Malatya'da eğlence merkezlerinin bulunduğu Cezmi Kartay Caddesi'ndeki pavyon ve birahane işletmecilerinin ölüm ve yaralama ile sonuçlanan kavgalarından bıkan esnaf, kavgalardan dolayı caddenin tamamen atıl duruma düştüğünü ve artık kira ile vergilerini ödeyemez hale geldiklerini söyleyerek belediyeden yardım istedi.
Malatya'daki içkili eğlence yerlerinin neredeyse yüzde 95'inin bulunduğu Cezmi Kartay Caddesi'ndeki birahane ve pavyon işletmecilerinin, müşterilerinin ölüm ve yaralama ile sonuçlanan olaylarından dolayı müşterilerini kaybeden cadde esnafı, Belediye Başkanı Cemal Akın ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin'i ziyaret ederek, yaşadıkları sıkıntıları anlattı.
"ÇOĞUNUN RUHSATI YOK AMA NE HİKMETSE.."
ESOB Başkanı Şevket Keskin, Cezmi Kartay Caddesi'nin artık ailelerin giremediği ve can güvenliğini kalmadığı bir duruma geldiğini söyleyerek, "Burası hem esnafın ve hem de Malatyalıların gözünden çıkmıştır. Bu caddede yıllardır hizmet veren esnafımız büyük bir sıkıntı içerisinde kaldı. Belediye artık burayı şehir dışına çıkartmalıdır. Biz 10 yıldır buranın boşaltılmasını istiyoruz. Burası Malatya'ya yakışmıyor. Burada eğlence merkezlerinin fiziki yapısı bile eğlence yeri olmaya uygun değil. Ne hikmetse çoğunun ruhsatı yok, çalışmaya izni var. Yetkililere sesleniyorum, ne olursunuz gelin daha fazla kan akmadan, Malatya birbirine düşman olmadan bu caddeyi temizleyelim. Malatya'yı buradan temizleyelim. Korkmayın, gelin Malatya'yı rahatlatalım. 3-5 kişiye meydanı bırakmayalım. Oradan ekmeğini yiyenlere de kısa sürede yer göstererek, bu sorunu kökünden çözelim. Malatya insanı bu tabloyu hak etmiyor. Ailelerin artık bu caddeden yürümesi mümkün değil" dedi.
"YOK MU CESUR BİR BAŞKAN, EMNİYET MÜDÜRÜ?"
Cezmi Kartay Caddesi'nde esnaflık yapan Ünal Gökbulut, "Bu cadde öldü. Esnaf olarak, mülkiyet sahibi olarak sıkıntı içindeyiz. Bu caddede boydan boya 17 dükkan boş. Cumhuriyet tarihinde ilk kez böyle bir durum yaşanıyor. Vergimizi veremiyoruz" derken, Mustafa Güler adlı esnaf ise "Ben 45 senedir burada esnafım. Artık iş yapamıyoruz. Görülmemiş bir şey var burada. Cesur bir Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürü yok mu? Buraya bir neşter vursun. Kiramızı ve vergimizi ödeyemiyoruz" diye konuştu. Nusret Şeker ise, "Caddeye aile giremiyor. Acınacak durumdayız. İş yapamıyoruz" diye sıkıntılarını anlattı.
"ALTERNATİF YER BELİRLENDİ.."
Belediye Başkanı Cemal Akın, kendisini ziyarete gelen esnaflara yönelik verdiği bilgide, Cezmi Kartay Caddesi'ndeki eğlence yerlerinin şehir dışına taşınması için çalışma başlattıklarını ve 10 gün önce Organize Sanayi Bölgesi'ni yanındaki hazineye ait arazinin belediyeye devri için dosyaların hazırlandığını ifade etti.
Akın, eğlence yerleri için daha önce Yeşilyurt Görgü Köyü sınırlarında bir alan belirlendiğini, köylünün karşı çıktığını, son olarak Vagon Fabrikası ile Organize Sanayi Bölgesi arasındaki bir alanın devri için işlem yapıldığını söyledi.
Akın, eğlence yeri işletmecilerinin büyük bir bölümünün şehir dışına çıkma konusunda bir sıkıntı yaşatmayacağını söylerken, taşınma konusunda ise tam bir tarih ve süre veremedi.