SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yoğun Ziyaretçi Trafiği

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın tarihi, turistik ve ekonomik değerlerini tanıtmak amacıyla Valilik tarafından Ankara Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Malatya Günleri'nin ikinci gününde Devlet Bakanı ve Başbakan Yadımcısı Cemil Çiçek, AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, AKP Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya stantları gezdi.

Fuar alanındaki stantları gezdikten sonra Malatya Günlerine ilişkin kısa bir değerlendirme yapan Devlet Bakanı Cemil Çiçek, 'Malatya gerçekten dört dörtlük bir şehir. Ürettiği değerlerle aüynı zamanda marka bir şehir. Şimdi ortaya konulan bu değerler de bunun en iyi kanıtı' dedi.

Fuarın sabah saatlerindeki ilk ziyaretçileri arasında AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Eski CHP İstanbul İl Başkanı Yüksel Çengel, Arapirli İşadamı Naci Ekşi yer aldı.

Arapgir kaykamlığı ve Arapgir Belediyesinin ortaklaşa açtığı stantta, ilçenin meşhur tahta çivili ayakkabıları, köhnü üzümü, bademi, leblebisi, üzüm yaprağı, ile mutfak kültüründeki diğer meşhur tatlarının sergilendiği stantları ziyaret eden konuklar, Arapgir’den gelen saz heyetinin çaldığı müziklere eşlik ettiler ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Fuara ilişkin kısa bir değerlendirme yapan Arapgir Belediye Başkan Haluk Cömertoğlu, Ankaralıların gösterdiği ilgiden memnun olduklarını söyledi.

İlk gün üç binden fazla insanın Arapgir standını ziyaret ettiğini belirten Cömertoğlu, "Böyle giderse fuar sonunda 20 binden fazla vatandaş standımızı ziyaret eder' diye konuştu.

Öznur Çalık ve beraberindeki konuklar daha sonra fuar alanındaki bütün stantları gezdi.

Fuarda bu akşam da Halk Müziği Sanatçısı, Muharrem Temiz ve Malatya Musiki Cemiyeti konseri gerçekleştirildi.. Gündüz ise İnönü Üniversitesi Kayısı Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bayram Murat Asma 'Kayısı Dalındaki Sihir' konulu bir konferans verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
Reklam