Malatyaspor'un Lig A'nın 34 haftalık maratonunda ilk iki takım arasında kalamayıp Süper Lig umudunu, Pazar günü başlayacak play-off maçlarına bırakması ve İsmail Kartal'la yollarını ayırmasından sonra teknik direktörlük için Metin Yıldız'la 1 yıllığına anlaşıldığı öğrenildi.
Metin Yıldız'la 31 Mayıs 2008 tarihine kadarki süre için anlaşıldığı, Yıldız'ın yardımcılıklarını Adnan Eser, Abdullah Güllü ve kaleci antrenörü Yusuf Köknar'ın yapacakları bildirildi.
Yöneticilerle teknik kadronun anlaşma için bugün öğle saatlerinde Merter'deki Greenpark Otel'de biraraya geldikleri, anlaşmanın sağlanmasından sonra Yıldız dışındaki teknik kadro ve bu otelde toplanan futbolcuların, play-off maçları öncesi hazırlıkların sürdürüleceği Bolu- Gerede Esentepe'deki kamp yerine hareket ettikleri, Yıldız'ın da akşam saatlerinde kampa katılacağı öğrenildi.
Malatyaspor'un eski futbolcularından olan Metin Yıldız; bu sezon Hikmet Karaman, Hayati Palancı ve İsmail Kartal'dan sonra sarı- kırmızılı ekipte görev üstlenen 4. teknik direktör oldu.