SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'den Sonra Göztepe de Süper Ligden Düştü

YMS'den Sonra Göztepe de Süper Ligden Düştü
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Gaziantep FK ile Göztepe, 1-1 berabere kaldı. İzmir ekibinin bitime 4 hafta kala küme düşmesi kesinleşti. 2 hafta önce ligden düşen Yeni Malatyaspor'dan sonra, Göztepe ligden düşmesi kesinleşen ikinci takım oldu. Ligden bu sezonda toplam 4 takım düşecek.

Kader maçında fair-play örneği
1-1 sonuçlanan maçın son dakikalarında ilginç olaylar oldu.

90+3. dakikada orta çizgide yapılan hakem atışı sonrası Soner'in vuruşunda direkten dönen topla buluşan Adis Jahovic'in vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-1

90+5. dakikada, hakem atışı sonrası gol atıldığı gerekçesiyle Göztepeli futbolcular fair-play örneği sergileyerek Gaziantep FK'nın Figueiredo ile skoru eşitlemesine izin verdi. 1-1

90+7. dakikada Göztepe kalecisi Arda'nın Figueiredo'ya yaptığı müdahale sonrası hakem penaltı kararı verdi.

90+8. dakikada penaltı atışında topun başına geçen Muhammet Demir, fair-play örneğine karşılık vererek meşin yuvarlağı dışarı gönderdi.

Maçın son anlarında yaşanan pozisyonlar ile ilgili de konuşan Gaziantep Teknik Direktörü Erol Bulut, "Maçın son 10 dakikası ilk 80 dakikaya göre çok daha heyecanlı oldu. Son anlarda hakem atışıyla rakip golü bulunca fair-play örneği gösterdiler. O pozisyonda bizim futbolcular hava topu ile oyunu rakibe bıraktı ama onlar gol attı. Bizim takım o pozisyonda rakibe baskı yapmadığından Biz de gole itiraz ettik. Rakibin de bu durumda topu aldıktan sonra geriye dönmesi gerekiyordu ama onlar ileriye oynayarak kalemize gol attılar. Sonrasında rakibimiz yine gösterdiği fair-play ile topu bize bıraktı ve biz de skoru eşitledik. Sonrasında yaşanan penaltı pozisyonunda ise futbolcularımız fair-play örneği gösterdi. Mami, penaltı pozisyonunda topu dışarı vurdu. Sonrasında da maç berabere bitti" ifadelerini kullandı.

Göztepe Teknik Direktörü Stjepan Tomas: Çok üzgünüz
Göztepe'de teknik direktör Stjepan Tomas, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında maça iyi başlamadıklarını söyledi.

Tomas, şunları kaydetti:

"Maalesef küme düştük. Çok üzgünüz. Maçla ilgili maça kötü başladık. Sonrasında toparlandık oyun olarak kontrolü ele aldık. Yine çok pozisyonlar elde etti, fırsatlar bulduk ama yine atamadık. Daha önce maçı bitirebilirdik ama olmadı. Üzgünüz."

Gazeteciler "Takımınızın maçta gösterdiği fair-playı nasıl yorumluyorsunuz ? sorusuna ise Tomas, şu değerlendirmede bulundu:

"Ben o pozisyonu görmedim, belki fair play değildi ama sonra bizim yöneticiler normal pozisyon olduğunu söyledi. Bende oyunculara bağırdım devam etmeleri için ama öyle karar aldılar."

Gaziantep, AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • yıldırım (2 yıl önce)
    göztepe ile kaderimiz aynı.. yıllardır beraber çıkıyoruz.. beraber de düşüyoruz.. açıkcası ben yılların malatyaspor taraftarı olarak yenimalatyadan çok göztepeye üzüldüm. çünkü ortalama 20. bin taraftara oynuyordu ve büyük camia. malatyayama gelince adil gevrektten dolayı biz hak ettik. 50.bin 100.bin dolara oyuncu aldı milyon yurolara sattı nerde halbur altı oyuncu varsa aldı nerde beleş oyuncu varsa aldı bide hem giden oyunculara hem oynuyan oyunculara para vermiyosun bide 300. milyon borç bu nasıl oluyor.. takımla.. şehirle ve taraftarla ilgisi olmayan bir yönetim vardı. süperlige yakışmayan ve vurdum duymaz yönetim olduğu için aynı.. ilin valisi belediye başkanı ve milletvekileri çok duyarsızlardı ve tiyatro izler gibi adil gevreği izlediler bunlar için malatyanın düşmesine üzülmedim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)
    Evet göztepe düşmüş olabilir ama Malatya ile göztepeyi karşılaştırmak mümkün değildir.Göztepe başkanı Sn.Sepil borç yükü altındaki göztepeyi aldı.Borçlarını azalttı.Göztepe gene çıkabilir,Ancak Malatya a.gevrek denen biri tarafından sıfır borçla süper lige çıkmış 300 milyonu batırıp,sadece takımı küme düşürmemiş,klübün geleceğini bile bitirmiştir.Bu hesap sorulmayacakmı?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 1650744005 (2 yıl önce)Hüsnü isimli kullanıcı yorumuna
    Değerli Hüsnü bey hiç bir organize işte hesap sorulmaz çünkü ipin ucu nereye gidecek kestirmek mümkün değildir kapanır gider.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Kulüpleri borç batağına sokan ,hesap vermeden çekip giden yönetimler özür dilerim başkanlar kulüplerin bu duruma gelmesinin tek sorumlusudurlar.mutlaka ve mutlaka bu keyfi yönetimlerden devletimiz hukuk içerisinde hesap sormalidir,bakın bizimkine hesap verme yasası çıkmadan istifa etti ve çekti gitti.
    %100
    %0
    Yanıtla