SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS de Avrupa'dan Sonra Gidenlerden.!

A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor, UEFA Avrupa Ligi’nde Türkiye’yi temsil ettikten sonra Süper Lig’de küme düşen Anadolu takımları kervanına katıldı.

Avrupa kupalarında Türkiye'yi temsil eden Kardemir Karabükspor, Osmanlıspor, Akhisarspor’dan sonra BtcTurk Yeni Malatyaspor da Süper Lig'de tutunamadı. Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden Anadolu takımları, Süper Lig’de ise küme düşerek ilginç bir istatistiğe imza attı.

Süper Lig'de 2018-2019 sezonunu beşinci sırada tamamlayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda mücadele etme hakkını kazandı.

Süper Lig’deki ikinci sezonunda ortaya koyduğu performansla dikkatleri üzerine çeken sarı siyahlılar, Süper Lig öncesi Avrupa arenasına çıktı. UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turunda Slovenya temsilcisi Olimpija Ljubljana’yı 2-2 ve 1-0’lık skorla eleyen BtcTurk Yeni Malatyaspor, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Sırbistan ekibi Partizan ile eşleşti. İlk maçı deplasmanda 3-1 kaybeden Malatya temsilcisi, sahasında oynadığı rövanş maçını 1-0 kazandı ancak elenmekten kurtulamadı.

İlk kez yer aldığı Avrupa arenasında oynadığı 4 karşılaşmada 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1’de mağlubiyet aşan sarı siyahlılar, bu anlamda ülke puanına da katkı sağlamış oldu.

Türkiye’yi Avrupa arenasında temsil eden BtcTurk Yeni Malatyaspor; Kardemir Karabükspor, Osmanlıspor ve Akhisarspor ile Süper Lig’de aynı kaderi paylaştı. Bu takımların hepsi Türkiye’yi temsil ettikten sonra küme düşmenin üzüntüsünü yaşadı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

ARŞİV FOTO: Yeni Malatyaspor Avrupa Ligi'nde ilk turu geçtikten sonra.. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Naci Günata (4 yıl önce)
    Yônetim hakemler ve teknik direktör birlikte düşürdüler
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (4 yıl önce)
    Düşme yoooookkkk
    0
    0
    Yanıtla
  • . Mehmet (4 yıl önce)
    Malatya düşmedi adil ve tayfası bilinçli düşürdü adilin hatırlı kişiler dediği gelsin kurtarsın
    0
    0
    Yanıtla
  • yandaş (4 yıl önce)
    adil gevrek gevrek gevrek gülüyordur şimdi
    0
    0
    Yanıtla
  • Blnt (4 yıl önce)
    İyi gün para gün fotoğrafı malatyamı umurlarında hepsi kaçtı Başkan yönetim ne akla hizmet ettiler anlamıyoruz zaten malatyamızın sahibi yok...
    0
    0
    Yanıtla
  • şevket uşak (4 yıl önce)
    Malatya spor ilel ilgili lütfen artık haber yapmayın öldü gitti defin işlemi bitti 3.de geçti mevlüdünü okuduk ruhuna fatihalar gönderdik Adil başkanada Allah rahmet eylesin Malatya sokaklarında kalede pütürgede gönül rahatlığı ile dolaşabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Elazığlılar (4 yıl önce)
    Elazığ- malatya derbisini özlemiştik:)
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya 50 sene duracak siz de 50 sene çalışacaksınız ki Malatya’nın seviyesine ulaşasınız...
    0
    0
    Yanıtla
  • İnşallah Elazığ ve Malatya tekrardan süperligde karşı karşıya gelir. Düşmanlığı bırakın bizler kardeşiz depremde birbirimizin yaralarını sardık. Kız alıp veriyoruz. Futbol yüzünden bırakın bu düşmanlığı
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Malatyayı Adil Gevrek ve yönetimi düşürmüştür malatyaspor düşmedi
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (4 yıl önce)
    Takım bağıra bağıra düştü adil gevrek ve ekibi izledi Ali ravcı ve yönetim acil istifa etmeli kulübün gelir gider dengesi en ince ayrıntısına kadar açıklanmalı bu kentin hiç mi sahibi yok bir tane Malatyaspor lu avukat damı yok bu yönetim hakkında suö duyurusunda bulunsun yazıklar olsun....
    0
    0
    Yanıtla