Malatya'da yılın Ahisi seçilen Terzi Hamdi Demirel, 60 yıldan beri mesleğini sürdürüyor.
Malatya Ahilik Kutlama Komitesi tarafından 2010 yılının Ahisi seçilen Malatya Terziler ve Gömlekçiler Esnaf Odası üyesi Terzi Hamdi Demirel, meslek faaliyetlerini Büyük çarşıdaki terzihanesinde sürdürüyor.
Terzi Demirel, "Çıraklık, kalfalık ve ustalığım dahil 60 yıldır bu işi yapıyorum ve 1961 yılından beride dükkan çalıştırıyorum. Şuanda net sayı bilmiyorum ama şimdiye kadar yetiştirdiğim çırak sayısı 30'u geçmiştir. Şuanda bu mesleğe rağbet yok, konfeksiyon bu mesleği bitirdi. Bizimle birlikte bu meslek biter" diye konuştu.
Kendisini ilköğretimi bitirdikten sonra Malatya'nın tanınmış dönemin terzilerinden Cevdet Usta'nın yanında yetiştiğini söyleyen Terzi Hamdi Demirel, "Yetişkin arkadaşlar bile tezgahlarını bırakıp, konfeksiyon atölyelerinde çalışmaya başladılar. Terziliğin istikbal vaad eden bir yönü kalmadığı için çırak gelmiyor. Ben 1 haftada 1 takım dikerim. Ama normalde bir kişi haftada 2 tane takım elbise diker. El sanatlarının hepsi bitti. Malatya'da çok seçkin ustalar vardı. Bizim yanımızda 6-7 tane kalfa çalışılırdı. 1980'den sonra bu iş bitti" şeklinde serzenişlerde bulundu.