki hiçbirzaman bitmeyecek.çünkü sahip yok.boşuna adı sahipsiz şehir e çıkmamış.bu isim boşuna takılmamış.Allah bu şehrin ve insanlarının yardımcısı olsun.
    %82
    %18
    Yanıtla