SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Belediyesi'nin Borcu Sorusuna Hâlâ Yanıt Yok!

Yeşilyurt Belediyesi'nin Borcu Sorusuna Hâlâ Yanıt Yok!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 31 Mart yerel seçimlerinde AKP'li olan başkanları değişen belediyelerden Büyükşehir Belediyesi ve Battalgazi Belediyesi'nin yeni başkanlarının devraldığı borç miktarları kamuoyuna duyurulmasına rağmen, çeşitli yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla gündeme gelen Yeşilyurt Belediyesi'de Mehnmet Çınar'ın görev yaptığı 31 Mart 2019- 31 Mart 2024 arasındaki dönemi kapsayan borçları hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.

31 Mart seçimlerinde Selahattin Gürkan'ın yerine Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Sami Er, belediyenin ve şirketlerinin 17 milyar TL (17 katrilyon lira) borçlu olduğunu açıklamıştı. Yine Battalgazi Belediyesi'nde Osman Güder'in yerine belediye başkanlığı görevini devralan Bayram Taşkın, belediye meclisi toplantısında 120 milyon 053 bin TL borçla belediyeyi aldıklarını duyurmuştu.

Mehmet Çınar'ın görev yaptığı dönemde, ciddi yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarına, suçlamalarına muhatap olan Yeşilyurt Belediyesi'nde Çınar yönetiminin ne kadar borçla belediyeyi İlhan Geçit yönetimine devrettiği yolunda bir açıklama yapılmamış, belediye meclisinde  bu durum CHP grubu tarafından sorulduğunda, başkan Geçit bunu bir yazıyla CHP grubuna ileteceklerini belirterek, mecliste açıklamaktan kaçınmıştı.

Aradan geçen zamana karşın, Yeşilyurt Belediyesi'nden CHP grubuna, Çınar döneminden devredilen borç miktarı konusunda herhangi bir bilgi verilmediği öğrenildi.

Çınar yönetiminin, Geçit yönetimine devrettiği borcun yaklaşık 1,3 milyar TL (1,3 katrilyon lira) olduğu iddia edilirken, bunun doğru olup olmadığı belediye yönetiminin CHP'ye vereceği yanıtla ortaya çıkacak.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Yeşilyurt Belediyesi'nin eski başkanı Mehmet Çınar, ‘mutlu’ günlerinden birinde..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • Malatya (2 hafta önce)
    Yeşilyurt belediyeside ki bankamatik memurları var çınarın başkanın evde yatıp maaş alan memurları araştırın sn savcılar sn hakimler neredesiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (2 hafta önce)
    Ekrem, ihsan bunlara sorun malatyanın parasını nerelere gümdüler çıkarsınlar yoksa boşuna uğraşmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Mülayim (3 hafta önce)
    Adam yaşayan Bi facia neresinden tutsan elinde kalıyor kurumda kirlenmedik yer kalmamış deve misali neresi dogru ki ama helal olsun elini kolunu sallayarak geziyor iyiki ilahi terazi var çok şükür
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haco (3 hafta önce)
    Yeni başkanla eski başkan Acaba aynı köylüler mi açıklamıyorlar ne bu yani. Memlekette gelen yemiş giden yemiş, depremin üstüne birde bu darbe Malatya’nın kendine gelmesi 10 yılı bulur sanırım
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mahmut (3 hafta önce)
    Malatyanın gelmiş geçmiş en kötü yeşilyurt belediye başkanımız Mehmet Çınar. Ne bişey açıklayabilir ne milletin içine çıkabilir artık. Karısını zaten memur etti kafa rahat şimdi. Ne borç açıklaması adam göçmen kaçakçılığı yaptı hâlâ elini kolunu sallayarak geziyor dışarlarda.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Pırasa (3 hafta önce)
    3 milyar 185 milyon olduğunu tahmin ediyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 hafta önce)
    Sami bey açıkladı ne oldu? Borç bittimi? Sn GÜRKAN vaktiyle açıklamıştı ne oldu? Borç bittimi? Bu konudaki ısrarınızı anlamak mümkün değil. İlhan bey donanımlı bir insan sistem içerisinde gerekli açıklamayı yapacaktır. Sanki Sn Geçit açıklama yapınca tüm borçlar ödenecekmiş gibi Niye açıklamıyor diye ısrarcı oluyorsunuz.
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Selim44 (3 hafta önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Gizli saklı mi kalsın ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • BELEDİYE ZEDE (3 hafta önce)
    Yeşilyurt Belediyesi güçlendirme ruhsatlarını onaylamıyor içerde kendi aralarında bir çatışma halindeler müdür değişecek ! yok eskisi imzalasın yok yenisi imzalasın diye bir kaos hakim vatandaşada 1 haftadır sistem yok falan filan diyerek oyalıyorlar bir halk anca bu kadar bezdirilir deprem Allahtan ama belediyenin yaptığı depremden daha yıkıcı ve yorucu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Selim (4 hafta önce)
    Akp ülkede adalet birakmadi ki yarattiği tahribatı en iyi bilenler zaten bize bir şey olmaz mantığı ile her şeyi yapıyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Osman (4 hafta önce)
    Ülkede siyasal İslam bitmedikce bu manzaraları çok yaşariz. Gerçek müslüman siyasete bulasmiyor zaten bu bademler gibileri de milleti istediği gibi uyutup servestine servet katiyor, ihale kovaliyor , ey israil deyip İsrail'le her türlü ticareti çeviriyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Demirel (4 hafta önce)
    Bir tane kalbimiz var, uzuuuun mu uzun damarlarımız var. Kalp sürekli kan pompalar baştan ayağa her yeri bu damarlar sayesinde gezer, sonunda yine kalbe gelir. Kirlenir, temizlenir, yoğunlaşır vs.. bu döngü akar gider. Canlıyı hayatta tutan en temel fonksiyondur. Anlatabildim mi? Kalpten kalbe döner durur.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ne anlatıyorsun kanka
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sevda ÜLKÜ (4 hafta önce)
    Bu dünya kolay Ahirette onca malın mülkün hesabını nasıl verecek bu adam?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yeşil belediye (4 hafta önce)
    Ne gerek var açıklamaya hesap mı sorulacak ki açıklansın yapanın yanına kalır oldu herşey kimse belediye başkanlık makamına maaş için gelmiyor yükünü tutmaya geliyor aksi olmasa üste servet versen kimse talip olmaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Orhan (4 hafta önce)
    Serbest piyasa ekonomisinde zabıtanın böyle bir yasal görevi olduğunu düşünmüyorum. Anca gramaj denetimi yapabilir. Pekiiii onu geçtim devletin yaptığı zamlara ne diyeceğiz? Akaryakıt, vergi , geçtiğimiz ve de geçmedigimiz koprulerw yapılan zamlar, her yer zam , bordrolu çalışanların sırtından aldığınız vergiler... Neden zam geliyor ????
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Oktay (4 hafta önce)
    Ancak hesapları toparliyorlardir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Oktay (4 hafta önce)
    Belediye birde kendi marketlerini denesin. Ayrıca belediye arkasına çadır kurup insanları saatlerce neden bekletir. Acaba malum market açılış yapacak ona gövde gösterisi yapıyor. Madem indirim yapacaksın tüm şubelerinde yap. Hem insanlar üst üste binmiş olmaz. Ama nerde
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 hafta önce)
    tüm belediyeler mallarını ve araçlarını satsalar,alacakalarını da ekleseler.10 yıllık iller bankasından gelirlerini de katsalar.yine borçlu çıkarlar.tüm ülke bu durumda ,akp döneminde belediyeler borçlanma noktasında tüm türkiye de yarışa girdiler.bu ironi değil gerçekten bu yaşandı.borçlanmayan belediye enayi durumuna düştü,kim daha fazla borçlanırsa daha çok iş yapmış olacaktı.yarış dolu dizgin gitti başkanlar bununla övündüler ,ödüller bile verildi .başkanlar şurdan şu kadar,burdan bu kadar kredi aldım diye övündüler.eğer devletin kurumsal destek ve kefilliği olmazsa ,normalde kapıdan içeri sokulup ,hesap dahi açtırmazlardı.özet:devletin malı (salla gitsin devletin borcu işte) mantık bu ve de devam ediyor..17 milyar 100 milyar olmazsa bu başkandan olmaz..
    %13
    %87
    Yanıtla
  • Samatyalı (4 hafta önce)malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Baştan sona, boş laf. Cümle kuramaman ayrı bir gaf. Sanma ki Milet saf. Eksikliğin yüzüne vurulmaz da Boş yapmana, gösterilirse af, Cehaletle kaplanır, dört bir taraf. O yüzden gel biraz kitap oku ve satır araların da neler gizli; Gör ve öğren ki, boş yapmayasın…
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Kafkasyalı (4 hafta önce)Samatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Yaparsa akp yapar. Ekonomiyi de batırır sorun yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 hafta önce)Samatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    gerçekler ortada,şair yazar olmaya gerek yok.
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Kafiyeli cümleler kurarak Milleti uyutarak Güya dolu cümleler zannettin yazdın. Ancak haberin yok buna bir tek sen inandın. Verdiğin cevap sana gelebilir hoş. Bilesin ne belge var ne rakam hepsi boş. Çok gördük böyle cevabı Ancak gerçeği ve hakikati söylüyen alır sevabı.
    %12
    %88
    Yanıtla
  • yunus (4 hafta önce)
    esenlik marketlermi denetleniyor 3 hafliler mi denetleniyor görüntülük cezaler herkes kendi keyfinde
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 hafta önce)
    Borç basına açıklayamayacak kadar büyük mü neden çekiniyorlar. Bu borç aynı zamanda halkın borcu. Malatyalılara borç açıklanmalıdır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Selim (4 hafta önce)
    Gri pasaport skandalında gidenler terör destekçileri miydi? İç işleri suluman bu skandala imza atan akp belediyesi heeeey gidi süslü Süleyman hey bir gün sen de yargilanirsin !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Davut (4 hafta önce)
    Skandalları bir yana daha gizlenen neler vardır kılıfına uydurulan... Malatya AKP'den başkasına oy vermezuk devam ettikçe nice bademler filizlenecek...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hakkı (4 hafta önce)
    Derler ki Özhaseki Malatya'ya geldiğinde bu belediyelerin borç ilan etmesi olayı gündeme gelmiş . Sn Bakan bu konuda çok sert tepki göstermiş . Ve yine derler ki mevcut bir başkana beğenmiyorsan istifanı ver sağda solda reklam yapma demiş. Ve yine derler ki borç mevzusundan hırsını alamayan mevcut başkan eski başkanın kadrolarını tasfiye andı içmiş :) vs vs Yani çok şey denmiş olmuş bitmiş . Özeti şu bundan sonra hiç bir AKP'li belediye borç alacak verecek kar zarar açıklamaz/açıklayamaz !!!
    %100
    %0
    Yanıtla