SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yerli Kayısı Çağalası Pazarda

0
Güncellendi - 2021-04-28 14:58:46
Yerli Kayısı Çağalası Pazarda
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın meşhur meyvesi kayısının bu yılki ilk çağalalarının hasadı yapılıp, pazarda satılmaya başlandı.

Malatya’da, kayısı ağaçlarında, meyve sayısını azaltarak kaliteyi yükseltmek için çağala halinde iken de hasat yapılıyor. Kale ilçesinden getirilen taze kayısı çağalasının kilosu 15 TL’den Malatya Sebze Meyve Pazarı’nda satılmaya başladı.

Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı Yasin Yıldız, geçtiğimiz haftalar Mersin’in Mut ilçesinden gelen sofralık kayısı çağalalarının pazarda satıldığını hatırlatıp, “Malatya’nın ilk ürünü de Kale İlçesi’nden getirildi. Taze kayısı çağalasının kilosu 15 TL’den satılıyor” ifadelerini kullandı. Kayısı çağla hasadının artması ile fiyatın önümüzdeki günlerde düşmesinin beklendiği kaydedildi.

Malatya’da 8 milyon civarında bulunuyor. Yılda Türkiye ekonomisine 250-350 milyon dolar döviz girdisi sağlayan, kuru kayısı olarak yüzde 80’i yurt dışına ihraç edilen kayısı, olgunlaştıktan sonra

Haziran ayı sonu ve Temmuz ile Ağustos aylarında hasat ediliyor.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • ahmet (3 yıl önce)
    Kasap pazarına gidin hepsi aynı. Başkanı böyleyse diğerleri ne yapsın. Resim çekmek için değil hergün böyleler. Hatta kaldırım taşlarını bırakın yolun ortasına tezgah açan bir başkan var. Gidinde görün. Belediyemi pardon zabıtamı pardon ne iş yapar!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Fehmi hoca (3 yıl önce)
    Manava bakın Allah aşkına. maske yok elde eldiven yok sonra virüs neden yayılıyor diyoruz
    0
    0
    Yanıtla