SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Belediyesi'nin 'Sorgulanamayan' Arsa Satışı!

A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi, Haziran ayındaki toplantıda meclisten satışı için yetki aldığı 60 taşınmazdan (gayrimenkul), Çırmıhtı- Mollakasım Mahallesi'nde bulunan 12 arsayı satışa çıkardı. Ancak, satış ihalesi 27 Ekim'de yapılacak olan arsaların, tapu tescil sisteminde sorgulanamıyor olması kafaları karıştırdı.

SATIŞ YETKİSİ VE SORGULANAMAYAN ARSALAR..

Yeşilyurt Belediye Meclisi, parsellerin satışı için 11 Haziran 2020 tarihinde Encümene yetki verilmesi kararı aldı.Aynı dönemlerde parsellerin tapu tescil (kayıt) için bürokratik işlemlere başlandı.

Belediye, sonraki süreçte bu yetki doğrultusunda, Mollakasım Mahallesinde 356 ada 1 nolu parselde ifraz (bölme) işlemleri yaparak 500 metrekare ile 1120 metrekare arasında değişen ölçekte 12 parsel  (356 ada 10-11-12-13-14-15-16-17-18-19-20 ve 21 nolu parseller) elde etti.

Parseller 16.09.2020 tarih 27.914 Yevmiye no'su ile tapu tescili yapıldı. Tapu tescilinden sonra parsellerin sorgulama işlemlerinin tamamlanması için kadastroya gönderildi. Kadastrodaki işlemler tamamlanmadan, parsellerin satış ilanı yayınlandı. Parselleri tapu sistemi üzerinden sorgulamak isteyenler, arsaların konumları, krokileri gibi taleplerine karşılık bulamadılar.

Konunun uzmanları, bu durumla ilgili olarak “Satışa çıkarılmasından 3 ay sonra tapu tescilleri yapılıyor. Bu bir soru işareti. Tapu tescilleri yapılmadan satışa çıkarılmasında yasal bir engel yok. Ama tapu tescili ve kadastro sorgulaması tamamlandıktan sonra satış ilanı yapılsaydı daha sağlıklı olurdu. Bu haliyle satışında ister istemez akıllara hiç de hoş olmayan soru işaretleri geliyor” ifadeleriyle satışın kamuoyunda olumsuz olarak algılanabileceğini belirttiler.

27 Ekim’de ihaleyle satışı yapılacak olan Çırmıhtı- Mollakasım Mahallesi'ne kayıtlı arsaların ada/parsel ve metrekareleri şöyle:

356 ada

10 nolu parsel: 1120 m2

11 nolu parsel: 580 m2

12 nolu parsel: 560 m2

13 nolu parsel: 511 m2

14 nolu parsel: 511 m2

15 nolu parsel: 788 m2

16 nolu parsel: 1031 m2

17 nolu parsel: 1020 m2

18 nolu parsel: 993 m2

19 nolu parsel: 962 m2

20 nolu parsel: 829 m2

21 nolu parsel: 865 m2

malatyahaber.com- gazetemalatya.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • levent (4 yıl önce)
    demek ki konunun uzmanı değilmiş :) tüm bilgiler yanlış
    0
    0
    Yanıtla
  • levent yeroğlu (4 yıl önce)
    1- başlık yanlış , satılan her arsa parsel sorgulama uygulamasında görünecek diye birşey yok. parsel sorgulama her nekadar resmi bir sayfa olsada sayısal ortamda görünen bir verinin resmiyeti yoktur, yani siz bir arsa alacaksanız bu işi yapan bir harita mühendisine danışmanız lazım. 2- satan kurum belediye ,o bölgede yenileme yapan ise kadastro müdürlüğü. arsası olan kişi arsasını istediği zaman satışa çıkarabilir, alacak kişi durumunu araştırır. 3- haberin içeriği de yanlış bilgilerle dolu , sanırım konunun uzmanı diye danıştığınız kişi bu konuda uzman değil...
    0
    0
    Yanıtla
  • metehan (4 yıl önce)
    Sorgulayıp ne yapacaksınız .... Oynamaya gönlü olmayan gelin yerim dar dermiş... Hava sıcak değilde nem çok nem nem
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)
    belediye ve belediye şirketleri sağa sola olan borçlarını ödemek için alacaklılara arsa teklif ediyor veya arsa tekliflerini kabul etmeyenlere de arsaları satarak ödemr yapıyor. bakalım arsalar bitince ne yapacaklar. milletin malını kendi çıkarlarına kurban ediyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Daha önce sattığı arsaları da büyükşehir belediyesine bildirmedi ağalarımız. Büyükşehir de o parseller hâlâ Yeşilyurt Belediyesi'ne ait sanıp imar planında düzenleme yaptı. Aylardır uğraşıyoruz ki tekrar eski imar durumuna dönsün.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (4 yıl önce)
    Yeşilyurt belediyesi alışık arsa satmaya normal.
    0
    0
    Yanıtla
  • YILMAZ (4 yıl önce)
    Mevcut kanunlarımıza göre Belediyeler imar düzenlemesinden elde ettikleri arsaları satamazlar.Okul,park,yeşil alan resmî daire,sağlık ocağı v.b Hizmetleri için tahsis yapmaları gerekirken kanunları hiçe sayarak ,milletin malını kar amaçlı satıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • fth (4 yıl önce)
    Benim anlamadığım belediye bu arsaları imar karşılığında alırken satmak için mi alıyor yoksa yeşil alan,yol , sağlık ocağı , okul gibi sosyal alanlar için mi alıyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yıldırım (4 yıl önce)
    Bu haber yüzde yüz selahattin gürkan tarafından servis edilmiştir. Çünkü malatyada çalışan tek belediye
    0
    0
    Yanıtla
  • kündübekli (4 yıl önce)Yıldırım isimli kullanıcı yorumuna
    Bu yorumu yazan zat belediye çalışanı ve çınar hayranı oldugunu söyluyorm ama ıspat edemem :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Pirasa (4 yıl önce)
    Alıcısı bellidir desem günah olur. Ben alayım desem yeri dağ başıdır. Bu acelelik niye.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Yılmaz (4 yıl önce)
    Herbiri bi yerden memleketin anasını ağlatıyor zerre hakkım varsa haram olsun
    0
    0
    Yanıtla