SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Belediyesi'ndeki Yolsuzlukta 2 Kişi Daha Tutuklandı

Yeşilyurt Belediyesi'ndeki Yolsuzlukta 2 Kişi Daha Tutuklandı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi'ndeki sahte evraklarla arsa satılmasına usulsüzlüğü ve yolsuzluğuna ilişkin Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamındaki ikinci operasyonunda, Emlak ve İstimlak Müdürü Mehmet Z. ile birlikte gözaltına alınan 4 şüpheliden 2’si daha tutuklandı. Soruşturmada tutuklu sayısı 7’den 9’a yükselirken, dosyada şüpheli sayısı 11'e yükseldi.

Yeşilyurt Belediyesi’nde sahte evrak ve imzalarla belediyeye ait 10 adet arsanın satılarak usulsüzlük ve yolsuzluk yapılması iddiası üzerine Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca “Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” suçundan başlatılan soruşturma kapsamında 11 Kasım 2023 tarihinde Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 7 şüphelinin tutuklanmasının ardından, 21 Kasım günü yapılan ikinci operasyonda ise KOM Şubesi ekiplerince Yeşilyurt Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürü Mehmet Z. İle birlikte 4 şüpheli gözaltına alındı.

2 şüpheli daha tutuklandı, müdüre adli kontrol!

Emniyette yürütülen soruşturmanın ardından şüpheliler Yeşilyurt Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürü Mehmet Z. İle birlikte Hüseyin B., Abdulkadir B. ve Abdulvahap A. Malatya Adliyesine sevk edildi. Savcılık işlemlerinden sonra Nöbetçi Malatya Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüphelilerden Yeşilyurt Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürü Mehmet Z.  İle  Hüseyin B. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, şüpheliler Abdulkadir B. ve Abdulvahap A. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

9’u tutuklu toplam 11 şüpheli var

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesinin yaptığı ilk operasyonunda Yeşilyurt Belediyesi çalışanı Türker S. (38), Hüseyin Ş. (40), İnşaat Mühendisi Ahmet Y. C. (38), Miraç A. (27), Tolgahan A. (29), Mustafa K. (40) ve Mehmet G. (35) savcılığın tutuklanmaları talebiyle sevk edildikleri Malatya Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştı. KOM Şubesi’nin son operasyonunda tutuklanan Abdulkadir B. ve Abdulvahap A. ile birlikte tutuklu sayısı 9’a, soruşturmaya dahil edilen şüpheli sayısı ise 11’e yükseldi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Malatya Malatya (5 ay önce)
    Burada başkana anlam yüklemek bence yersiz başkan egerki tekrar seçililir gibi olursa şapkasını önüne koyup ekibini yeniden bir gözden geçirmesi gerek gençleştirmeyle bu işler olmaz tecrübe liyakat ve ahlak gibi kavramları kendine rehber edinmiş ekip kurması gerekir tabiki gençlerimiz olacak amma evvela tecrübe tecrübe tecrübe
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (5 ay önce)
    Sayin çınar geçenlerde millet koparma peşinde demiştiniz, kim koparıyor acaba.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Vahit (5 ay önce)
    Emlakla iş bitmez.İşgeme satılan parseller daha sonra kimlere satılmış.,AB Projelerinden araklanan eurolar,paravan dernekler.Çomak sokulsun,daha neler çıkar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Başkan (5 ay önce)
    Başkana bisey olmaz, müdürü personeli serbest ... olan benimde malım olsun diyen fukaraya olur. Sanki zorla mı sattırdılar. Esas balık baştan kokuyor,ama malesef kokuşmuş başlar koltuğunda oturuyor
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Lise mezunları (5 ay önce)
    Çakır, kahtalı gibi lise mezunları serisine yazalım. Buda çok başarılı olur. Gahvecide bu oluyorsa ben niye olmayan diye düşünmüştür. Veterineri, öğretmeni arayataklar bize. Yahu en ufak makam için bile eğitim sınırı var bunlar için yok. Güzel malatyam nitelikli göçe devam.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Abidin 44 (5 ay önce)
    Örnek belediye ilk lere imza atmış eşi benzeri görülmemiş usulsüzlük ler yapılıyor 10 arsadan elde edilen paranın trafiğini araştırın bakalım pastada kimler varmış iyice çıksın ortaya
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Vatandaş (5 ay önce)
    Maşallah Yeşilyurt belediyesi seçilmiş kaliteli kişiler hepsi bir arada üc ayda bir patlak veroyorr dha neler cikackk bakalım çorap söküğü
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Erdoğan (5 ay önce)
    Başkanımızın hiç bir suçu yok. Çok çok yapmışsa Etrafındakiler yapmıştır başkanımızın alnı aktır
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Kara (5 ay önce)
    İmam cemaat meselesi..imam zaten malum..normal değilde ülkemizde normal..nede olsa alnı secde görmüş insanlar demi..
    %81
    %19
    Yanıtla