SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Meclisi Mahalle İsim Değişikliklerini Görüştü

Yeşilyurt Meclisi Mahalle İsim Değişikliklerini Görüştü
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar Başkanlığında Haziran Ayı Toplantısını gerçekleştiren Yeşilyurt Belediye Meclisi, Bostanbaşı Mahallesindeki 12 metrelik imar yoluna Malatya’lı Şehit Özel Hareket Polis Memuru Aytaç Altunörs’ün adının verilmesini kararlaştırdı. 

Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Toplantı Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda açılış ve yoklamanın ardından 09 Mayıs 2022 Tarihli Mayıs Ayı Toplantısının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi.

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kuzey Irak’ta yürütülen operasyonlarda şehit düşen Malatya’lı Özel Hareket Polis Memuru Aytaç Altunörs’ün adının Bostanbaşı Mahallesindeki 12 metrelik imar yoluna verilmesine yönelik hazırlanan Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonu Raporunu oybirliğiyle kabul etti. 

Vatan ve bayrak uğrunda şehadet şerbeti içen bütün şehitleri rahmetle yâd ettiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Ülkemizin birliği ve beraberliği için canından vazgeçerek şehit düşen yiğitlerimizle bizler her zaman gurur duyuyoruz. Bizler ülkemizde huzur ve güven içerisinde yaşıyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Yeşilyurt Belediyesi olarak şehitlerimizin isimlerinin yaşatılmasına çok büyük önem veriyoruz. Geçtiğimiz günlerde Çilesiz Mahallesinde yapımını tamamladığımız Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Semih Özbey Parkımızın açılışını yapıp, hizmete sunmuştuk. Bugün ki Meclis Toplantımızda ise Kuzey Irak’ta yürütülen operasyonlarda şehit düşen hemşehrimiz, kardeşimiz Özel Hareket Polis Memuru Aytaç Altunörs’ün adını gelecek kuşaklara taşımak için Bostanbaşı Mahallemizdeki 12 metrelik imar yoluna şehidimizin adının verilmesine karar verdik. Bütün şehitlerimizin ruhu şad, mekânları cennet olsun, ailelerine ve sevdiklerine bir kez daha başsağlığı dileklerimi iletiyorum.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyesinin ev sahipliğinde bu yıl 27’nci düzenlenecek olan Yeşilyurt Kiraz, Kültür ve Spor Şenliklerinde kortej, konser, yarışma ve spor müsabakalarının yapılması için Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün teklifini görüşüp onaylayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yeşilyurt Belediyesi iştiraklerinden Yeşil Gıda Seracılık Tarım ve Hayvancılık. İnş. Taah. İhr. İth. San ve Tic. Ltd. Şirketinin sermaye artırma talebini onayladı.

Yeşilyurt İlçesinin muhtelif bölgelerinde yapılacak olan sıcak asfalt ve sathi kaplama serimi, yol düzenleme, kaldırım yenileme, bakım, onarım ve tamirat işleri, park ve bahçe yapım işlerinde kullanılacak malzemelerin alımı için Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a yetki verilmesi toplantıda onaylanırken, Bahçebaşı Mahallesinin adının ‘Konak Mahallesi’, Su Mahallesinin adının ‘Horata Mahallesi’, Yeni Mahallenin adının ‘Banazı Mahallesi, Görgü Mahallesinin adının da ‘Cafana Mahallesi’ olarak değiştirilmesi yönelik Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonu Raporu görüşüldükten sonra kabul edildi.

Yeşiltepe Seyran Mahallesinde bulunan ve 112 Acil İstasyonu olarak kullanılan Yeşilyurt Belediyesi İrtibat Bürosunun Malatya Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü adına tahsisinin yenilenmesi talebine dair Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu okunduktan sonra kabul edildi.

Gündemindeki 10 maddeyi Temmuz Ayı toplantısında görüşmek üzere ertelenmesine karar veren Yeşilyurt Belediye Meclisi,  Temmuz Ayı Toplantısını 06 Temmuz 2022 Çarşamba Günü saat 14:00’de gerçekleştirecek.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Ahmet (1 yıl önce)
    Mehmet Çınar ve Selahaddin Gürkan 'a sesleniyorum. Malatya Konak, Su Mahallesi, Horata üstü Yeni Bahçe Sokağın devamındaki kadastro yolunun hâli berbat durumda. Resmi yol var ancak araç giremiyor. Bağımıza bahçemize araç ile ulaşmak istiyoruz. Yolun Tapu kayıtlarındaki şekliyle genişletilmesini ve asfalt şeklinde düzenlenmesini istiyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa akman (1 yıl önce)
    Malatya yeşilyurt aşağıbağlar Mahallesi imarı halen 20 senedir çözülmedi. Mağduriyetimiz giderilmiyor. Ne yapılıyor ne yapılmak isteniyor. Muamma.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Gerçek Malatyalı (1 yıl önce)
    Sanırım Topsöğüt de bu sene İmar Gelmezse oyların şimdiden %85 ini kaybedecek ancak İmar gelirse kazanır.Çünkü Topsöğütün Bütün Halkı İmarı Bekliyor.
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Topsöğütte kimse imar beklemiyor, yalan söyleme Gerçek olmayan Malatyalı...İmar girince betonlaşacağını biliyor.. Siyasetle ilişkilendirmen de bir akıl tutulması olsa gerek
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüsnü (1 yıl önce)
    Malatyada gezegen isimleri verildi.Adres soruyorsun mars sokak neresi diye cevap veriyor.Abi orası dünya dışında..Avukat,doktor,hekim,savcı isimleri de var.Soruyorsun Avukat sokak neresi diye Abi bu sokakda avukat yok diye cevap veriyorlar.Size önerim artık akademik ünvanlara geçin zaten ne olduysa oldu.Mesela Dahiliyeci mah.Kardiyolog sokak.Ordinaryus cad.Dentist sokak.K.doğum mahallesi..uyarmı?
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 yıl önce)
    Cafana eski ismini almış, güzel olmuş. Not: koskoca Malatya nın en büyük ilçesinin belediyesi toplantı yapıyor ve salonda Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Kurucusu ATATÜRK 'ün resmi yok...
    %79
    %21
    Yanıtla
  • yeşilyurt (1 yıl önce)
    ancak isim değiştirin ada parsel değiştirin üç belediyede aynı hataları yapıp duruyor imarda sıkıntı var şehir sıkıştı trafik alt üst olmuş GÜZEL MALATYAM ne hale gelmiş yazık çok yazık.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Yılmaz (1 yıl önce)
    Hıroğlu Mah. Ne Olacak. Muhtar Nerde..
    %58
    %42
    Yanıtla