SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yine Malatya İsmini Lekeleyen Bir Olayla Karşı Karşıyayız"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba; “AKP’nin, isimleri çeşitli skandallar ve suçlamalarla anılan daire müdürlerine kol kanat germesi, işlenen suçlara ortak olduklarının  ispatıdır” iddiasında bulundu.

VAZGEÇİLMEZ MÜDÜRLER!
Ağbaba, AKP’nin kamuda kokuşmuşluğa sebep olduğunu, isimleri mahkeme dosyalarında yer alan daire müdürlerinden her ne hikmetse ! vazgeçemediğini,Gri Pasaport ve usulsüz yıkım ihalelerinde isimleri yer alan önceki dönem İl Milli Eğitim ve Çevre Şehircilik Müdürlerinin başka şehirlerde görevlendirilmesinin, kurumunda 5 bin uyuşturucu hap ele geçirilen Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü’nün  teftiş raporunun 4 ay sumen altı edilerek korunmasının , AKP’nin kamuyu kimlere teslim ettiğinin ve onlarla nasıl hareket ettiğinin göstergesi olduğunu öne sürdü.

"SANKİ MALATYA’DA MÜTEAHHİT YOK!"
24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından hasar gören okullar, kamu kurumları ve sivil vatandaşlara ait binaların Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Malatya Valiliği YİKOB tarafından usulsüz ve ihalesiz şekilde yıkılmak istenince konu yargıya taşınmış, Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi  dosyanın Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine karar vermişti. Aralarında rüşvet alıp verme, usulsüz ihale verilmesi, resmi işlem yapılmadan yakınlara ihale verilmesi, Malatya’da aynı işi yapabilecek müteahhitler varken, başta Elazığ olmak üzere çevre illerden tespit edilen 5-6 müteahhide sürekli ihaleler verilmesi,bina yıkımı işlerinin çok büyük kısmının tek bir firmaya verilmesi gibi çok sayıda suçlamanın yer aldığı dava dosyasında, önceki dönem İl Milli Eğitim Müdürü ile yine önceki dönem Çevre ve Şehircilik Müdürü‘nün bu işlerden menfaat elde ettikleri öne sürülüyor.

"RÜŞVET ALMA-VERME VAR, MENFAAT-ÇIKAR VAR,UTANMA-CEZALANDIRMA YOK"
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Ağbaba, “Yine Malatya ismini lekeleyen bir olayla ile karşı karşıyayız.Dava dosyası incelendiğinde görülüyor ki kamunun çivisi çıkmış. Daire müdürü kamu ihalelerini hemşerilerini, arkadaşlarını zengin etme aracı olarak kullanmış.AKP’nin daire müdürleri o kadar rahat hareket ediyorlar ki, -ben ne yaparsam yapayım, başıma bir iş gelmez- diyerek hareket ediyor.Düşünün ki depremden bile rant elde etmek istiyorlar. Usulsüzlük var,rüşvet alma-verme var,menfaat ve çıkar var.Bir tek utanma yok. Cezalandırma yok” dedi.

"AİLE VE SOSYAL HİZMETLER MÜDÜRÜNÜ DE BAŞKA BİR ŞEHİRE MÜDÜR YAPARLAR!"
Ağbaba , AKP’nin Malatya’yı ne hale getirdiğini görmek için kamuya bakmanın yeterli olacağını iddia ederek, “ Mahkeme dosyasında ‘menfaat elde ettikleri” tespiti yer alan  önceki dönem Çevre ve Şehircilik Müdürü’nü Karaman’a, Milli  Eğitim Müdürü’nü Balıkesir’e müdür yapmak bu müdürlerin arkasındayız mesajından başka bir şey değildir. Ne vazgeçilmez müdürlermiş ki her iki müdür de boşta bırakılmıyor.

Bir başka koruyup kollama ise Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde karşımıza çıktı. Kurumunda 5 bin uyuşturucu hap ele geçirilen il müdürünü 4 ay boyunca defalarca gündeme getirmemize rağmen inceleme raporları bakan tarafından sümenaltı edildi. Nihayet baskılar sonucu geçtiğimiz haftalarda müdür görevden alındı. AKP, bu müdürü de kısa süre sonra bir başka şehire müdür yaparsa şaşırmamak lazım.” İfadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Eyşan (2 yıl önce)
    https://malatyayenises.com/personeli-ankaradaki-villasinda-calistirmis/ Malatya yenises gazetesinde inanılmaz bir haber daha yayımlanmış Malatya Turgut Özal Üniversitesi ile alakalı bu da inanılmaz bir skandal. Malatya Haber lütfen bunun da haberini yapar mısınız
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Semih (2 yıl önce)
    Malatya'da bir müdür kızının evine dolap yaptırıyor müdür iş yaptırdığı müteahhite artık kimse korkmuyor ki istediğimiz kadar yazalım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Yorumcu arkadaslar vekilimizin soyledikleri dogru turgut ozal universitesinde olan yolsuzlugu temizlik is is olarak alinan yandaslari idareciler mudur olarak makamlara getirdiler bir tuu olaylarin ustune sorusturma yapilamiyor cunku akp torpili olarak o makama sahip olduklari icin surekli Engel koyuyorlar vekilin bacisi ve enistesi oldugu icin uyanin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Batuhan (2 yıl önce)
    Veli Ağbaba bunları dile getireceğine şu Malatya Turgut Özal Üniversitesinde olanları niye dile getirmiyorsun. Böyle olunca bütün samimiyetini yitiriyorsun kesinlikle !
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Sahi neden üniversitede ki olayları anlatmıyor?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aysun (2 yıl önce)
    Ticaretle uğraşan belediye başkanlarını ve vekilleri bir daha aday göstermesinler.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Ağbaba esnaf değil, ticaretle uğraşmıyor değil mi?
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Malatya lı (2 yıl önce)
    Bu olayları tekrar tekrar mecliste anlatarak bütün Türkiye ye malatya ya sizde katkıda bulunuyorsunuz..
    %61
    %39
    Yanıtla
  • Mehmet4420 (2 yıl önce)
    Onu bunu bosver de Turgut Özal üniversitesinde olan olaylari niye mecliste anlatmiyorsunuz. Üniversite de yapilan hukuksuzluk, adam kayırma, usulsüz işler, tirnakcidan, temizlikciden yapilan öğretim üyelerini neden sorgulamiyorsunuz?
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Orayı konuşmaz konuşamaz. Benim oğlum nina okur döner döner yine okur. Bu adamın yaptığı dost bizi pazarda görsün. Turgut özal üniversite olayları ayyuka çıktı adam hiiiççç duymamış gibi eski pilavlı çiğnemeye devam ediyor. Ayıp ayıp. Yapmayın bu adamın haberini artık.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Birilerinden çekiniyor herhalde yoksa üniversitenin haberinin çıktığı ilk gün üniversitenin önünde açıklama yapardı.
    %72
    %28
    Yanıtla