SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Belediyesi'nin Yeni Başkanı Olacak

0
Güncellendi - 2018-05-12 01:53:42
Yeşilyurt Belediyesi'nin Yeni Başkanı Olacak
A- A+ PAYLAŞ

  • Yeşilyurt için AKP'de eğilim yoklaması yapıldı, 3 isim Ankara'ya çağrıldı, Cumhurbaşkanı adayı belirledi..

Hacı Uğur Polat'ın, milletvekili aday adaylığı için istifa eden Ahmet Çakır'ın yerine Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilmesiyle boşalan Yeşilyurt İlçe Belediye Başkanlığı görevi için AKP'nin adayının Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çınar olduğu ve Pazar günü yapılacak olan olağanüstü meclis toplantısında başkanlığa seçileceği bildirildi.

SABAH EĞİLİM YOKLAMASI YAPILDI AKŞAM ADAY BELİRLENDİ

Polat'ın yerine başkanlık görevini üstlenecek ismi belirlemek üzere Perşembe sabahı AKP bünyesinde eğilim yoklaması yapıldığı, isimleri ön plana çıkan Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Çınar, Mehmet Güner ve Mehmet Karaman'ın, Ankara'ya çağrıldıkları, saat 19.00'da da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildikleri, Erdoğan tarafından adayın Mehmet Çınar olarak belirlendiği öğrenildi.

AKP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya sosyal medya hesabında Mehmet Çınar'ın adaylığını duyurdu.

Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin, yeni başkanı seçmek üzere 13 Mayıs Pazar günü saat 14.00'te olağanüstü toplanacağı, mecliste çoğunluğa sahip olan AKP'nin adayı Mehmet Çınar'ın başkanlığa seçileceği bildirildi.

Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin 31'i AKP'li, 6'sı CHP'li 37 üyesi bulunuyor.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

63 yorum yapılmış

  • sıddık taş (6 yıl önce)
    dürüst çalışkan biri makamının hakkını verecek biri Allah hayırlı etsin rabbim utandırmasın Rabbim yardımcısı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (6 yıl önce)
    mehmet karaman mı çok güldüm ya... tam bir komedi :)
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz (6 yıl önce)
    Mesele Nereli olduğu değil, Nereli hissettiği
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    Rabbim hayırlı etsin bilip bilmeden konusuyorsunuz Memet beyin ailesi yıllardır malatya da yasar tüm yatırımları malatya da binlerce insana is imkânı sağlayan adıyaman da bir karış toprağı olmayan aileyi yadirgamaniz çok ayıp yeşilyurt ilçesi için hayırlı çalışmalara imza artacağından kimsenin şüphesi olmasın .
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan (6 yıl önce)
    Gerçekten içler açısı,bizim Adıyamanlı kardeşlerimizle hiçbir problemimiz olmadı.Bu şehri her şeyi ile sindirdikten sonra da olmaz.Malatyalı olup, bu şehrin belediyeciliğini yapacak Liyakat sahibi binlerce MALATYA'lı var.İstanbul örneğini veren saflar 18 milyonluk şehirle,750 bin nüfuslu şehir bir mi?Bir Malatyalı olarak bu durumdan ben rahatsızım.Bu durumu kabullenen Milletvekilleri ses çıkarmaya bilir.Ama Malatyalılar kendisine yapılanı asla unutmazlar...Büyükşehir,Yeşilyurt....valiler ve Emniyet kararnamesinde artık bir Adıyamanlı-Elazığlı Vali,İl Emniyet Müdürü de versinler. Hatta bu durumu kabul eden yada onay veren Milletvekillerinin bizi anlamaları için ,Ak Parti milletvekili aday listesinde ilk 5 sırayı Adıyaman-Elazığ-Bingöllülere versinler.O zaman böyle bir tablo karşısında bizlerin ne düşündüğünü anlarlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (6 yıl önce)
    adıyamanlılar bir birine çok tutkunlar birinden boşalan yere diğer adıyamanlıyı yerleştiriyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut hatip (6 yıl önce)irfan isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen doğru makarnanın rantını bitirdiler
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Birileri diyor ki bu adam olacak biz bu adamı bu adamda malatya yı yönetecek ve tek aday olarak teammül yapılıp sonra reise bildirilir ve seçilir. Size soruyorum nerde demokrasi halkın kendini yönetecek kişiyi neden seçemiyor. Millet bunun hesabını 7 haziranda olduğu gibi sandıkta verince bakalım bu kararları alanların reise yüzü olacak mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (6 yıl önce)
    Adam gibi adam Mehmet Çınar. Insallah disardan müdahale olmaz ve bireysel olarak baskanlık yapar. Yesilyurt belediyesini bu bataktan ve israftan başka işe yaramayan sözde projelerden kurtarmasi tek dileğim. Reis bu israfi nasıl görmüyor alamıyorum. Dagitma savurma ne zaman belediyecilik oldu???? Yazik oldu Yesilyurtun ve ülkemin giden paralarina
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut hatip (6 yıl önce)Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    İyide malatyaya ne yapmış
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    mesele nereli olduğu değil ama tersinden düşünelim. adıyaman belediye başkanı malatyalı, ilçesi gölbaşı belediye başkanı malatyalı. adıyaman il başkanı malatyalı. milletvekili adayı malatyalı. adıyamanlılar ne yapardı acaba? zamanında malatya'da olan bölge müdürlükleri tek tek elazığ'a gitti. bir tanesi malatya'ya alınmak istendi elazığ'da kıyamet koptu. şehir hastanesi malatya'ya yapılacaktı, elazığlılar son dakika golüyle elimizden aldı. ayrıca adıyamanın nemrutla ilgili malatya'ya olan tepkilerini de unutmuş değiliz. mesele sadece adıyaman da değil çoğu müdürlüklerin başındakiler elazığ, adıyaman, kayseri ve bingöllüler. malatya'da malatyalılar derneğinin kurulması şimdi daha iyi anlaşılıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bak kardeşim nereli olduğu ne yaptığı değil insanların meslekleri değilde siyaseti meslek olarak yapmaları son dönemlerde Malatya’daki siyasileri çoğu memur zihniyeti ile atama ile birbirine elverme şekili yönetmek anlayışından rahatsız olmamız bu el verme işi akraba yandaş ilişkileri artık insanları rahatsız ediyor bu insanlar kendi mesleki dışında siyasetsen emekli olacak hale geldiler ve asla bu işin sonu gelmeyecek bunlar gitse yenilerini de bunlardan olacak böyle gelmiş böyle gidecek çünkü bu işi bıraktıkları zaman Sudan çıkmış balık gibi olurlar bu işi bırakıp insanların içine karışıp mesleğini tek yapan avukat ihsan kocadır ve geriye dönüp bakmamıştır
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya da ne oldu ki adıyamn lıların işgaline uğradık hiç mi yokdu malatya lı biri.vay memleketin haline
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut hatip (6 yıl önce)murat isimli kullanıcı yorumuna
    Neden
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Malatyali (6 yıl önce)
    Darilmaca gucenmece yok Cok safsiniz eyyyyyy Malatyalilar cok saf...
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET SARI (6 yıl önce)
    Yeşilyurt için hayırlı olsun.Mehmet Beyin teknik ekibi ile vizyon belediyecilik sunacağını düşünüyorum.Faydali olması halinde nereli kimlerden olmuş çok önemli değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • ŞEREFHANLI (6 yıl önce)
    Mehmet çınar malatya da doğup büyümüş tür inşallah başarılı olur çalışkan ve dürüstlüğü ile tanınır Allah hayırlı etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    Buradaki yorumlara bakıyorum da insanlar şu memleketli bu memleketli diye yorum yapıyor.Biz insanların memleketine göre ayrım yapmamalıyız.İş icraata bakmalıyız bence.Hem adıyamanlı olsa sivaslı olsa ankaralı olsa izmirli olsa istanbullu olsa ne yazar.İş yapsın İcraat yapsın.Bu güzel Malatyamıza Birşeyler katsın.Yenilik yaratsın.Bence bu yeter.Bakalım ve göreceğiz çalışmalarını.Yeşilyurt bölgesine yapacağı yeniliklerini göreceğiz.Bence böyle düşünmeliyiz. Şimdiden Tebrik Ediyorum.Başarılarının Devamını Diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    Bir Malatyalı olarak Mehmet ÇINAR Başkana başarılar diliyorum çekemeyenler olabilir tabikide, Ahmet ÇAKIR da Malatyalı ama adama demediklerini bırakmıyorlar. Bunların derdi Malatyalı Adıyamanlı değil. Akpartinin elini zayıflatmak. Akpartiliyim ama akpartiye oy vermeyecem diyenler zaten hiç akpartili olmadılar milleti kandırıp reisin elini güçsüz bırakmak istiyorlar. Vekil adayları belli olmamışken böyle konuşmaları bir oyun. Gerçek bir Malatyalı hiç ayırım yapmaz yeni başkanı tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet bey söylemlerinize katılmamakla birlikte samimi ifadelerinden dolayı teşekkür ediyorum tamda bunu anlatmak istemiştim cevap 30 dakika aldım
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (6 yıl önce)
    Değerli hemşerilerim neden bilmiyorum ama sanki akparti Malatya insanların aklı ile dalga geçiyor bu kadar olmaz ya biz reise canımız feda dedikçe bunlar bizi enayi yerine koyuyorlar 5 seferdir il başkanı ya belediye başkanı ya milletvekili oluyor hiçbir yeni yüz yok aynı insanları görmekten midemiz bulandı şimdide belediyeler birbirine al gülüm ver gülüm gerçek sevgimiz kullanıyorlar bu kadar itici insanları görmekten etrafındaki yalakalardan ve takiyecilerden bıktık allahtan korkun hatta utanın
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahiM44 (6 yıl önce)
    Özal gitti Malatya üvey evlat oldu. Malatya'da bu şehri yönetecek bulunamadı.Çare Adıyaman desene Vah haline Malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut hatip (6 yıl önce)ibrahiM44 isimli kullanıcı yorumuna
    Başkan yerli ve milli olmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet turan (6 yıl önce)
    Meclis kapanmadan bir kara alsınlar da Malatya'yı direk Adıyaman'a bağlasınlar bence. bu işin varacağı yer orası zaten.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle bu gidişlede olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent TAŞ (6 yıl önce)
    Ayıp üstüne ayıp Malatyalı kurulduğu da adıyamanlı geliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Eray (6 yıl önce)
    Malatyada cok bilgili kişiler varken adıyamanda niye secıyorlar yazık oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Arkadaşlar bir yönetici Adıyamanlı veyahut Malatyalı olsun.Önemli olan memlekete hizmet ediyor mu biz ona bakalım.Bir insanın karakterine,ahlakına bakalım.Eğer bunlarda sorun yoksa kimseye bölgesel ayrımcılık yapmayalım.Hepimiz bu vatanın evlatlarıyız.
    0
    0
    Yanıtla
  • mişmişhaber (6 yıl önce)
    '' BASİRET '' nedir kimlerde olur bi araştırın.. Malatya halkının hakkı hukuku hepinizden sorulur bir gün.. Lanetlendiniz artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • ömer taş (6 yıl önce)
    dürüst çalışkan biri makamının hakkını verecek biri Allah hayırlı etsin rabbim utandırmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • Berk (6 yıl önce)
    Hayırlı olsun. Yüksek İnşaat Mühendisi olması avantaj.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Adıyamanlı olanlar belediyede amir memur temizlik işçisi olabilir daha iyi hizmet alabilir ..hamdolsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (6 yıl önce)
    Ben Mehmet Çınar Beyi tanımam bilmem ama inşallah Yeşilyurt ilçemiz için hayırlı olacaktır diye düşünüyorum.Meslek itibariyle İnşaat Yüksek Mühendisiymiş.Ahmet Münir Erkal dan sonra,İlk defa işi bilen birini başkan olarak görüyoruz,Diğer ilçe belediyelerimizde,Büyükşehir belediyesinde de böyle meslek sahiplerini işi bilen birilerini görmek istiyoruz. Malatyamız için herkesin çalışmasını istiyoruz.... Hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • AVCI (6 yıl önce)
    ADIYAMAN MALATYA ayrımının zamanı mı kim liyakatlıysa onu seçmek lazım varsa bir bildiğiniz söyleyin yoksa susunuz basitlikle nereye kadar gidebiliriz
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya (6 yıl önce)
    malatyamıza SİNERJİ katarlar .
    0
    0
    Yanıtla
  • ilhan BÜLBÜL (6 yıl önce)
    Allah hayırlı etsin son günlerde ak partinin verdiği en doğru karar başarılarının devamını diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Yılmaz (6 yıl önce)
    İyice ak partiden soğudum
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    GÖZ BOYAMAK İÇİN YAPILMIŞTIR YOKSA BAŞKANI BİRİLERİ BELİRLİYOR ZATEN SONRA EĞİLİM YAPILDI İSTENDİ DENİLİYOR ALLAH AŞKINA MİLLET UYANDI ARTIK ADALET İSTİYORUZ ADALET
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    EĞİLİM YOKLAMASIMI YAPILMIŞ DOĞRU GÖZ BOYAMAK İÇİN YAPILMIŞTIR YOKSA BAŞKANI BİRİLERİ BELİRLİYOR ZATEN SONRA EĞİLİM YAPILDI İSTENDİ DENİLİYOR ALLAH AŞKINA MİLLET UYANDI ARTIK ADALET İSTİYORUZ ADALET
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (6 yıl önce)
    bir adıyaman lı gitti biri geldi malatya yı adıyaman lılar yönetiyor acayip tutkunlar helel olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    istanbulu istanbullularmı yönetiyor değiştirin bu kafayı.
    0
    0
    Yanıtla
  • meçhul asker (6 yıl önce)
    zaten adem ile havva da adıyamanlı idi ne kadar batıl bir düşünce mehmet çınar malatya lı dır ayrıca adıyamanlı olsa ne üstünlük ancak takvadadır çekemiyenler adıyamanlı yaftası yapıştırmayın başka eleştiri bulun
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyaman lı olduğunu herkes çok iyi biliyorr
    0
    0
    Yanıtla
  • ali yılmaz (6 yıl önce)
    HAHAHAHAHAHA malatya battalgaziyede baskilli birini seçersiniz. DURMADAN İKİ CUMHURBAŞKANI ÇIKARTTIK diye sağdan soldan konuşulursa gerçekten büyük tepki veririm.
    0
    0
    Yanıtla
  • ilyas (6 yıl önce)
    Mualesef ,Malatyalılar nasıl harcanır bunuda gördük. Her ne kadar Daha önce Malatyaya bağlı olsada; NEMRUT dağı hala bizim diye direnen bir Adıyaman var. Tüm kadrolarıda hızlı hızlı Adıyamanlı kardeşlerle doldurdukları gibi birde boş arsalara paso göç ile adam getirip iyice kök saldılar. Bunun ilk örneği BATTALGAZİ 'de yaşanmıştı. Bizim MALATYALI asıl yerlilerde avucunu yalasın. Mualesef, MALATYALILAR birbirine tutkun değiller. Gelenlerde Hikaye türü MALATYALILAR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Malatya bu işte Seçim zamanı artık akılanın akılanınnnnn malatyalılar adıyamanlılar bizi idare ediyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Aslan (6 yıl önce)
    Yazık malatyam yazık gerçekten üzülüyorum memleketim için bu türde çözüm üretemeyen çözüm süz insanları getiriyorsunuz ya belediyelerimizin başına . Diyecek bir şey bulamıyorum. Oyum u reise vericem ama ne millet vekilliginde nede belediyede oyumu falan vermem .
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet YILDIRIM (6 yıl önce)
    daha çoook yakınırız 24 haziran geliyor bakalım ne tepki verecek bu çok dertli malatya seçmeni.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    Adıyaman kadar başınıza taş düşe ozaman yurt dışında tükler siyaset yapasın olacak şeymi ya ayıp ırkçılık dinen yasaktır
    0
    0
    Yanıtla
  • tufan kaya (6 yıl önce)
    arkadaşlar ben şehır ayırımına karşıyım Malatya adıyamanın bir farkı yok.cok dogru,,.yanlız devlette yıllarca İl Müdürlüğü idarecılık yapan vizyon sahıbı dolu bir insan ,sosyla çevresi olan ,,.sayın DURSUN SUCU beyın beledıye başkanı olması gerekiırdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Burak (6 yıl önce)
    Eğilim yoklamasımı!!! kimsenin ağzına bal sürmeye çalışmasınlar millet biliyor yoklamanın nasıl olduğunu
    0
    0
    Yanıtla
  • ufuk (6 yıl önce)
    Adiyamanlıların başımız üstünde yeri var her zaman lakin MALATYA kendi kültüründen kendi sokaklarinda büyüyen, kendi şivesiylen konuşan, malatyayi karış karış tanuyan birini baskan görmek ister, ne yazık ki bu yapilan türkiyenin başka hiçbir vilayetinde görülemeyecek bir olaydir
    0
    0
    Yanıtla
  • Şüle (6 yıl önce)
    Elazığ Adıyaman Bingöl revaçta Artık Malatyalı kalmadı bari şehri de kendi illerine katsınlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Karaçorlu (6 yıl önce)
    Adıyaman demek malatya demektir. Sonradan il olmuştur. Ayırım yapılamaz ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Karacorlu karde$ sende adiyaman lisin biliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Adı üzerinde sonradan il diyorsun il ne demek il ayrı valisi ve belediyesi olan yer demektir Adıyaman örfi ve kültürel olarak da Malatya yla yakınlık arz etmez bunun neresi ayrımcılık Malatya yi Malatyalılar a bırakmak gerek sen bence Adıyaman la ilgilenmelisin karacorlu
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne demek ya Adıyaman demek Malatya demek saçmalamayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Malatya'ya neden hep Adıyamanlı kişiler atanıyor. Malatya'nın yetiştirdiği kimse mi yok? Bazı kesimlerin yani malatyamızı yöneten 2-3 kişiden bahsediyorum kim işlerini görecekse onları aday gösterip başkan yaptırıyorlar. Bunun hesabını sanmasınlar sorulur. Millet en güzel cevabı 24 haziranda sandıkta bunları vekil yapmayarak verecektir. Bakalım oy kaybının hesabını reise nasıl verecekler...
    0
    0
    Yanıtla
  • meçhul asker (6 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    reis de rizeli ama istanbul belediye başkanı oldu ve ülkenin başında çekemiyorum desene şuna adıyaman ı bahane etme?
    0
    0
    Yanıtla
  • Allah’ına kurban Malatyalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya hiçbir zaman hesap sormaz o yeteneği öteden beri yok reva görülene takdir buyrulana razı olmak yapabileceği en iyi meziyettir öyle olmasa iki dönem üst üste ahmet çakır i 3 4 dönem Öznur Çalık ı secmezdi
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (6 yıl önce)
    Bir adiyamanli buyuksehir e bir adiyamanli yeşilyurt uyu Malatyali uyu öz vataninda yetim oldu öz memleketinde yetimmm bu da Malatya ya Malatyaliya yeterr
    0
    0
    Yanıtla
  • meçhul asker (6 yıl önce)Metin isimli kullanıcı yorumuna
    kıskandınmı :)
    0
    0
    Yanıtla