SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'nin Eski Futbolcusu Hayatını Kaybetti

YMS'nin Eski Futbolcusu Hayatını Kaybetti
A- A+ PAYLAŞ

Hollanda 1. Ligi Eredivisie’de oynayan FC Twente kulübünün resmi Internet sitesinde yapılan açıklamada,  son olarak kulüplerinde forma giyen Jody Lukoki’nin bu sabah vefat haberini aldıklarını duyurdu. Açıklamada “Bu sabah Jody Lukoki’nin hayatını kaybettiğine dair kötü bir haber aldık. Bu trajik olaydan şoka uğrayan kulübümüz derin üzüntü duymaktadır. FC Twente kulübü olarak, futbolcunun sevdiklerine başsağlığı dileklerimizi iletiyor, bu acı kaybın üzüntüsünü aşmalarında dayanma gücü diliyoruz” denildi. 

Yeni Malatyaspor'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "2020 - 2021 Süper Lig sezonunda kulübümüzün formasını terleten Jody Lukoki’nin vefat ettiği haberini üzüntü ile öğrendik" denildi.

Ölüm Sebebi Açıklanmadı

Lukoki’nin ölüm nedenine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak İngiliz yayın kuruluşu BBC’de yer alan bir haberde, Twente Kulübünün Lukoki’nin sözleşmesi Şubat ayında feshedildiğinde, gerekçe olarak “özel hayatındaki hadiseleri” gösterdiği yazıldı. 

Hollanda futbolunun en başarılı kulübü Ajax’da şöhrete  ulaşmıştı. Ajax’ta 35 maçta forma giyip beş gol atan orta saha-kanat oyuncusu 2014’de Zwolle’ye transfer oldu. Ertesi yıl Ludogorets’le anlaşan Lukoki burada 5 yıl geçirip 158 maçta görev yaptı, 30 gol attı. 2020-21 sezonu durağı Yeni Malatyaspor olan futbolcu sözleşmesini feshedip Twente’ye dönmüştü. 

BBC, 2021 Haziran ayında FC Twente ile iki yıllık sözleşme imzalayan Lukoki’nin, sezon öncesi hazırlıkları sırasında dizinden ciddi bir rahatsızlık geçirdiğini, geçen hafta ise Instagram hesabında spor salonunda antrenmanlara tekrar başladığını dair bir fotoğraf yayınladığını duyurdu.

Genç milli takım seviyesinde Hollanda, A takım seviyesinde ise Demokratik Kongo Cumhuriyeti forması giyen Lukoki, Rüzgârın Oğlu lakabıyla anılıyordu. 

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Volkan (2 yıl önce)
    Lukokinin hakkı kaldı malatyasporuda biz sahada iflah olamayız.Borcluyduk adam oldu hakkı kaldı bizde.Mezarlik dahisi eni boyu bir çocuk yazsana hadi bakalım.Yesilyurt sporu malatyasporun Alp yapısı proje takımı yapacagiz dediler elimizdeki Yeşilyurt yanda olduk mezarlık çocuğu dahi insan hadi yaz.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)Volkan isimli kullanıcı yorumuna
    Kimin hakkı kalmadı ki tahminim 2 yıl önce Malatya'ya başkanla birlikte turistik gezi yapmaya gelen ve küme düşüren hikmet Karaman'ın alacağı kalmamıştır, kadere bakinki o yıl bizimle küme düşen Kayseri ,bizi küme düşüren hocayla kupada finale kaldı demekki suç hocada değilmiş kulübü yönetmeye çalışan başkan ve ona göz yumanlarda imiş.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kaplan44 (2 yıl önce)
    adil adamın parasını vermedin adam bunalıma girdi rahmetli oldu adilll nasıl ölcen
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Shakiri (2 yıl önce)
    Sevenlerine sabır diliyorum, inançlı birimiydi bilmediğim için başka temenni dileyemiyorum. Genç ölümler gerçekten çok zor, özellikle sevenleri için.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kemal44 (2 yıl önce)
    CAS’taki dava düştü şimdi. Adil Gevrek şansı bu olsa gerek…Bu arada Lukoki gerçekten beğendiğim ve daha başarılı olmasını beklediğim bir oyucu idi.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • ali yılmaz (2 yıl önce)Kemal44 isimli kullanıcı yorumuna
    Dava düşmez zaten 1 milyon euro ya hükmedilmişti yani karar çıkmıştı. Seve seve yasal varislerine bu parayı ödemek zorunda şayet bu takım yaşarsa !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bu takım bitmiştir kimse 500 trilyon civarındaki borçları ödeyip gelecek sezon içinde en az 150 trilyon parasını veremez.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alacak düşmez.Seve seve ödenecek.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)Hüsnü isimli kullanıcı yorumuna
    Paramı varki odensin kimse alacağını alamaz kulübe puan silme ve transfer yasağı gelir ve hızla Malatya amatorune gider bu yazdığım gerçeğe yancı troller karşı çıkarlar ama sonuçta olacak bizim dedigimizdir.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Alacak düşmez.Alacağı nakit ödemezsen puanın silinir.Yani bu şekilde de şekilde klüp borcunu hayatı ile öder.Bunu herkes biliyor.Fifanın ,futbolcu satışlarına borçlardan dolayı bir şerhi varsaTetteh ve mustafanın satışlarından alınacak para oraya tıpış tıpış gider.Onun dışında yeni futbol klüpleri yasasına göre,klüp başkanları alacak ve borçlardan sorumlu olacaklarından,500 milyon borcu olan bu klübe biraz aklı olan kimsede aday olamıyacağına göre bu klüb amatöre de kalmaz kapanır.Ben bu a.gevreğin bu takımı bu hale getireceğini taa..3 sene önceden yazmaya başladım.O zaman belkide siz de beni eleştiriyordunuz!
    0
    0
    Yanıtla