SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Belediyesi 'Taziye Paketi'

0
Güncellendi - 2018-12-20 06:09:46
Yeşilyurt Belediyesi 'Taziye Paketi'
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Gönüllere hitap eden sosyal sorumluluk projelerimizin yelpazesini her geçen gün genişletiyoruz. İlçemizde cenazesi olan hemşerilerimizin zor ve sıkıntılı günlerinde yanlarında olmak adına ‘Taziye Paketi’ projesini başlattık” dedi.

Yeşilyurt Belediyesinin vatandaşların iyi ve kötü günlerinde yanında yer aldığını, bugüne kadar hayata geçen sosyal sorumluluk projeleriyle ‘Gönül Belediyeciliği’ noktasında önemli hizmetlerde bulunduklarını belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Hemşerilerimizin gönüllerinde ve yüreklerinde yer almayı ön plana koyan hizmet felsefemizi farklı projelerle sürdürmeye devam ediyoruz. Paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma ruhumuza güç veren hizmetlerimize ‘Taziye Paketi’ projemizi de ekledik. İlçemiz sınırları içerisinde cenazesi olan hemşerilerimizin zor ve sıkıntıları günlerinde yanlarında yer almak adına başlattığımız projemiz kapsamında, Sosyal Yardım İşler Müdürlüğümüz personelleri taziye evlerini ziyaret ederek içerisinde çay, şeker ve bardak olan paketleri teslim ediyorlar. Belediye olarak cenaze yerlerine Taziye Çadırı hizmetlerimize devam ederken, ‘Taziye Paketi’ şeklinde hazırlanan paketlerimizle de bu hizmetlerimizin sınırını genişletmiş olduk. Hemşerilerimizin acısını az da olsa paylaşmak adına başlattığımız bu projemizin özel tarafları vardır. Çünki; cenazesi olan bir ailenin acısını ve hüznünü paylaşmak, yanında olduğunu hissettirmek, onun dayanma gücünün artmasına yardımcı olmak önemlidir. Bizler zor günlerde insanların elinden tutulmasını, yardım edilmesini ve acıların paylaşılmasına hassasiyetle bakan bir dinin mensubu olmakla birlikte, bu tür değerlere sahip çıkan kültürel medeniyetin torunlarıyız. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta bu hassasiyetleri ön plana koyan, vatandaşlarımızın zor zamanlarında yanında olup, destek olmayı öncelik haline getiren hizmetlerimize ara vermeden devam edeceğiz” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • tecdeli (5 yıl önce)
    birader belediyenin kasası dediğiniz milletin kasasıdır. adam belediyenin kasasını alıp evine mi götürmüş. yine millete hizmet olarak vermiş. eşi dostu olan var olmayan var adam o acısı içinde çay şeker ile uğraşamayabilir. belediyede böyle güzel bir hizmet sunmuş. eğriye eğri doğruya doğru demez isek eğriler hiç bir zaman doğru olmaz. bu da doğru ve yerinde bir hizmettir. mehmet çınarı tebrik ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kileyikli (5 yıl önce)
    Bu "Taziye Paketini" yıllar önce Büyükşehir olunca kapatılan "YAKINCA BELEDİYESİ" O dönemlerde veriyordu. Tamam eyvAllah güzel bir sistem fakat siz başlatmışsınız gibi yorumlarda yapmayın lütfen. Dediğim gibi bu yardımı yıllar önce Yakınca Belediyesi zaten yapıyordu. Saygılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44mlty44 (5 yıl önce)
    Cenazede gelenlere çay vermek , her öğün yemek vermek çok saçma ve dinde yeri olmayan bir şey... çadır 10 dk sonra çay evine dönüyor...millet yemek yemeye çay içmeye arada da Fatiha okumaya geliyor, bu uygulamaların dinde yeri yok...sadece cenaze sahiplerine komşuları tanıdıkları yemek verir ... Şu üçünde mevlitte yemek verme olayı var bir de....kredi çekip mevlitte yemek verenler var...artık bu isleride bırakmak lazım ... vesselam....
    0
    0
    Yanıtla
  • Dini bu kadar bilsen bu kadar rahat sallayamazsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen biliyorsan izah ette ben de nasipleneyim....
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Çadır iyi bir hizmet, tamam olur, her vatandaş için çadır açmak, çay kazanı ve soba bulmak zordur, ancak çay, şeker, bardak işleri ise her cenaze sahibinin tedarik edebileceği şeylerdir. Cenaze sahibinin misafirlerine yemek ısmarlama işi de son yıllarda çıktı. Hiç mi akrabası yok, hiç mi komşuları yok ki bir öğün yemek versinler. Taziyeye gelenlere verilen ikramlar cenaze sahibinin değil, komşu ve akrabalarındır. Tabii şimdiki zaman komşuluğun yok olduğu zamandır. Belediye kocaman taziye çadırı kurmuş, içini dolduran yoktur. Aynı şekilde şehrimizin camileri gibi, cumadan cumaya, bayramdan bayrama. Uyanın millet uyanın, şöyle bir silkinin ve kendinize gelin... VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    Doğru söze ne denir......................
    0
    0
    Yanıtla
  • Maksut (5 yıl önce)
    İkinci Hacı Uğur Polat vakası.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Bu paketlerin bedelini, cebinden mi ? veriyorsun, belediyenin kasasından mı ? Eğer belediyenin kasasından veriyorsan buna taziye paketi değil, seçim paketi demen lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • siyasiler kendi ceblerinde 1 liralık çayı ısmarlamaz ne kendi cebi belediyenin parasıyla ağalık yapıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (5 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    kendi cebinden ödeyen birisini göstersene bana... Kalıcı olmasını temenni etmek daha sağlıklı olurdu..
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay Paşa (5 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Cebinden yada belediyeden vermesi neyi değiştirir. Neticede hizmete bak sen. Hizmetin güzelliğine bak. yarın seninde cenazen olursa sanada getirirler herkese getirdikleri gibi..
    0
    0
    Yanıtla
  • Su faturalarına, emlak vergilerine indirim paketi yapsınlar da, bende senin gibi hizmetin güzelliğine bak diyeyim.
    0
    0
    Yanıtla